|

Halloweenkakku

HALLOWEENKAKKU on tänä vuonna SUKLAAKAKKU 🖤 Moni kyseli tätä ohjetta ja tässä se on – samalla annan vinkkejä kakun kuorrutukseen ja koristeluun.

Kakkupohja tässä on ihanan täyteläinen ja kostea suklaakakku, joka pysyy mehevänä vielä seuraavanakin päivänä, eikä sitä tarvitse kostuttaa. Väliin levitin kerroksen kirsikkahilloa, joka tuo sopivasti raikkautta ja happamuutta suklaan rinnalle, sekä runsaasti pehmeää mustaa kaakaokreemiä. Tämä yhdistelmä tekee kakusta samanaikaisesti suussa sulavan ja täyteläisen – juuri sellaisen, joka saa jokaisen ottamaan toisenkin palan.

Kakun pinta on kuorrutettu kauttaaltaan samalla mustalla samettisella kaakaokreemillä, jonka avulla saat aikaan kauniin, tasaisen pinnan. Jos haluat, voit tehdä pintaan kevyitä tekstuurikuvioita lastalla tai palettiveitsellä – ne näyttävät upeilta etenkin, kun lisäät koristeita. Mustan kaakaokreemin ohjeen jaoin aiemmin tällä viikolla. Ohje siis täällä.

Pidin koristelun simppelinä, mutta voit lisätä esim. karkkisilmiä, pienet karkkihämähäkkejä tai vaikka kurpitsakoristeita. Itse viimeistelin kakun luurankokoristeella, joka oli yksinkertaisuudessaan niin makee!

Tämä kakku on täydellinen valinta halloween-juhliin. Suklaan ystävät – tämä on teitä varten! 🖤🎃

KATSO VIDEO-OHJE TÄÄLTÄ


Halloweenkakku

noin 10 hlö

Kakkupohja

KLIKKAA OHJEESEEN TÄSTÄ

Musta kaakaokreemi

KLIKKAA OHJEESEEN TÄSTÄ

Lisäksi

  • 2 dl kirsikkahilloa
  • luuranko koriste
  • mustia ja oransseja nonparelleja sekä sokerihelmiä

Tee näin

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa kaksi halk. 15cm kakkuvuokaa leivinpaperilla. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää chiamunat, öljy, maito, kahvi ja vanilja. Vispaa ja kääntele taikina nopeasti sekaisin. Kaada taikina kahteen vuokaan. Paista kakkuja uunin alatasolla noin 1 tunti, tai kunnes kokeiltaessa kakun keskeltä puutikkuun ei jää taikinaa.
  2. Jäähdytä kakut ritilällä ja leikkaa kakut kahteen kerrokseen. Käytin vain kolme kerrosta ja laitoin yhden pakkaseen.
  3. Valmista kuorrute ohjeen mukaan. Nosta alimmainen kakkupala kakkualustan päälle pyörivälle alustalle ja sivele pohja hillolla. Lisää kreemiä ja tasoita. Toista tämä toiseen kerrokseen.
  4. Levitä loppu kuorrute kakun päälle palettiveitsellä. Voit käyttää kakkua välillä jääkaapissa, jossa sen pinta jähmettyy hieman.
  5. Pursota kreemiä myös kakun päälle tähtityllalla. Asettele luuranko kakun keskelle ja ripottele koristeet kakun päälle ja alareunaan. Valmis!

Vinkki! Kakkupohjat ja kreemi kannattaa valmistaa päivää ennen tarjoilua

KATSO VIDEO-OHJE TÄÄLTÄ

Hauskoja juhlia!

/Anni

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *