Ihana Mustikkaglögi
Terkkuja Lapista. Ollaan täällä viettämässä vapaata viikkoa perheen kesken ja täällä on postikorttimaisen kaunista. Ikinä ei ole ollut yhtä aurinkoista. Huokailen upeita maisemia ja auringonlaskun värjäämää taivasta. Pakkanen paukkuu ja sesonki on vasta aluillaan. Hiihtolatuja ei ole viimeistelty ja monet kahvilat sekä ravintolat ovat vielä kiinni. Se on saanut meidät kääriytymään viltteihin ja villasukkiin mökin sisälle. Keittelin koko porukalle mustikkaglögiä ja leivoin Onnin kanssa piparkakkuja. Mökin lämmössä tuoksuu siis joulu.
Tässä takkatulen äärellä kirjoittelen teille Instagramissa jakamani mustikkaglögin ohjeen, niin kovasti sitä ihasteltiin. Kyselitte myös miten säilyisi, jos glögiä keittäisi lahjaksi. Lisäsin säilyvyyden ohjeen yhteyteen. Psst… nappaa myös rahkavoitaikinan linkki alempaa. Siitä syntyy ihanimmat joulutortut ikinä!
Ihana Mustikkaglögi
Ohje
- 1 litra mustikkamehua
- 2 kanelitankoa
- ripaus pomenranssin kuorta
- 1 tl kokonaisia neilikoita
- 1/2 tl kardemummaa
- pala inkivääriä
- rusinoita ja manteleita
- Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä hiljalleen puolisen tuntia.
- Siivilöi mehu ja tarjoile kuumana tai pullota glögi.
- Lisää halutessasi loraus punaviiniä glögin sekaan ennen tarjoilua.
- Tarjoile rusinoiden ja manteleiden kanssa.
SÄILYVYYS: Säilyy puhtaaseen pulloon pullotettuna viileässä (jääkaapissa) noin viikon.
Leivoin myös itse tehdystä rahkavoitaikinasta joulutorttuja. Saa nähdä pystynkö enää ostamaan valmista taikinaa, niin herkullisia tuli näistä. Taikinan ohjeen löydät täältä.
Ihanaa marraskuun jatkoa!
/Anni
Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Myös näillä sopii
Herkutella
Feta-pinaattipiirakka
Helppo Myslipiirakka (1 vuotta +)
Parhaat Perinteiset Munkkirinkilät
Mustikkavispipuuro & Timjamimaito