• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kinuskinen Aprikoosipiirakka (lehtitaikinapohjalla)

Makeat piirakat

2 elo

 Kinuskinen Aprikoosipiirakka (lehtitaikinapohjalla)

Kinuskinen Aprikoosipiirakka (lehtitaikinapohjalla) syntyi hetken mielijohteesta. Olin mansikkatiskillä ostamassa marjoja, enkä saanut silmiäni irti mehevistä aprikooseista. En voinut jättää kauniita hedelmiä siihen. Ihan liian mehukkailta ja herkullisilta aprikoosit näyttivät. Mukaan torilta lähti siis marjojen lisäksi litra aprikooseja. Testaa sinäkin! Nyt aprikoosit ovat parhaimmillaan!

Meillä tykätään kotona makean ja kirpeän yhdistelmästä, paistetuista juustokakuista ja kinuskista. Nämä maut olivat lähtökohtana tähän piirakkaan. Aprikoosit tuovat kirpeyttä, mascaponetäyte juustokakkumaisen vaikutelman ja fariinisokeri hitusen kinuskista makeutta. Lisäksi halusin leipoa piirakan pitkään irtopohjalliseen (suosikki)piirakkavuokaani! Kaupasta löytyi valmiina iso levy lehtitaikinaa ja käytin levystä 1/3 tämän piirakan pohjaan. Kätevää saada lehtitaikinaa nykyään näin isoissa pakkauksissa. Seuraavaksi testaan lehtitaikinaa pellilliseen herkkupiirakkaa.

Aprikoosi on mahtava raaka-aine ja itse asiassa se on yksi niistä hedelmistä, jotka maistuvat paremmalta kypsennettynä!  Tämä oli ensimmäinen kerta kun käytin aprikoosia leivonnassa, mutta ei taatusti viimeinen. Nam kuinka ihanaa, makunystyrät pääsevät tanssimaan tätä piirakkaa maistellessa!


Kinuskinen Aprikoosipiirakka (lehtitaikinapohjalla)

  • 200 g lehtitaikinaa (1/3 isosta levystä)
  • 125 g mascarponea (tai maustamaton tuorejuusto)
  • 1 kananmuna
  • 0.5 dl fariinisokeria
  • 1 tl Butter Vanilla -aromia  (tai muu vanilja-aromi)
  • 7 aprikoosia
  1. Ota iso lehtitakinalevy pakkasesta ja leikkaa siitä 1/3 terävällä veitsellä sulamaan.
  2. Kaulitse hieman sulanut taikinalevy pituus- ja leveyssuunnassa ohuemmaksi.
  3. Nosta taikina 35 x 11 cm irtopohjavuokaan ja taputtele taikina tasaisesti reunoille.
  4. Aseta reunojen ympärille jämäkkä folio ja esipaista pohjaa noin 10 minuuttia 225 asteessa uunin keskitasolla.
  5. Mittaa mascarpone, fariinisokeri, kananmuna ja vanilja-aromi kulhoon ja vatkaa juoksevaksi.
  6. Leikkaa aprikoosit halki, poista kivet.
  7. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle (poista folio) ja aseta täytteen päälle aprikoosit.
  8. Ripottele piirakan päälle vielä hiukan fariinisokeria.
  9. Paista piirakkaa vielä noin 30 min 225 asteessa uunin keskitasolla.
  10. Nosta piirakka jäähtymään ritilälle ja tarjoile jäähtyneenä!

Vinkki! Muista käyttää foliota, ettei piirakan reunat valahda alas pohjaa esipaistettaessa. Uuneissa on eroja, joten jos piirakka näyttää mielestäsi kypsältä, niin nosta jäähtymään 5min aiemmin. Halutessasi vielä rapeamman piirakkapohjan esipaista lehtitakinapohjaa 15 min. 


Kinuskinen Aprikoosipiirakka (lehtitaikinapohjalla)

Seuraathan herkkuhetkiäni myös Instagramissa ja Facebookissa?

Katso lisää makeita piirakkaohjeita täältä.

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Silkinpehmeä Vadelmamoussekakku (Velvet kuorrutus)
Seuraava artikkeli: Mansikkajäätelö (ilman konetta) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Kakkumonsteri sanoo

    11.8.2017 10:54

    Herkullisennäköinen ?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      11.8.2017 11:22

      Kiitos 🙂 Aprikoosi on todella hyvä hedelmä leivontaan! Suosittelen kokeilemaan <3

      Vastaa
  2. Oona sanoo

    26.1.2018 19:15

    Voikohan tämän tehdä säilykeaprikooseista? 🙂 kaupasta ei löytynyt tuoreita.. :/

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.1.2018 10:35

      Moi Oona, kyllä varmasti voit tehdä säilykkeillä 🙂 Nyt ei tosiaan saa tuoreita, kun ei ole sesonki.

      Vastaa
      • Oona sanoo

        27.1.2018 20:49

        Otin riskin ja tein säilykkeistä, katsotaan huomenna miltä maistuu 🙂

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          28.1.2018 13:59

          Toivottavsti piirakka oli onnistunut 🙂

          Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päiv Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päivä ja tajusin, että samalla päättyi Onnin ensimmäinen päiväkotivuosi 🥲 Voi haikeus! Milloin mun vauvasta, joka ei vielä vuosi sitten edes kävellyt, tuli pieni poika, joka puhua pulputtaa ja kertoilee vitsejä. Halailee päikkykavereita ja huutelee ”Hej Sommaren” 🥹

Tämäkin vuosi päättää jotain merkityksellistä ja jättää ihania muistoja taakseen. Hän kasvaa ja itsenäistyy, täyttää pian kaksi vuotta. Meidän yhteiset perjantait, sellaisena kuin ne olivat päättyvät 🥲 Muistelen onnellisen haikeana ihania hetkiä ja yksivuotiastani ❤️ odotan myös tulevaa sekä kolmatta huikeaa vuotta oman lempityyppini kanssa!
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios