| | |

Omenagalette

Omenagalette
Omenagalette

Omenagalette on niin kaunis, että sitä syö jo silmillään. Galette on ranskalainen avopiiras, jonka leipomiseen ei tarvita piirakkavuokaa. Ihanan helpottavaa on myös se, että galette saa olla rustiikkinen ja jokainen galette on oman näköinen. Reunat voi koristella jyvillä, siemenillä tai ruokosokerilla, kuten itse tein.

Tämän omenagaleten täyteläinen maku piilee happamien omenoiden alle piilotetussa itse keitetyssä uuniomenahillossa. Yhdessä rapean pohjan kanssa omenahillo, omenaviipaleet, kaneli ja galeten kanssa tarjoiltava vaniljakastike tekevät tästä syksyn ehdottoman omenatähden.

Katso myös herkullinen omenagalette-video Instagramista.


Omenagalette

8-10 hlö

Pohja

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ripaus suolaa
  • 2-3 rkl sokeria
  • 125 g voita
  • 1 dl luonnonjogurttia (tai kermaviiliä tms.)
  • 2 rkl kylmää vettä

1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
2. Kuutioi kylmä voi ja nypi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi.
3. Sekoita jogurtti/kermaviili ja kylmä vesi keskenään.
4. Lisää neste kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti sekaisin, mutta älä vaivaa taikinaa!
5. Tee taikinasta litteä pallo ja laita se kelmuun käärittynä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Vinkki! Voit tehdä taikinan jo päivää ennen paistoa jääkaappiin.

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen!

MUNATON: Ohje on täysin munaton. Jee!

Täyte

  • 1,5 dl uuniomenahilloa (tai muu tekemäsi omenahillo)
  • 5 isoa kotimaista omenaa
  • kanelia
  • ruokosokeria
  • (2 rkl kuohukermaa voiteluun)
  1. Viipaloi omenat siivuiksi.
  2. Kaulitse piirakkapohja noin 30 cm kokoiseksi ympyräksi leivinpaperin päällä jauhoja apuna käyttäen.
  3. Levitä omenahillo piirakkapohjan päälle, mutta jätä reunoille noin 5 cm tilaa.
  4. Asettele omenaviipaleet hillon päälle.
  5. Ripottele päälle oman maun mukaan kanelia ja ruokosokeria.
  6. Nosta galeten reunat piirakan päälle ja voitele kermalla. Ripottele lisää ruokosokeria reunoille.
  7. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  8. Tarjoile hiukan lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa. NAM!

Vinkki! Voit kokeilla myös hillon tilalla maustettua tuorejuustoa tai rahkaa.

Omenagalette

Herkullista viikonloppua!

/Anni


Lisää omenaherkkuja löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Heleve sanoo:

    Kerma puuttuu ainesosaluettelosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *