• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Helppo Sitruunapasta

Arkiruoka· Pasta

23 tammi
Helppo Sitruunapasta

Pasta pelastaa maanantain, arjen ja alkuvuoden harmauden. Sitruunapasta on raikasta ja täyteläistä samaan aikaan. Nam. Lisää pastoja jokaiseen viikkoon, eikö vain? Päätin jakaa teille nyt vuoden alusta niin monta suosikkipastaa kuin ehdin ennen kevään kiireitä. Lisää on siis luvassa ja saa myös toivoa. Täällä kommenteissa tai Instagramin puolella eli täällä.

Sitruunapasta yllättää kermaisuudellaan, vaikka siinä ei ole kermaa. Kastikkeeseen lisättävä parmesan muuttaa voin, sitruunan ja tärkkelyspitoisen keitinveden kanssa kastikkeen paksuksi ja kermaiseksi. Se tarttuu ihanasti laadukkaan linguine pastan pintaan ja vie sinut makumatkalle Italiaan.

Lisään sitruunapastaani yleensä myös valkoviiniä. Nyt korvasin valkoviinin pastan keitinvedellä. Ohjeen lopusta löydät vinkin valkoviiniversioon. Käytän myös yrttejä monipuolisesti, välillä salviaa, välillä oreganoa tai timjamia. Kuivattuna tai tuoreena kaikkia näitä. Kokeile tätä ihanaa ja intensiivistä sitruunapastaa, rakastu sen makuun ja helppouteen.

Helppo Sitruunapasta

Helppo Sitruunapasta

OHJE kahdelle nälkäiselle

  • 250 g linguine tai spaghettia
  • 1 sitruunan mehu + kuoriraaste
  • 50 g voita
  • tuoretta oreganoa (myös salvia käy ihanasti)
  • mustapippuria
  • 1 dl pastan keitinvettä
  • 1 dl parmesan juustoa

Laita pastavesi kiehumaan erilliseen kattilaan ja keitä pasta reilusti suolatussa vedessä al dente. Sulata voi pannulla, lisää sitruunan kuori sekä mehu. Kiehauta. Lisää oregano ja mustapippuri. Ota pastan keitinvettä talteen noin 1 dl ja lisää kastikkeeseen. Kiehauta uudestaan. Lisää juustoa ja sekoita nopeasti (kastike muuttuu kermaiseksi). Lisää täydellisesti keitetty al dente pasta kastikkeen sekaan. Sekoita pyörivällä liikkeellä, jolloin kastike imeytyy ja tarttuu pastan pintaan. Nosta annokset lautaselle. Lisää päälle vielä parmesaania, mustapippuria ja oreganoa.

Vinkki! Laita pastan keitinvettä vain 0,5 dl ja korvaa loput valkoviinillä. Ahh!

Vinkki! Tämän pastan kanssa sopisi erinomaisesti katkaravut ja scampit. Voit kypsentää ne erikseen ja lisätä pastan päälle tai sekaan ihan loppuvaiheessa.

Helppo Sitruunapasta

Ihanaa alkanutta viikkoa!

/Anni


Lisää arkiruokaohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Runebergin Peltikakku
Seuraava artikkeli: Runebergin Mutakakku »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios