| | | | |

Gluteenittomat Mansikka-Suklaaleivokset

Gluteenittomat Mansikka-Suklaaleivokset

Tänään leivontaohjelmassani (AlfaTV klo 18.00) juhlitaan naistenpäivää, jota vietetään virallisesti tulevana sunnuntaina. Leivomme naisille aivan ihania mansikka-suklaaleivoksia gluteenittomasti vieraani BYPIAS vaateketjun perustajan Pia Erlundin kanssa.

Käytämme browniepohjaan näissä leivoksissa kaurajauhoja ja riisijauhoja. Brownien koostumuksesta tuli täydellinen, jopa parempi kuin vehnäjauhoilla leivottuna. Tämä resepti on yksi oma suosikkini koko kevään ohjelma-resepteistäni. Kevyt ja raikas kuorrute aidon mansikkajauheen kanssa viimeistelevät nämä naisille suunnittelemani leivokset täydellisesti.

Minulla oli suuria ongelmia pitää näppejäni erossa näistä herkullisista leivoksista kun testailin reseptiikkaa kotona ennen kuvauksien alkamista. Tässä työssä on tottunut siihen, että kaikkea ei voi aina syödä itse tai kohta ei mahtuisi vaatteet enää päälle. Välillä joistakin leivonnaisista on kuitenkin vaikea kieltäytyä ja silloin tiedän varmasti onnistuneeni. Tämä resepti on sellainen.

Moni kyselee usein minne kaikki leipomani herkut menevät? Milloin minnekin. Harvoin syömme kaikkea kahdestaan mieheni kanssa. Leipomistani herkuista pääsevät nauttimaan sukulaiset, ystävät, ja välillä myös naapurit. Pyrin aina myös leipomaan johonkin tiettyy tilanteeseen, jos menemme ystävien luokse tai jos meille on tulossa vieraita. Hävikkiä näistä herkuista ei siis synny. Olen jopa välillä huudellut Instagramin puolella, että täällä olisi kahvipullaa tarjolla ja niin herkut on haettu pois puolessa tunnissa. Kannattaa siis seurailla Stories puolella työpäiviäni!

Gluteenittomat Mansikka-Suklaaleivokset

Gluteenittomat Mansikka-Suklaaleivokset

Browniepohja (noin 15 leivosta)

  • 1 dl kaurajauhoja
  • 1 dl riisijauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl psylliumia
  • 150 g tummaa suklaata (50%)
  • 150 g voita
  • 1 dl taloussokeria
  • 0,5 dl muscovadosokeria
  • 2 kananmunaa
  1. Mittaa jauhot, suola, psyllium ja leivinjauhe valmiiksi yhteen kulhoon ja sekoita.
  2. Mittaa voi pieneen kattilaan ja sulata juoksevaksi. Lisää suklaa pieninä paloina ja anna sulaa sekaan.
  3. Siirrä voi-suklaaseos kulhoon ja lisää sokerit sekoitellen. Anna jäähtyä ja lisää sitten kananmunat yksitellen joukkoon kevyesti vispaten.
  4. Lisää jauhot erissä ja kääntele taikinaan.
  5. Vuoraa 28x 18 cm  brownievuoka kostutetulla leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  6. Paista brownieta uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 min.  
  7. Anna jäähtyä ja valmista kuorrute.

Kuorrute

  • 2 dl vispikermaa
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl mansikkapyreetä (eli sosetta)
  1. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi, jätä sivuun.
  2. Mittaa sokeri ja tuorejuusto toiseen kulhoon ja notkista.
  3. Lisää mansikkapyree ja vatkaa tasaiseksi.
  4. Kääntele sekaan kermavaahto ja levitä kuorrute jäähtyneen brownien päälle.

Koristeet

  • marjajauhetta
  • mansikoita
  • syötäviä kukkia
  1. Sihtaa kuorrutteen päälle marjajauhetta, leikkaa brownie paloiksi isolla veitsellä.
  2. Koristele leivokset syötävillä kukilla ja tuoreilla mansikoilla.
Gluteenittomat Mansikka-Suklaaleivokset
Gluteenittomat Mansikka-Suklaaleivokset

Ensi viikolla leivotaan minulle! Vietän syntymäpäiviäni ja leivomme missiemo Sunneva Kantolan kanssa IHANAN vadelma-kinuskikakun, joka on myöskin täysin gluteeniton! Muistathan, että näet kaikki ohjelman jaksot jälkikäteen YouTube-kanavaltani.

Upeaa naistenpäivää jo etukäteen!

/Anni


Leivontaohjelmani ohjeet kokoan tänne.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

3 Kommenttia

  1. Mirja sanoo:

    Hei. Ihanan näköinen piirakka. Käykö tuo yhdistelmä ksurahauho, riisijauho useimpiin gluteenittomiin piirakoihin, muffinsseihin ym makeaan leivontaan? Monesti sanotaan että tehdä normi ohjeella, vaihtaa vain jauhot gluteenittomaksi, mutta onko näin? Ja tuon psylliumin käyttö, onko hyvä käyttää kaikissa glut leivonnaisissa sitä? Aloitteleva gluteenittomien leivonnaisten kokeilija😊 kaikki neuvot ovat tarpeen. Kiitos❤

    1. Käytän usein erilaisia valmiita gluteenittomien jauhojen seoksia (Sunnuntai tai Semper). Niissä yleensä on nostatusaineet ja psyllium valmiina, joten kannattaa lukea pakkausseloste. Vaihdan suoraan vehnäjauhot gluteenittomiin ja se toimii useimmissa ohjeissa. Kuten vehnäleivonnassakin voi gluteenittomilla jauhoilla soveltaa ja hakea erilaisia makuja. Tässä ohjeessa riisi- ja kaurajahot ovat ihania yhdessä suklaan kanssa. Uusimmasta jaksosta, jossa nämä leivonnaiset leivotaan saat lisää vinkkejä 🙂 Kannattaa itse testailla mistä tykkää eniten, Sokerikakkupohja onnistuu pelkillä perunajauhoillakin.

      https://www.youtube.com/watch?v=S0yGsKRGTVI&t=

      1. Mirja sanoo:

        Kiitos, täytyy vain alkaa kokeilemaan😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *