• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kermainen broileripiirakka

Suolaiset piirakat

8 joulu

Vietin viime viikon Tukholmassa ja siellä muistiini palasivat aivan ihanat korkeat suolaiset piirakat, joita syödään Ruotsissa lounaaksi lisukesalaatin kanssa säännöllisesti. Erona suolaisiin piiraisiin mitä meillä Suomessa syödään kahviloissa ja kutsuilla on se, että nämä piiraat ovat korkeita, meheviä ja ne valmistetaan irtopohjavuoassa missä yleensä kakut paistuvat. Päätin ruveta tuumasta toimeen ja calmistaa korkean ja ruokaisan broileripiiraan.

Perinteinen suolainen piirakkapohja valmistuu nopeasti. Käytin itse seuraavanlaista pohjaa:
  • 150 g voita jääkaappikylmänä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 muna jääkaappikylmänä
  1. Kuutio voi pieniksi paloiksi ja mittaa kulhoon jauhojen sekä suolan kanssa.
  2. Sekoita keskenään murumaiseksi monitoimikoneessa.
  3. Lisää muna ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  4. Kääri taikina kelmuun ja pane jääkaappiin 30 minuutiksi.
  5. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  6. Painele taikina irtopohjavuoan (n. 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  7. Pistele pohja haarukalla ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
  8. Esipaista piirakkaa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  9. Laske paistolämpötila 200 asteeseen.
Täytteeseen käytin paljon herkullisia raakaaineita. Täytteen kanssa voi leikitellä ja valita itselleen mieuisia makuja.

Kerma-kanatäyte:
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 keltasipuli
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 300g broilerin rintafileetä
  • 2 dl kermaviiliä
  • 3 munaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl parmesanraastetta
  • aurinkokuivattuja tomaatteja (maun mukaan)
  • kirsikkatomaatteja koristeluun
    suolaa
    pippuria
  1. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa ja paprika.
  2. Paloittele sipulit.
  3. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä pannulla noin 3-5 minuuttia.
  4. Nosta lautaselle.
  5. Paista broileri öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla (ja muilla makusi mukaisilla mausteilla esim. chili, paprika).
  6. Lisää vihannekset joukkoon.
  7. Pilko aurikokuivatut tomaatit ja laita kulhoon.
  8. Laita kermaviili kulhoon ja lisää munat yksi kerrallaan samalla sekoittaen.
  9. Lisää kerma hiljalleen sekoitellen.
  10. Lisää parmesaani.
  11. Kääntele aurinkokuivatut tomaatit ja broilerikasvisseos muna-kermaseoksen joukkoon.
  12. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja asettele kirsikkatomaatit täytteen päälle.
  13. Kypsennä piirakkaa uunin alatasolla, kunnes täyte on jähmettynyt ja pinata on saanut kauniin värin (n. 40 minuuttia).
Anna piirakan jäähtyä hetki ennen kuin avaat irtopohjavuoan.
 Tarjoile pala piirakkaa raikkaan salaatin kanssa.
Makoisia lounashetkiä!

9 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Perunaleipä
Seuraava artikkeli: Annin Piparkakut »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Laura Kaartinen sanoo

    29.8.2014 05:39

    Todella hyvännäköinen

    -Kaikkea Ihanaa Elämässä-

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.8.2014 05:59

      Kiitos Laura kommentista. Tämä oli todella hyvän makuista myös 🙂

      Vastaa
  2. Annami sanoo

    17.1.2015 18:04

    Hei Anni!
    Mitä mausteita olet käyttänyt? Broilerin kohdalla sanotaan "mausta", mutta aineksissa ei puhuta mausteista. Tein tämän piirakan oman pääni mukaan maustamalla, ja hyvää tuli. Mitä alunperin ajattelit/käytit mausteiksi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.1.2015 07:27

      Hei Annami!

      Kiitos kommentista ja mukava kuulla, että olet kokeillut reseptiä ja ollut siihen tyytyväinen! Olen vähän tylsä maustamaan, kun mies tekee muuten kaikki lihat meillä täällä kotona, että maustaminen on aika lailla vaan suolaa ja pippuria minun osalta. Kiitos vielä kysymyksestä. Päivitin ohjetta ja nyt se suola ja pippurikin löytyy sieltä 🙂

      Vastaa
  3. Annami sanoo

    22.1.2015 19:50

    Hei Anni ja kiitos mausteiden lisäyksestä reseptiin : )

    Laitoin itse eka kerralla mausteeksi suolaa, valkopippuria, vähän Herbamarea ja meiramia puolisen teelusikallista. Maistelin valmista broileri-kasvisseosta ja säädin kohdilleen. Teen nyt viikonloppuna tytön synttäreille tämän uudelleen, on se niin komean ja vaikuttavan näköinen pöydässä, ja on todella maukasta. Tuo sinun kuvasi valmiista piiraasta on upea. Vahinko että aina ei onnistu löytämään "värilajitelmaa" kirsikkatomaateista. Itse jouduin tyytymään tavallisiin punaisiin. Huomenna aion etsiä kolmen värisiä tomaatteja, 18-v.juhlan kunniaksi!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.1.2015 20:01

      Heippa!

      Kuulostaa mahtavalta ja olet ihan oikeassa siinä, että tämä piirakka on näyttävä juhlapöydässä jo korkeudensakin takia. Kiitoksia vielä kuvankin kommetoinnista! Lidlistä löytyy muuten usein niitä tomaattilajitelmia 😉 Mukavia syntymäpäiviä teille! 🙂

      Vastaa
  4. Annami sanoo

    2.3.2015 18:04

    Hei taas Anni!
    Nyt olen tehnyt tämän piirakan ehkä 7 tai 8 kertaa, ja kahdella viime kerralla reunat ovat "romahtaneet" alas esipaiston aikana. Voisikohan syynä olla kakkuvehnäjauhojen käyttö parilla viime kerralla? Muuten piirakka on maistunut yhtä ihanalta kuin aina, ja pysyy hyvin irtopohjavuoassa, vaikka seinät eivät ole pysyneet… seuraavalla kerralla leivon pohjan taas tavallisilla puolikarkeilla. Juuri nytkin uunissa kypsyy ihanan näköinen mutta reunaton piirakka : )

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.3.2015 05:39

      Hei Annami 🙂

      Kiva kun jaoit tämän ongelman. Syynä voi tosiaan olla kakkujauhot. Kokeile vielä seuraavaksi puolikarkeita ja katso mitä tapahtuu. Muistathan aina käyttää pohjan jääkaapissa ennen paistoa? Uutena vinkkinä voin antaa sinulle sellaisen, että laita jo vuokaan paineltu pohja jääkaapin sijasta pakastimeen ennen paistoa. Jääkylmänä paistetun pohjan reunojen pitäisi pysyä ojennuksessa 🙂

      Tosi kiva kuulla, että tästä on tullut luottoreseptisi! Pitääkin itse leipoa tätä pitkästä aikaa.

      Vastaa
  5. Sanna Pesola sanoo

    13.11.2021 13:06

    Voiko munakoison jättää vain pois? Vai pitäisikö tilalle laittaa jotain?

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios