• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Omenagalette

Gluteeniton· Makeat piirakat· Piirakat

23 syys
Omenagalette
Omenagalette

Omenagalette on niin kaunis, että sitä syö jo silmillään. Galette on ranskalainen avopiiras, jonka leipomiseen ei tarvita piirakkavuokaa. Ihanan helpottavaa on myös se, että galette saa olla rustiikkinen ja jokainen galette on oman näköinen. Reunat voi koristella jyvillä, siemenillä tai ruokosokerilla, kuten itse tein.

Tämän omenagaleten täyteläinen maku piilee happamien omenoiden alle piilotetussa itse keitetyssä uuniomenahillossa. Yhdessä rapean pohjan kanssa omenahillo, omenaviipaleet, kaneli ja galeten kanssa tarjoiltava vaniljakastike tekevät tästä syksyn ehdottoman omenatähden.

Katso myös herkullinen omenagalette-video Instagramista.


Omenagalette

8-10 hlö

Pohja

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ripaus suolaa
  • 2-3 rkl sokeria
  • 125 g voita
  • 1 dl luonnonjogurttia (tai kermaviiliä tms.)
  • 2 rkl kylmää vettä

1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
2. Kuutioi kylmä voi ja nypi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi.
3. Sekoita jogurtti/kermaviili ja kylmä vesi keskenään.
4. Lisää neste kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti sekaisin, mutta älä vaivaa taikinaa!
5. Tee taikinasta litteä pallo ja laita se kelmuun käärittynä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Vinkki! Voit tehdä taikinan jo päivää ennen paistoa jääkaappiin.

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen!

MUNATON: Ohje on täysin munaton. Jee!

Täyte

  • 1,5 dl uuniomenahilloa (tai muu tekemäsi omenahillo)
  • 5 isoa kotimaista omenaa
  • kanelia
  • ruokosokeria
  • (2 rkl kuohukermaa voiteluun)
  1. Viipaloi omenat siivuiksi.
  2. Kaulitse piirakkapohja noin 30 cm kokoiseksi ympyräksi leivinpaperin päällä jauhoja apuna käyttäen.
  3. Levitä omenahillo piirakkapohjan päälle, mutta jätä reunoille noin 5 cm tilaa.
  4. Asettele omenaviipaleet hillon päälle.
  5. Ripottele päälle oman maun mukaan kanelia ja ruokosokeria.
  6. Nosta galeten reunat piirakan päälle ja voitele kermalla. Ripottele lisää ruokosokeria reunoille.
  7. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  8. Tarjoile hiukan lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa. NAM!

Vinkki! Voit kokeilla myös hillon tilalla maustettua tuorejuustoa tai rahkaa.

Omenagalette

Herkullista viikonloppua!

/Anni


Lisää omenaherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Helpot omenataskut eli omenapasteijat
Seuraava artikkeli: Taaperon Banaani-Suklaakaurakeksit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Heleve sanoo

    3.10.2022 10:59

    Kerma puuttuu ainesosaluettelosta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.10.2022 12:14

      Lisätty!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios