• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Blue Velvet Cake – Sininen Samettikakku

Isänpäivä· Itsenäisyyspäivä· Kreemikakut

5 joulu
Blue Velvet Cake
Blue Velvet Cake – Sininen Samettikakku ihastuttaa vaikka Suomi100 teemaisena kakkuna!
Huomenna juhlitaan Itsenäisyyspäivää, mutta me aloitamme juhlat jo tänään teemaan sopivan kakun saattelemana. Rakas ystäväni pitää nimittäin tänään mahtavat 30-vuotisjuhlat, joiden teemana on myös Itsenäisyys. Juhlimme siis kahta asiaa samaan aikaan ja erittäin juhlallisesti. Meillä on tiedossa ihan omat linnanjuhlat tänään. Kunhan saan painettua täällä Bloggerissa tuota ”Julkaise” painiketta, niin juoksen portaat yläkertaan vetämään iltapuvun päälleni. Kampaajalla olisin voinut käydä, jos en olisi vastuussa kakusta. Kakku on tärkeämpi kuin tukka, ainakin minun maailmassa 😉

Tässä siis teille ihanan, samettisen houkuttelevan Blue Velvet kakun ohje. Kakkuhan on tunnetumman Red Velvet kakun sukulainen. Blogistani löydät myös Pienien Red Velvet kakkujen ohjeen. Velvet kakkujen salaisuus on samettinen kuohkeus, jonka piimä ja etikka saavat aikaan.


Blue Velvet Cake – Sininen Samettikakku

Ohje: 

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • reilu 1 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 tl kaakaojauhetta
  • 3 dl auringonkukkaöljyä
  • 2,5 dl piimää
  • 2 isohkoa kananmunaa
  • 2 tl sinistä pastaväriä ja turkoosia pastaväriä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl vanilja-aromia
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele ja jauhota 2 x 20cm irtopohjavuokaa.
  3. Sekoita isossa kulhossa jauhot, sokeri, sooda, suola ja kaakaojauhe.
  4. Vatkaa toisessa kulhossa öljy, piimä, kananmunat, väri, etikka ja vanilja-aromi.
  5. Lisää kuivia aineita hiljalleen juoksevien aineiden seokseen kevyesti vatkaamalla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet tasaiseksi taikinaksi.
  6. Jaa taikina kahteen vuokaan tasaisesti ja siirrä vuoat uuniin.
  7. Paista kakkuja noin 25 minuuttia, kunnes puutikkuun ei jää taikinaa kokeiltaessa kakun keskeltä.
  8. Nosta valmiit kakkupohjat uunista ja anna jäähtyä kunnolla ritilällä.
  9. Muotoile kakkupohjat tasaisiksi. Jos kakut ottivat paistoväriä uunissa, niin voit muotoilla myös reunat veitseä apuna käyttäen. Säästä ylijäänyt kakkumuru koristelua varten.

Vinkki! jos haluat korkeamman kakun, niin paista vielä kolmas kerros puolittamalla taikinan ohje. Itse tein näin. 

Tuorejuustokuorrute:

  • 300 g tuorejuustoa
  • 200 pehmeää voita
  • 7 dl tomusokeria
  • 1 tl vanilja-aromia
  • elintärvikeväriä
  1. Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi sekaisin monitoimikoneessa.
  2. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa kuorrute kuohkeaksi (noin. 5 minuuttia).
  3. Aloita kakun kokoaminen levittämällä kreemiä pohjan päälle.
  4. Nosta toinen pohja päälle ja toista kuorrutteen levittäminen.
  5. Voitele halutessasi koko kakun ulkopinta kuorrutteella palettiveitseä apuna käyttäen.
    Jos teet kuten minä niin viimeistele kakun päällikerros palettiveitsellä.
  6. Lisää hiukan kreemiä kakun sivuille ja viimeistele pinta palettiveitsellä niin, että kakun pinta jää näkyviin.
  7. Koristele kakkumuruilla, marengeilla ja muilla koristeilla.

Blue Velvet Cake

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

14 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Jouluinen Glögi-Marmeladi
Seuraava artikkeli: Piparkakku Bostonkakku + video »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    17.10.2016 14:47

    Moikka! monenkohan hengen kakku tästä reseptistä tulee? pitäisi tehdä 30 henkilölle

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.10.2016 17:47

      Moi, tämä kakku oli niin korkea, että se riitti 30 henkiselle juhlapoukalle viimeksi. Sanoisin kuitenkin, että kakku on mitoitettu noin 25 hengelle. Tein kakun lisäksi samasta taikinasta pieniä kuppikakkuja siinä pelossa, ettei kakku riittäisi. Se oli hyvä idea 🙂 Näyttivät kivalta kakun vieressä.

      Vastaa
  2. Saija sanoo

    28.11.2017 22:39

    Moi aion leipoa tämän kakun viikonlopun sukujuhliin. Testasin reseptiä tänään ja kakun väri muuttui upeasta tummansinisestä hiukan vihertävään. Mitään tietoa miten sen estäisi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.11.2017 06:43

      Hei Saija,

      Kiitos viestistäsi. Leikkasitko kakkua kerroksiin? Oliko kaunis sininen edelleen kakun sisällä? Paisto muuttaa ainakin kakun pinnan väriä, kuten se tekisi myös vaalealle kakulle.Siitä vihreä väri. Mitä värejä käytit?

      Vastaa
  3. Miia sanoo

    3.12.2017 21:00

    Onnistuuko kakku nestemäisellä elintarvikevärillä? Pastavärit oli kaupoista loppu.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.12.2017 07:53

      Hei Miia, en suosittele nestemäisiä värejä – voi vaikuttaa koostumukseen, saattaa tuoda makua kun pitää lisätä melko runsaasti ja lisäksi nestemäiset värit saattavat hävittää väriään paiston aikana 🙁

      Vastaa
  4. Anonyymi sanoo

    13.8.2018 20:25

    Hei, onko tätä kakkua mahdollista paistaa kerralla yhdessä vuoassa? Jos ei, voiko puolet taikinasta jättää odottamaan, kun ensimmäinen puolikas paistuu?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.8.2018 20:32

      Voi toki, mutta paistoaika pitenee. Paista uunin alaosassa, kakku nousee päältä jonkun verran niin tasoita se ennen kun leikkaat kolmeen osaan 🙂 ja kokeile kypsyys puutikulla. Veikkaan paistoajaksi noin tuntia. Ala tarkkailla 45 min kohdalla.

      Vastaa
  5. Tytti sanoo

    1.12.2018 11:14

    Tekisin kakun ns. levykakkuna. Osaatko sanoa, kuinka suuri annos pohjaa menisi pellillinen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.12.2018 11:16

      Hei Valitettavasti en ole itse testannut niin en uskalla mitään arviota heittää. Sinuna vertaisin ohjetta johonkin tuttuun levykakkuun ja miettisin riittoisuutta siitä 🙂 Tiedät itse myös paremmin kuinka paksua kakkupohjaa haet.

      Vastaa
  6. Annika sanoo

    10.1.2019 20:31

    Tein kakun pakkaseen ja tarkoitus olisi tehdä tästä pojalle syntymäpäiväksi kakku. Katselin tuota täytettä, siinä se on värjätty siniseksi, mutta onko tuossa kuvassa ilman väriä täyte? 🙂 koitan saada samaa näköä siis kuin tuossa kuvassa kaakkuuni 😁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.1.2019 13:08

      Kuvat sinisestä massasta on kakkutaikinaa ei kreemiä, joka on valkoista kuten valmiissa kakussa näkyy 🙂

      Vastaa
  7. Riitta sanoo

    4.2.2019 11:07

    Kiitos toimivasta ja herkullisesta reseptistä! Tein viikonlopun juhliin (ilman väriaineita tosin), enkä ole tainnut koskaan onnistua kakunteossa yhtä hyvin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.2.2019 16:32

      Ihana kuulla Riitta 🙂 Ole hyvä! Upeaa viikkoa!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Tänään 6 kk täyttävä herra ansaitsee oman ka Tänään 6 kk täyttävä herra ansaitsee oman kakkunsa 🎂 

😭 itkettää, että vaunukoppa pitää vaihtaa ratasosaan
😄 naurattaa miten kova tahto hänelle on kehittynyt 
😵 ihmetyttää, että hän on minuakin aamuvirkumpi
😔 surettaa luopua ensisängystä
😍 rakastan sitä kun hän kikattaa jutuilleni
🥰 tunnen suurta kiintymystä kun heijaan häntä uneen
❤️ kun halaamme, en toivoisi olevani missään muualla mielummin
🙃 ihmettelen tuota uteliaisuutta, ihan joka päivä
😱 kauhistuttaa, miten nopeasti aika kuluu
🤩 tunnen ylpeyttä kaikesta mitä hän oppii

Meidän ihana pieni poika 💙 

Upeat 6 kk kuvat ikuisti @visuelli.erja 💕🌸
Runebergin Crostata 🍇 vie matkalle Italiaan ja Runebergin Crostata 🍇 vie matkalle Italiaan ja muistuttaa samalla lähenevästä Runebergin päivästä 👏🏻

Ohje tähän herkulliseen crostataan löytyy @unelmientalojakoti vuoden ensimmäisestä numerosta! Olen usein haaveillut omasta leivontapalstasta ja nyt minulla on sellainen. Uusi makumuistoja herättelevä resepti ilmestyy joka kuukausi 💕 #anninuunissa 📷 @johannamyllymakiphotographer
Ihanaa uutta viikkoa! 💕 Caramel-puolukkapuuro Ihanaa uutta viikkoa! 💕 

Caramel-puolukkapuuron (G) ohje on nyt julkaistu! Löydät suoran linkin ohjeeseen biosta👆🏻 Sain muuten viime viikolla useamman kyselyn, että mistä tuo mainitsemani linkki löytyy? IG-profiilin esittelystä alimmalta riviltä löytyy linkki, josta aukeaa suorat ohjaukset resepteihin ja blogiin ☺️ Löytyykö nyt? Voit aina myös mennä suoraan anninuunissa.fi ja etsiä ohjeen etusivun kautta 👏🏻 #anninuunissa
Kukkaterapiaa 🌼 Täydellinen viikkokimppu @hom Kukkaterapiaa 🌼

Täydellinen viikkokimppu @homeingardenkauniainen muistuttaa valosta, päivien pitenemisestä, keväästä ja väreistä 🌷🌿 Niin ihana!
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios