• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Herkullinen Sipulipiirakka

Suolaiset piirakat

4 heinä

Herkullinen Sipulipiirakka

Sade ja harmaus saapuivat helteiden jälkeen. On ihan kiva, että kasvimaa saa välillä vettä. On myös kiva käpertyä peiton suojaan sisätiloissa (en voi tehdä tätä aurinkoisella säällä) ja syödä lohturuokaa. Minulle lohturuokaa ovat esimerkiksi suolaiset piirakat. Ne ovat vähän kuin pizzoja, mutta sallitumpia suurina määrinä syötynä. Tai näin minä uskottelen itselleni.

Olin haaveillut rapeasta, hieman jopa murenevasta suolaisesta piirakkapohjasta jo pidemmän aikaa. Maistoin sellaista pohjaa jossain tilaisuudessa enkä saanut sitä mielestäni. Ihanaa vaihtelua liian raskaille ja rasvaisille piirakkapohjille! Tämä leipomani pohja on juuri tuollainen. Rapeutta tuo tattarijauhot ja pohja on myös munaton, niin maistuu ihastuttavalta maukkaan sipulitäytteen kanssa. Sipulilla on tapana karamellisoitua kuumentaessa ja niin ihanasti kävi myös tällä kertaa. Proteiinipitoisempaa piirakkaa kaipaava voisi lisätä piirakan päälle kanaa, ilmakuivattua kinkkua tai muuta mieleistä proteiinin lähdettä. Tarkkasilmäinen saattaa huomata kuvista, että aviomieheni on heittänyt omalle puoliskolleen jotain epämääräistä.

Leivoin piirakan irtopohjalliseen 24 cm piirakkavuokaan, jolla saa näppärän kokoisen kauniin piirakan, jonka reunat erottuvat edukseen. Irtopohjallisista piirakkavuoista on tullut suosikkejani. Harvoin leivon piirakoita enää umpinaisiin vuokiin. Tähän on kaksi syytä: irtopohjallisista piirakkavuoista piirakan saa nostettua kokonaan ja kauniisti esille ja ohut pinnoitettu piirakkavuoka paistaa pohjan sekä piirakan tasaisesti. Pidemmittä puheitta mennään ohjeeseen. Ihanaa päivää!


Herkullinen Sipulipiirakka

Pohja:

  • 1 dl tattarijauhoja
  • 1 dl sämpyläjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 100 g margariinia (tai voita)
  • 1 rkl kermaa
  1. Mittaa jauhot ja suola isoon kulhoon ja nypi voi jauhoihin.
  2. Kun taikina on murumaista lisää kerma ja vaivaa tasaiseksi.
  3. Painele pohja irtopohjalliseen piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm).
  4. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 175 asteisessa uunissa.

Täyte:

  • 2 isoa keltaista sipulia
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 kanamuna
  • suolaa
  • pippuria
  • timjamia
  • 1 dl parmesanraastetta
  1. Hienonna sipulit ja kuullota kevyesti pannulla.
  2. Levitä sipulit piirakkapohjan päälle.
  3. Vispaa muna, maito ja kerma kulhossa.
  4. Lisää mausteet ja kaada sipulien päälle.
  5. Raasta päälle noin 1 dl parmesanjuustoa.
  6. Paista piirakkaa 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes piirakan pinta on kullanruskea.
  7. Anna piirakan jäähtyä hetki vuoassa ja nosta se sitten ritilälle jäähtymään.

Piirakan päällä koristeena:

  • silmusalaattia
  • itse kasvatettuja orvokkeja

Herkullinen Sipulipiirakka Herkullinen Sipulipiirakka

Millaisia lohturuokia sinä nautit mielelläsi?


Lisää suolaisia piirakoita löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös

 Instagramissa

 Facebookissa?

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Hääherkkuja – Gelatokärry
Seuraava artikkeli: Vihulan Kartano – herkkuja ja maalaisromantiikkaa »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Heli/Beachhousekitchen sanoo

    4.7.2018 09:45

    Rakastan suolaisia piiraita! Tattari antaa kyllä pohjaan aika pikantin maun – aivan superihana resepti!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.7.2018 12:37

      Sinäkin! <3 Ne on ihan parhaita ja tattari on <3 Kiitos Heli!

      Vastaa
  2. Sari/Saaran lautasella sanoo

    4.7.2018 16:40

    Heissan ihanainen,
    nyt mua naurattaa, kummatkin ollaan leivottu suolaista piirakkaa ja arvaappa mitä tuo sun leipomasi näyttää ja kuullostaa niiiiin hyvältä, mähän rakastan sipulii, just söin lounaaksi sipulikeittoo :D.
    Noita tattarijauhojua en ole vielä kokeillutkaan, joten kiitos vinkistä ja ohjeesta.
    Mukavaa keskiviikkoa Anni <3.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.7.2018 07:16

      Hei toinen 🙂 niin huomasin, että ollaan! Tämä on varmaan jotain telepatiaa. Käynkin heti kurkkimassa sinun ohjeesi. Tattarijauhoja suosittelen ehdottomasti <3 Mukavaa päivää!

      Vastaa
  3. Heli sanoo

    6.10.2018 00:38

    Heippa!
    Voisko tattarijauhot korvata jollakin muulla jauholla ku ei niitä satu kotona nyt olemaan? ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.10.2018 08:09

      Heips Heli, laita pelkästään vehnäjauhoja sitten 🙂

      Vastaa
  4. laura sanoo

    3.8.2019 13:46

    Hei piirakka-ohje kuulostaa ihanalta! Viko piirakan tehdä jo etukäteen jos on juhlat tulossa? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.8.2019 15:14

      Tämä on muuten todella ihanaa! 🙂 Voi tehdä 1-2 päivää etukäteen. Lämmittäisin itse uunissa ennen tarjoilua piirakan 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios