Persikka-Rahkakakku
Persikka-Rahkakakku vilahti pääsiäiskattausvinkkien yhteydessä ja siitä lähtien sitä on kyselty. Lupasin ohjeen ennen pääsiäistä ja tässä se vihdoin on. Persikka-rahkakakku on ihana vaihtoehto perinteiselle rahkapiirakalle, jota pääsiäisenä herkutellaan.
Käytin reseptin pohjana vanhaa tuttua rahkakakku-ohjettani. Vähän jouduin ohjetta viilailemaan ensimmäisen yrityksen jälkeen, nimittäin kakku ei meinannut ihan täysin kypsyä persikan puolikkaiden alla. Kakkosversioon leikkasin persikat siivuiksi ja asettelin ne kakun pintaan samalla tavalla kuin omena-rahkakakkuuni. Katso täältä.
Voit käyttää kakkutaikinassa rahkaa tai ricottaa. Suosittelen ricottaa, koska siinä on vaan jotain taikaa. Kakusta tulee ihanan mehevä. Mutta onnistut toki myös rahkalla. Rahkavaahto kruunaa tämän kakun ja sitä voi nostella kakun päälle reilusti tai tarjota palojen kanssa erikseen.
Persikka-Rahkakakku
Ohje
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl ricottaa tai maitorahkaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl sitruunan kuorta
- 75 g sulaa voita
- 2 dl persikkaviipaleita
Rahkavaahto
- 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 200 g pehmeää maitorahkaa
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Vuoraa halkaisijaltaan noin 20-22 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Sekoita kevyesti toisessa kulhossa kananmunat, ricotta tai rahka, vaniljasokeri ja sitruunan kuori.
- Lisää kuivat aineet rahkaseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Kääntele lopuksi sula voi sekaan ja kaada taikina valmisteltuun vuokaan.
- Asettele päälle persikkaviipaleita limittäin.
- Paista kakkua uunin keskitasolla noin 50-60 minuuttia, kunnes tikkuun ei jää taikinaa kokeiltaessa.
- Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi, lisää rahka ja vatkaa sekaan.
- Tarjoile kakku hiukan lämpimänä vaahdon kanssa.
HUOM! Suosittelen laittamaan persikat viipaleina kakun päälle, kuten ohjeessa neuvon. Näin kakku kypsyy paremmin uunissa. Kuvissa näkyy ensimmäinen versio kakusta, jonka päälle laitoin persikan puolikkaat kokonaisina.
*Postauksen kuvat otettu yhteistyössä Aarikka kanssa
Ihanaa pääsiäistä!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Helpot Sitruunakeksit
Minttusuklaajuustokakku (Pätkis)
Arkiruokavinkki: Täydellinen tomaattipasta
Perinteinen Mustikkapiirakka Muropohjalla