• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Blue Velvet Cake – Sininen Samettikakku

Isänpäivä· Itsenäisyyspäivä· Kreemikakut

5 joulu
Blue Velvet Cake
Blue Velvet Cake – Sininen Samettikakku ihastuttaa vaikka Suomi100 teemaisena kakkuna!
Huomenna juhlitaan Itsenäisyyspäivää, mutta me aloitamme juhlat jo tänään teemaan sopivan kakun saattelemana. Rakas ystäväni pitää nimittäin tänään mahtavat 30-vuotisjuhlat, joiden teemana on myös Itsenäisyys. Juhlimme siis kahta asiaa samaan aikaan ja erittäin juhlallisesti. Meillä on tiedossa ihan omat linnanjuhlat tänään. Kunhan saan painettua täällä Bloggerissa tuota ”Julkaise” painiketta, niin juoksen portaat yläkertaan vetämään iltapuvun päälleni. Kampaajalla olisin voinut käydä, jos en olisi vastuussa kakusta. Kakku on tärkeämpi kuin tukka, ainakin minun maailmassa 😉

Tässä siis teille ihanan, samettisen houkuttelevan Blue Velvet kakun ohje. Kakkuhan on tunnetumman Red Velvet kakun sukulainen. Blogistani löydät myös Pienien Red Velvet kakkujen ohjeen. Velvet kakkujen salaisuus on samettinen kuohkeus, jonka piimä ja etikka saavat aikaan.


Blue Velvet Cake – Sininen Samettikakku

Ohje: 

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • reilu 1 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 tl kaakaojauhetta
  • 3 dl auringonkukkaöljyä
  • 2,5 dl piimää
  • 2 isohkoa kananmunaa
  • 2 tl sinistä pastaväriä ja turkoosia pastaväriä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl vanilja-aromia
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele ja jauhota 2 x 20cm irtopohjavuokaa.
  3. Sekoita isossa kulhossa jauhot, sokeri, sooda, suola ja kaakaojauhe.
  4. Vatkaa toisessa kulhossa öljy, piimä, kananmunat, väri, etikka ja vanilja-aromi.
  5. Lisää kuivia aineita hiljalleen juoksevien aineiden seokseen kevyesti vatkaamalla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet tasaiseksi taikinaksi.
  6. Jaa taikina kahteen vuokaan tasaisesti ja siirrä vuoat uuniin.
  7. Paista kakkuja noin 25 minuuttia, kunnes puutikkuun ei jää taikinaa kokeiltaessa kakun keskeltä.
  8. Nosta valmiit kakkupohjat uunista ja anna jäähtyä kunnolla ritilällä.
  9. Muotoile kakkupohjat tasaisiksi. Jos kakut ottivat paistoväriä uunissa, niin voit muotoilla myös reunat veitseä apuna käyttäen. Säästä ylijäänyt kakkumuru koristelua varten.

Vinkki! jos haluat korkeamman kakun, niin paista vielä kolmas kerros puolittamalla taikinan ohje. Itse tein näin. 

Tuorejuustokuorrute:

  • 300 g tuorejuustoa
  • 200 pehmeää voita
  • 7 dl tomusokeria
  • 1 tl vanilja-aromia
  • elintärvikeväriä
  1. Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi sekaisin monitoimikoneessa.
  2. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa kuorrute kuohkeaksi (noin. 5 minuuttia).
  3. Aloita kakun kokoaminen levittämällä kreemiä pohjan päälle.
  4. Nosta toinen pohja päälle ja toista kuorrutteen levittäminen.
  5. Voitele halutessasi koko kakun ulkopinta kuorrutteella palettiveitseä apuna käyttäen.
    Jos teet kuten minä niin viimeistele kakun päällikerros palettiveitsellä.
  6. Lisää hiukan kreemiä kakun sivuille ja viimeistele pinta palettiveitsellä niin, että kakun pinta jää näkyviin.
  7. Koristele kakkumuruilla, marengeilla ja muilla koristeilla.

Blue Velvet Cake

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

17 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Jouluinen Glögi-Marmeladi
Seuraava artikkeli: Piparkakku Bostonkakku + video »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    17.10.2016 14:47

    Moikka! monenkohan hengen kakku tästä reseptistä tulee? pitäisi tehdä 30 henkilölle

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.10.2016 17:47

      Moi, tämä kakku oli niin korkea, että se riitti 30 henkiselle juhlapoukalle viimeksi. Sanoisin kuitenkin, että kakku on mitoitettu noin 25 hengelle. Tein kakun lisäksi samasta taikinasta pieniä kuppikakkuja siinä pelossa, ettei kakku riittäisi. Se oli hyvä idea 🙂 Näyttivät kivalta kakun vieressä.

      Vastaa
  2. Saija sanoo

    28.11.2017 22:39

    Moi aion leipoa tämän kakun viikonlopun sukujuhliin. Testasin reseptiä tänään ja kakun väri muuttui upeasta tummansinisestä hiukan vihertävään. Mitään tietoa miten sen estäisi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.11.2017 06:43

      Hei Saija,

      Kiitos viestistäsi. Leikkasitko kakkua kerroksiin? Oliko kaunis sininen edelleen kakun sisällä? Paisto muuttaa ainakin kakun pinnan väriä, kuten se tekisi myös vaalealle kakulle.Siitä vihreä väri. Mitä värejä käytit?

      Vastaa
  3. Miia sanoo

    3.12.2017 21:00

    Onnistuuko kakku nestemäisellä elintarvikevärillä? Pastavärit oli kaupoista loppu.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.12.2017 07:53

      Hei Miia, en suosittele nestemäisiä värejä – voi vaikuttaa koostumukseen, saattaa tuoda makua kun pitää lisätä melko runsaasti ja lisäksi nestemäiset värit saattavat hävittää väriään paiston aikana 🙁

      Vastaa
  4. Anonyymi sanoo

    13.8.2018 20:25

    Hei, onko tätä kakkua mahdollista paistaa kerralla yhdessä vuoassa? Jos ei, voiko puolet taikinasta jättää odottamaan, kun ensimmäinen puolikas paistuu?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.8.2018 20:32

      Voi toki, mutta paistoaika pitenee. Paista uunin alaosassa, kakku nousee päältä jonkun verran niin tasoita se ennen kun leikkaat kolmeen osaan 🙂 ja kokeile kypsyys puutikulla. Veikkaan paistoajaksi noin tuntia. Ala tarkkailla 45 min kohdalla.

      Vastaa
  5. Tytti sanoo

    1.12.2018 11:14

    Tekisin kakun ns. levykakkuna. Osaatko sanoa, kuinka suuri annos pohjaa menisi pellillinen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.12.2018 11:16

      Hei Valitettavasti en ole itse testannut niin en uskalla mitään arviota heittää. Sinuna vertaisin ohjetta johonkin tuttuun levykakkuun ja miettisin riittoisuutta siitä 🙂 Tiedät itse myös paremmin kuinka paksua kakkupohjaa haet.

      Vastaa
  6. Annika sanoo

    10.1.2019 20:31

    Tein kakun pakkaseen ja tarkoitus olisi tehdä tästä pojalle syntymäpäiväksi kakku. Katselin tuota täytettä, siinä se on värjätty siniseksi, mutta onko tuossa kuvassa ilman väriä täyte? 🙂 koitan saada samaa näköä siis kuin tuossa kuvassa kaakkuuni 😁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.1.2019 13:08

      Kuvat sinisestä massasta on kakkutaikinaa ei kreemiä, joka on valkoista kuten valmiissa kakussa näkyy 🙂

      Vastaa
  7. Riitta sanoo

    4.2.2019 11:07

    Kiitos toimivasta ja herkullisesta reseptistä! Tein viikonlopun juhliin (ilman väriaineita tosin), enkä ole tainnut koskaan onnistua kakunteossa yhtä hyvin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.2.2019 16:32

      Ihana kuulla Riitta 🙂 Ole hyvä! Upeaa viikkoa!

      Vastaa
  8. Ruut sanoo

    22.4.2021 20:56

    Millä kertoimella ja paistoajalla tekisit, jos kakkuvuoka olisi 15cm? 🙂

    Vastaa
  9. Riina sanoo

    5.5.2022 16:28

    Poika toivoi armeijan lomalla kakkua, joka maistuisi siniseltä ja googlehaku ehdotti tätä. No, tein tykkimiehelle tällaisen sinisen kakun ja se oli ihan mahtavan hyvää! Sitten tein vävykokelaalle vihreän, isälleni pinkin, tyttärelle violetin, kavereille toisen pinkin ja nyt äitienpäiväksi on tulossa ihka oikea red velvet cake, kun vihdoin sain ostettua punaista väriä. Kaikista kakuista, mitä olen tehnyt (ja niitä on aika paljon), tämä resepti on saanut viime aikoina eniten encore-pyyntöjä ja nytkin äitienpäiväksi teen tällaisen, koska sitä erikseen toivottiin. Eli suuri kiitos todella hyvästä ja toimivasta reseptistä, se on ollut kovassa käytössä <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.5.2022 05:49

      Voi miten kiva kuulla, että siellä on leivottu tällä kakulla monta onnistunutta veresiota 🙂 Ihanaa äitienpäivää! Ps. tykkään tästä kakusta itsekin 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios