torstai 19. maaliskuuta 2015

Pieniä Red Velvet Kakkuja




Juhlin viime viikolla syntymäpäiviäni ja lupasin leipoa kakkuja synttärikahveille kolmeen eri osoitteeseen. Päätin tehdä yhdestä taikinasta kolme pientä kakkua, ettei jo korkattua kakkua tarvitsisi kannella paikasta toiseen. Tällaisesta pienestä kakusta riittää hyvin neljälle tai jopa kuudelle, jos pieni pala kakkua riittää taltuttamaan makean nälän. Irtopohjavuoka, jota käytin on 12 cm halkaisijaltaan. Olen jo pitkään halunnut kokeilla red velvet kakkua, joka on yksi suosikki kuppikakku-makuni varsinkin viime kesäisen New Yorkin reissun jälkeen. Jotain ihmeellistä tässä kakussa on, vaikkei sitä kostuteta ja pohja on melko kuivakakkumainen, niin kakku on samettisen pehmeää ja mehevää suussa.  Kakun punainen väri jäi hiukan vaisuksi, mutta en viitsinyt lisäillä elintarvikeväriä holtittomasti. Kolmennesta kakusta en kerennyt napata kuvaa, mutta tässä kuvia kahdesta synttärikakusta, joissa on vähän erilainen koristelu kummassakin.

Ohje: 
6 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl suolaa
3 tl kaakaojauhetta
3 dl auringonkukkaöljyä
2,5 dl piimää
2 isohkoa kananmunaa
2 rkl punaista elintarvikeväriä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl vanilja-aromia

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Voitele ja jauhota kolme 12 cm  irtopohjavuokaa tai yksi 20-24 cm irtopohjavuoka.
Sekoita isossa kulhossa jauhot, sokeri, sooda, suola ja kaakaojauhe.
Vatkaa toisessa kulhossa öljy, piimä, kananmunat, väri, etikka ja vanilja-aromi.
Lisää kuivia aineita hiljalleen juoksevien aineiden seokseen kevyesti vatkaamalla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina vuokiin tasaisesti ja siirrä vuoat uuniin.
Paista kakkuja noin 45 minuuttia, kunnes puutikkuun ei jää taikinaa kokeiltaessa kakun keskeltä.
Nosta valmiit kakut uunista ja anna kakkujen jäähtyä kunnolla.
Leikkaa jäähtyneet kakut kolmeen osaan ja muotoile kakun päällimmäinen osa tasaiseksi.
Säästä ylijäänyt kakkumuru koristelua varten.

Tuorejuustokuorrute:
400 g tuorejuustoa
100 pehmeää voita
7 dl tomusokeria
1 tl vanilja-aromia
elintärvikeväriä

Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi sekaisin monitoimikoneessa.
Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa kuorrute kuohkeaksi (muutama minuutti).
Värjää halutessasi osa tai koko kuorrute punaisella tai muulla värillä.
Täytä kakut kuorrutteella.
Voitele kakkujen pinta kuorrutteella veitseä apuna käyttäen.
Laita loput kuorrutteesta pursotinpussiin, jossa on mieleisesi tylla.
Pursota kuorrute kauniisti kakun päälle.
Koristele kakkumuruilla.

Vinkki! Säilytä valmiit kakut jääkaapissa, mutta ota noin 30 minuuttia ennen tarjoilua esille, jotta koostumus pehmenee. Leivo kakkupohjat jo päivää tai paria ennen, jotta maku syvenee. Murenna kakusta jäänyttä taikinaa koristeeksi kakkujen päälle tai reunoille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!