| |

Helppo ja Nopea Oreo-Juustokakku

Helppo ja Nopea Oreo-Juustokakku

Helppo ja Nopea Oreo-Juustokakku on todella otsikon kuvauksen arvoinen. Tämän kakun teet jopa puolessa tunnissa ja on sanomattakin selvää kuinka herkkua se on! Erään maistajan sanojen mukaan ”Oli niin namia, että meinasin kuolla”.

Tajusin etten voi seuraavia kolmea viikkoa tehdä pelkkiä Halloween-leivonnaisia – vaikka niin suunnittelin, joten käännän vaihdetta hieman taaksepäin. Meillä on muuten tänään mahtavat Halloween-kuvaukset. Niistä lisää Instagramissa jo tänään ja ensi viikolla myös täällä blogissa!

Oreo-juustokakku – aika varma herkku vai mitä? Tämä kakku myytiin hetkessä loppuun Pop Up kahvilassani muutama viikko sitten. Lupasin asiakkaille ja lukijoille reseptin ja tässä se on. Resepti on todella yksinkertainen, nopea ja helppo. Tämä kakku valmistuu jopa 30 minuutissa – hetken joutuu odottelemaan tuota hyytymistä, joten teethän kakun hyvissä ajoin ennen kuin vieraat saapuvat. Jos rakastat Oreo-keksejä niin kurkkaa myös tämä resepti: Oreo-Jäätelö.


Helppo ja Nopea Oreo-Juustokakku

noin 8-10 hlö

Pohja

  • 200 g oreoita
  • 50 g voita
  1. Pingota leivinpaperi 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Mittaa keksit ja aja ne tasaiseksi monitoimikoneessa tai blenderissä.
  3. Sulata voi ja yhdistä se keksimuruun.
  4. Painele keksipohja irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Täyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 300 g tuorejuustoa
  • 150 g oreoita
  • 2 tl vaniljasokeria

Huom! Halutessasi makeamman kakun lisää 0.5 dl tomusokeria vaniljasokerin lisäksi!

  1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  2. Lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista hetken aikaa.
  3. Leikkaa nopeasti veitsellä oreot muruksi – lisää kermaseokseen.
  4. Lisää vaniljasokeri, tomusokeri ja vatkaa niin kauan kunnes täyte on paksua.
  5. Asettele reunakalvo vuoan reunoille.
  6. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita nuolijalla. Siirrä kakku tekeytymään jääkaappiin yön yli tai muutamaksi tunniksi.

Koristeluun

  • kermavaahtoa
  • 6 oreo keksiä
  1. Puolita keksit veitsellä varovasti etteivät ne murru.
  2. Vatkaa pieni määrä (noin 1 dl) kermaa ja laita pursotinpussiin tähtityllan kanssa.

Vinkki! Tuplaa täyte, jos haluat näyttävän korkean kakun. 

Orejuustokakku

Kokelitko ohjetta? Jaa oma kakkusi Instagramissa #anninuunissa

Lisää juustokakkuohjeita löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

124 Kommenttia

  1. Niin herkullisen näköinen ja kuulloinen! 🙂 Ja kiva kun on liivatteeton 🙂

      1. Armi sanoo:

        Hei, paljonko tuota tomusokeria tulee.? kun ei ole aineksissa, mutta ohjeessa on.

    1. Ihanaa <3 Kiva saada tällaista palautetta! Ja olen onnistunut inspiroimaan noin ahkeraa leipuria kuin sinä 🙂 Mukavaa loppuviikkoa!

  2. Nam! Tein samalla tyylillä minttu-suklaajuustokakun 🙂

  3. Anonyymi sanoo:

    Tuolla on kirjoitusvirhe tossa "mittaa keksit ja ne tasaiseksi…" puuttuu varmaan sana murskaa? 🙂

  4. Anonyymi sanoo:

    Hei kiitos reseptistä, hyytyykö tämä kakku ilman liivatetta? 🙂

    1. Hei, kiitos kommentista. Tässä kakussa ei käytetä liivatetta – koostumus on pehmeä ja pysyy kyllä kasassa 🙂

  5. Heippa, pystyykö tätä tekemään ilman tuota reunakalvoa? 🙂 voiko sen korvata jollain tai jättää vain pois?

    1. Moikka, reunakalvon voi jättää aina pois – reunakalvo tekee reunosita vaan nätimmät. Voit korvata sen leivinpaperilla tai voidella ja tomusokeroida vuoan reunat 🙂 Mukavaa leivontaa!

  6. Anonyymi sanoo:

    Kuinka kauan kakun pitää antaa tekeytyä? Mietin vaan kun ei mitään tarkkaa aikaa ole kerrottu

    1. Kiitos kommentista, kävin muuttamassa reseptiä – eli yön yli tai muutama tunti 🙂 Yön yli tekeytynyt kakku maistuu aina paremmalta! Mukavaa iltaa!

  7. Hei, haluaisin testata mascarponea juustokakussa, sopisikohan tähän? 🙂 niin ja mahtuukohan 16cm vuokaan, joka korkeareunainen.

    1. Hei, voit vaihtaa mascarponeen yhtä hyvin 🙂 Luulen että mahtuu 16cm vuokaan jos on hyvin korkea! Mukavaa uutta viikkoa!

  8. Anonyymi sanoo:

    Moi, onko kakku silti makeahkoa vaikkei sisällä lisättyä sokeria ollenkaan? On niin hyvältä ja helpolta kuulostava ohje, että taidan valmistujaiskahveilleni tälläsen väsätä 🙂

    1. Moi, kyllä maistuu 🙂 Oreo-keksit ovat hyvin makeita. Jos tykkäät normaalia makeammasta, niin lisää muutama lusikallinen/puoli desiä sokeria varmuudeksi 🙂

  9. Anonyymi sanoo:

    Hyvän näköinen ohje! Mitä luulet, toimisiko tämä joillakin muillakin kekseillä (domino, geisha, fazerina), vai onko oreoissa jotakin eroa vaikkapa dominoihin verrattuna?

    1. Tämä on tosi hyvä, helppo ja todellakin myös nopea 🙂 Uskon, että onnistuu muillakin täytekekseillä, itse en ole kokeillut 🙂 Kannattaa maistaa massaa ja lisätä sokeria oman maun mukaan. AInakin oreot ovat niin makeita ettei lisättävää sokeria välttämättä tarvita. Olisi hauska kuulla miten onnistuu jos kokeilet vaikka dominoja 🙂

      1. Simo sanoo:

        Dominolla olen nyt tehnyt pari kertaa. Philadelfia juuston ominaismaku peittyi kun laitoin 0,5 dl tomusokeria, mielestäni sopivan makeaa. Mascarpone juustolla vielä parempi koska juuston maku on melko neutraali

    1. Hei, kyllä uskon, että tätäkin kakkua voi pakastaa. En ole itse kokeillut, joten en ole 100% miten vaikuttaa koostumukseen. Tekisin niin, että laittaisin kakun heti hyytymään pakkaseen ja ottaisin tarjoilupäivänä pois ja antaisin sulaa rauhassa jääkaapissa. 🙂

  10. Anonyymi sanoo:

    onko oreo keksit niinkuin dominokeksin tyylisiä ? onnistuisikos kakku niillä ? siis nyt ihana helppo ohje juustokakulle kiitos

    1. Hei, kyllä ovat dominojen tyylisiä. Joku tuolla ylempänä kysyi samaa ja vastasin näin:

      Uskon, että onnistuu muillakin täytekekseillä, itse en ole kokeillut 🙂 Kannattaa maistaa massaa ja lisätä sokeria oman maun mukaan. AInakin oreot ovat niin makeita ettei lisättävää sokeria välttämättä tarvita. Olisi hauska kuulla miten onnistuu jos kokeilet vaikka dominoja 🙂

  11. Tein ohjeiden mukaan tarkasti mutta se ei jähmettynyt yhtään sitä ei voi leikata yhtään ja nyt synttärilahja meni pilalle enkä toista kerkee enään tekemään

    1. Hei Elina, todella harmi kuulla. Jotain on mennyt kuitenkin pieleen, koska tällä ohjeella moni muu minun lisäksi on onnistunut. Resepti on yksi suosituimmista. Koska en ollut näkemässä paikan päällä, niin en osaa sanoa mikä on mennyt sinulla vikaan. Vatkasitko varmasti massan paksuksi ja annoit olla pari tuntia vähintään jääkaapissa?

  12. Sain saman kohtalon kuin edellinen. Mut taisi olla siinä ongelma että täräytin koko homman blenderillä tehdä. Olisi pitäny vain vatkata ?

    1. Joo kyllä se pitää vatkata 🙂 Ei onnistu blenderillä tai jos laittaa liivatetta niin silloin ehkä onnistuu 🙂

  13. Nuori sanoo:

    Hei!

    En ikinä anna mistään palautetta tai ylipäätään jaa mielipiteitäni missään, mutta olen käyttänyt tätä reseptiä nyt useita kertoja. Löysin tämän peruskoulussa ollessani kotitalouden tunnilla jälkiruuaksi ja sen jälkeen tehnyt kotona ja työpaikalla. Olen vain korvannut aina jääkaapin pakastimella(ollut pari h), ollut silti hyvää!
    Kiitos reseptistä!

    1. Hei! Kiitos paljon kommenstistasi. Olipa se kiva lukea ja arvostan todella, että jätit mielipiteesi 🙂 Täytyy itsekin koittaa tuota pakastusta – sillähän nopeuttaa kivasti hyytymistä 🙂 Tmä on yksi minunkin suosikkiresepteistäni. Mukavaa aurinkoista kesää sinulle!

  14. anonyymi sanoo:

    Moikka.

    Voiko tätä tehdä 25 cm vuokaan ? Jos tekee niin minkä verran noita aineksia ?

    Pikaista vastausta ja kommenttia toivoen 🙂 ja etukäteen kiittäen 🙂

    1. Moikka,

      Tottakai voi tehdä. Itse tuplaisin kaikki aineet. Jos haluat korkean kakun ehkä pitäisi tehdä jopa kolminkertaisena 🙂 Hyytyminen voi myös viedä hiukan kauemmin, joten otathan myös sen huomioon. Parasta kakku on seuraavana päivänä, kun kaikki maut ovat tasoittuneet. Mukavaa leivontaa!

      1. anonyymi sanoo:

        Korkea ei välttämättä ole pakko olla, minulla vaan ei ole kuin 25 cm vuoka niin siksi mietin pystynkö siihen tehdä 🙂
        Kiitos paljon vastauksestasi 🙂

        1. Ole hyvä 🙂 Mukavaa loppuviikkoa!

    2. Mari sanoo:

      Haluaisin tehdä tämän niin että täytteeseen tulee marjainen maku. Mietin voisinko laittaa yhden purkin Valion kuningatar-rahkaa täytteeseen? Ja tarvitseekohan silloin liivatetta? Entä miten se tulee laittaa? 🙂

      1. Voit korvata osan tuorejuustosta rahkalla – en ole täysin varma miten hyvin pysyy kasassa ja tarvitseeko liivatetta. isoon vuokaan matalana versiona en usko, että tarvitsee.

  15. Jasmiina sanoo:

    Moikka! Olisin kysynyt pikaisesti että otetaanko kekseistä se sisälmys pois?

    1. Moikka Jasmiina 🙂 Keksien täyte on olennainen osa makua, joten se laitetaan yhdessä hienonnetun keksin kanssa massaan ja pohjaan 🙂

  16. Heidi sanoo:

    Hei, kuinka monelle herkuttelijalle kakusta suurin piirtein riittää? Meinasin tehdä synttäreille, jonne on tulossa 10 aikuista ja 3 lasta. Pitäisikö tehdä kaksi kakkua?

    1. Hei Heidi,

      kakku on noin 10 hengelle (riippuen tietenkin kuinka isoja paloja ihmiset leikkaavat kakusta). Voi olla, ettei yksi kakku ihan riitä. Riippuu tietenkin mitä kaikkea muuta teillä on tarjolla. Mukavia juhlia!

  17. Bansku sanoo:

    Kuulostaa hyvältä! Pitää kokeilla??

  18. Jasmin sanoo:

    Tein tätä isänpäiväks ja koko perhe tykkäs! Kiitos paljon ohjeesta ja tästä blogista 🙂

    1. Kiitos Jasmin ihanasta kommentista 🙂 Tervetuloa herkuttelemaan resepteillä uudestaankin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *