• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Helppo Ihana Suklaa-Kirsikkakääretorttu

Äitienpäivä· Kääretorttu· Ystävänpäivä

2 maalis
Helppo Ihana Suklaa-Kirsikkakääretorttu
Helppo Ihana Suklaa-Kirsikkakääretorttu

Olen todella ihastunut kääretorttuihin viime aikoina. Olen pitänyt niitä hiukan tylsinä aiemmin, mutta miksi?! Niistä voi taikoa melkein mitä vain, vain mielikuvitus on rajana varsinkin täytteiden suhteen. Kääretortut myös sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Olen leiponut viimeisen kahden kuukauden aikana enemmän kääretorttuja kuin aikaisemmin yhteensä. Ihan oikeasti! Kääretorttu on hyvin muuntautuva ja voi miten helppoa ja nopeaa kääristen leipominen on. Leivoin muutama viikko sitten Nutella-Kääretortun ja tänään esittelen teille oi niin ihanan Suklaa-Kirsikkakääretortun!

Tämän tortun taikina on perinteinen kääretorttutaikina, joka leivotaan uunipellille. Suklaisen siitä tekee kaakaojauhe. Mikä sopisi paremmin suklaan kanssa kuin kirsikka? Sitä löytyy siis täytteestä hillona ja moussena! Koska halusin reseptistä loppuun asti helpon ja huolettoman tein kirsikkamoussen hyydykejauheesta. Hyydykejauheet ovat helppokäyttöisiä ja tarvitset moussen tekoon jauheen lisäksi vain kermavaahtoa ja tilkan vettä. Löydät kaupastani hyydykejauheita kahdeksassa eri maussa.

Helppo, ihana Suklaa-Kirsikkakääretorttu olkaa hyvä ❤


Helppo Ihana Suklaa-Kirsikkakääretorttu

Tumma kääretorttupohja

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 0.5 dl kaakaojauhetta
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki jauhot keskenään toisessa kulhossa. Sihtaa jauhoseos kolmessa erässä munasokerivaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tasoita massa nuolijalla.
  2. Paista kääretorttua uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia.
  3. Nosta pelti uunista ja kääretortun jäähtyä hetki.
  4. Kippaa sen jälkeen torttu toiselle leivinpaperille ja vedä paistoleivinpaperi varovasti pois pohjan päältä. Käännä torttu vielä kerran ja levitä täyte paistopinnalle palettiveitsellä.

Täyte

  • kirsikkahilloa
  • 2.5 dl kermaa
  • 70 g kirsikka hyydykejauhetta (puoli purkkia) esim. täältä
  1. Levitä ohut kerros kirsikkahilloa kääretorttupohjalle palettiveitsen avulla.
  2. Valmista kirsikkamousse hyydykejauhe -pakkauksen ohjeiden mukaan:1. Sekoittamalla hyydykejauhe veteen.
    2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä seokset.
    3. Mousse on valmista levitettäväksi hillon päälle.
  3. Kääri kääretorttu napakaksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen leveämmästä sivusta ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Helppo Ihana Suklaa-Kirsikkakääretorttu
❤

Ihanaa päivää!

Anni


Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Langoitettu Ruusu ja asiaa kukkamassasta
Seuraava artikkeli: Viikonlopun Brunssi-vinkki: Andante »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    3.3.2017 13:22

    Voisiko kauppaan lisätä tuotetiedot hyydykejauheesta? Olisi kiva tietää, miten tuote sopii keliaakikolle, maitoallergiselle, vegaanille,…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.3.2017 13:51

      Hei, tottakai! Kiitos palautteesta – lisäämme tuotetiedot pikimmiten! 🙂 Hyvää viikonloppua!

      Vastaa
  2. Mari sanoo

    6.3.2017 10:38

    Kääretorttu olisikin ihanan helppo viikonlopun kutsuille!
    Voiko perunajauhot korvata samalla määrällä maizenaa? Vieraissa kun on peruna-allergiggo.
    Mari

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.3.2017 12:00

      Kiitos kommentista Mari 🙂 Nyt täytyy sanoa, etten ole korvannut perunajauhoja ikinä maizenalla kääretorttuohjassa, joten en osaa sanoa miten ne reagoivat. Kääretortturesepteissä perunajauhoja laitetaan taikinaan sen takia, että ne antavat pohjalle elastisuutta ja näin kääretorttupohja ei repeile niin herkästi kuin pelkästä vehnäjauhoista tehty torttu. Voit siis tehdä ilmankin perunajauhoja pohjan. Suosittelen käärimään tortun hieman lämpimänä – jäähdytys ja sitten täyttö ja rullaus. Esirullaus antaa pohjalle muistia ja näin voi myös välttää repeilyn.

      Vastaa
  3. Mari sanoo

    8.3.2017 15:19

    Selvä pyy! Ehkä on varmempaa jättää vaan muut jauhot pois.
    Koitinkin googlettaa maizenalla korvaamista, mutta aika vähän löytyi tietoa. Pitäis joskus vaan ottaa ja testata.
    Kiitos kaunis sinulle, blogiasi on kiva lukea ja odotan aina seuraavaa leivontaohjetta:)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.3.2017 15:21

      Kiitos palautteesta ja mukavista kommenteista. Tuo maizena-juttu pitää kyllä testata joskus! 🙂 Hyvää Naistenpäivää!

      Vastaa
  4. Ansku sanoo

    27.3.2020 13:12

    Minkä merkkistä kirsikka hyydykejauhetta olet käyttänyt? On ilmeisesti ollut kaupassasi myynnissä, nyt sivuja/tietoja ei enää ole?
    Kiitos 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.3.2020 13:39

      Olen käyttänyt Städterin kirsikan makuista hyydykejauhetta. Täällä ainakin näytti olevan:

      https://www.decola.fi/product/3349/stadter-hyydykejauhe-kirsikka-125-g

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios