• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Mansikkajäätelö (ilman konetta)

Jäätelö· Juhannus

5 elo

Mansikkajäätelö (ilman konetta)

Mansikkajäätelö (ilman konetta) on kotitekoinen herkku, joka maistuu vähän liiankin hyvältä. Tätä herkkua tulee nimittäin syötyä ähkyyn asti. Siksi on järkevää kutsua ystäviä kylään ja jakaa tämä jumalainen jäätelösatsi useamman herkuttelijan kesken. Varsinkin, jos perhe on kaksihenkinen niin kuin meillä.

Jäätelön tekeminen kotona ei ole ikinä ollut näin helppoa! Tarvitset vain kolme perusainetta ja ”mausteet”, jotka ovat ihan mitä vaan sinä rakastat: esimerkiksi keksimurua, marjoja, hedelmiä, erilaisia pyreitä, karkkeja, suklaata, kinuskia.. Minä käytin mausteena tässä reseptissä vaniljatahnaa ja soseutettuja oman maan mansikoita. Vanljatahnan sijasta voit käyttää vaikka vaniljasokeria tai siemeniä. Vanilja ja mansikka ei voi mennä pieleen. Ahh voiko jäätelö olla enää parempaa?

Minun mansikkajäätelössä itse tehty mansikkapyree on raitoina vaniljajäätelömassan seassa. Voit kuitenkin sekoittaa mansikkapyreen kokonaankin jäätelömassaan. Kannattaa käyttää jotain makeaa lajiketta, kuten polka tai lisätä hieman sokeria pyreen sekaan. Mielestäni nyt marjojen sesonkiaikana kannattaa hyödyntää tuoretta satoa, koska jäätelöähän voi tehdä ympäri vuoden, mutta ei tuoreista kotimaisista marjoista. Olen kerännyt oman maani mansikoita tänä kesänä jo monta litraa kun viime vuonna sain ehkä juuri ja juuri 20 mansikkaa ja ensimmäisenä vuotena vain pari. Kaikki mansikat on huolella syöty ja hyödynnetty.

Katso lisää jäätelö-reseptejä arkistosta.  Jos omistat jäätelömuotteja voit tehdä jäätelön myös suoraan muotteihin. Joko jäätelöhammasta alkoi kolottamaan?


Mansikkajäätelö (ilman konetta)

Ohje:

  • 6 dl vispikermaa
  • 1 prk (400ml) kondensoitua maitoa
  • 0.5 dl glukoosisiirappia (Voit jättää pois, glukoosi vaikuttaa kuitenkin jäätelön pehmeyteen ja kiteisyyteen)
  1. Mittaa kerma kulhoon ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi.
  2. Lisää kondensoitu maito sekä siirappi ja jatka vatkaamista vielä hetken.

Lisäksi:

  • 1 tl vaniljatahnaa (tai vaniljasokeria/tankoa)
  • 2-3 dl mansikoita
  1. Lisää vaniljatahnaa tai vaniljatangon siemeniä, vaniljasokeria tms. jäätelömassaan ja sekoita.
  2. Soseuta mansikat sileäksi pyreeksi sauvasekoittimella.
  3. Kaada puolet jäätelömassasta isoon vuokaan esim. brownievuoka.
  4. Lisää mansikkapyrettä raitoina päälle ja lisää loput jäätelömassasta, lisää loput mansikkapyreestä.
  5. Pakasta jäätelöä ainakin 8 h tai mielellään yön yli.
  6. Anna jäätelön pehmetä rauhassa huoneenlämmössä, jolloin siitä on helpompi saada palloja.

Vinkki! Voit sekoittaa mansikkapyreen myös kokonaan jäätelömassaan halutessasi tasaista vaaleanpunaista mansikkajäätelöä.  Jäätelö on melko kovaa suoraan pakastimesta otettuna, joten varaa aikaa pehmenemiselle. Mansikkapyreen sijasta voit käyttää myös mansikkahilloa, mutta jäätelöstä tulee paljon makeampaa hilloon tehtynä.

Mansikkajäätelö (ilman konetta)

Mansikkajäätelö (ilman konetta)


Seuraathan minua jo Instagramissa ja Facebookissa?

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kinuskinen Aprikoosipiirakka (lehtitaikinapohjalla)
Seuraava artikkeli: Gluteeniton Vispipuuro »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Happystarhome sanoo

    5.8.2017 13:11

    Nam miten herkullisen näköistä jäätelöä ?Ohje pitää ottaa muistiin ❤️Mukavaa lauantaita ❤️

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.8.2017 12:26

      Kiitos paljon <3 kannattaa ehdottomasti kokeilla. Tämä jäätelö ei kauaa pakastimessa vanhene 😉 Mukavaa sunnuntaita!

      Vastaa
  2. Taru Tardy sanoo

    1.6.2020 10:08

    Hei Anni,
    Voisinko käyttää maidon sijasta jotain vegaanista maitoa, kaura-,manteli-,pähkinämaitoa?
    Kiitos tuhannesti etukäteen vastauksestasi.
    Kesäisin terveisin,
    Taru

    PS. Paras mansikkasesonki Ranskassa parhaillaan 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.6.2020 10:11

      Hei Taru,

      Kondensoitu maito on oma tuotteensa ja avain jäätelöön joka tehdään ilman konetta. Sitä ei voi korvata tavallisilla maidoilla tai kasvismaidoilla. Se on paksua ja makeaa. Kondensoitua maitoa löytyy ainakin täältä Suomesta kookospohjaisena. Sitä voit koittaa ohjeessa (jos löydät), mutta en ole itse testannut miten toimii käytännössä – en voi siis varmuudella tietää millaisen koostumuksen se tekee jäätelöön.

      Terkkuja Ranskaan! 🙂

      Vastaa
  3. Maija I sanoo

    2.7.2020 17:20

    Hei! Mistä noita jäätelöannostelijoita, mitä tuossa kuvassa on, saa? Olen kolunnut kaikki Helsingin kuapat läpi, eikä vain löydy;) Mistä olet ostanut sen?
    :3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.7.2020 10:18

      Heippa, myin tätä mallia omassa kaupassani aikoinaan. Näitä löytyy hyvin harvoista paikoista tai ei ollenkaan. Googlettamalla jäätelökauha löytyy jotain 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios