• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Täyteläinen Mignon-juustokakku

Juustokakut· Pääsiäinen· Vegaaninen

9 huhti

Täyteläinen Mignon-juustokakku (Ve)

Mignon-muna. Osa rakastaa sitä ja osan mielestä se on aivan liian ällöä, ainakin jos syö kokonaisen munan kerralla. Itse muistan mignon-munat jo lapsuudesta. Saimme sisarusteni kanssa yhdet munat joka vuosi pääsiäisenä. Minua kiehtoi tuo kananmunan näköinen herkku kun sen sai rikkoa itse ja pistellä suuhun. Jälkikäteen ehkä vähän ällötti, on se aika tuhtia. Tiesitkö muuten, että mignon ei sisällä ollenkaan maitoperäisiä aineita eli se on maidoton ja itse asiassa se ei ole edes suklaata! Mignon-munan sisältöä voisi verrata nutellaan. Ehkä nyt ajatteletkin, että niissä on jotain samaa. Ihana silkinpehmeä pähkinäinen aromi.

Täyteläinen Mignon-juustokakku (Ve)

Olen tehnyt mignon-munista aiempina vuosina moussea pääsiäiskakun väliin. Tänä vuonna halusin jotain simppeliä ja kaikille sopivaa. Tätä ohjetta voisi melkein sanoa kolmen raaka-aineen ohjeeksi, nimittäin juustokakkukerrokseen ei tule muuta kuin mignon-munia, kauravispiä ja kauratuorejuustoa! Olen jäänyt koukkuun ohjeisiin, jotka ovat juuri näin helppoja tehdä. Aineet vain sekaisin ja vuokaan. Miksi tehdä monimutkaisesti kun yksinkertaisesti saa tällaista herkkua aikaan?

Tätä kakkua nautittiin ennen pääsiäistä. Valmistin kakun veljelleni, joka rakastaa juustokakkuja. Harmillisesti hän sairastui juuri ennen sovittua kyläilyä, joten jouduin syömään kakusta yksin yli neljänneksen. Päätin viedä loput kakusta sairastuvalle ja kakku sai paljon kehuja vaativalta juustokakkuraadilta. Voit tehdä kakun myös tavallisilla maitotuotteilla halutessasi. Lue vinkit ohjeen yhteydestä.


Täyteläinen Mignon-juustokakku

Noin 12 hlö

Pohja

  • 200 g kaurakeksejä
  • 75 g maidotonta margariinia
  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (18-20 cm) pohjalle. (Käytin itse 18 cm vuokaa)
  2. Vuoraa kakkuvuoka reunakalvolla.
  3. Murenna keksit esimerkiksi blenderissä tai sauvasekoittimella ja sulata margariini.
  4. Yhdistä rasva sekä keksimuru ja painele seos kevyesti kakkuvuoan pohjalle.
  5. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Vinkki! Valitse gluteenittomaan versioon gluteenittomat kaurakeksit.

Vinkki! Jos teet isompaan vuokaan, tuplaa ohje. 

Mignon-täyte

  • 4 mignon-munaa (tai saman verran 200 g wienernougat’ta)
  • 2 dl kauravispiä (käytin Kaslink)
  • 150 g kauratuorejuustoa (käytin Oatly)
  1. Sulata mignon-munat mikrossa ja jätä jäähtymään.
  2. Vatkaa kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Lisää kauratuorejuusto vatkaamalla sekaan.
  4. Lisää lopuksi sula mignon ja kääntele tasaiseksi.
  5. Kaada massa keksipohjan päälle, kopauta vuokaa pöytään, että pohja asettuu vuokaan. Tasoita pinta.
  6. Laita kakku muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin tekeytymään.

MAITOTUOTTEILLA TEKEVÄT! Halutessasi voit tehdä ohjeen voihin, vispikermaan ja maustamattomaan tuorejuustoon. Käytä silloin 3 dl vispikermaa ja 200 g tuorejuustoa. Vatkaa kerma ensin yhdessä kulhossa napakan kuohkeaksi ja toisessa kulhossa vatkaa kevyesti tuorejuusto sekä mignon-sula. Yhdistä seokset sitten nuolijalla kääntelemällä. Suosittelen tekemään kakun isompaan vuokaan, jolloin kakusta tulee hiukan matalampi ja mousse pysyy koossa. Jos seos vaikuttaa liian löysältä lisäisin 2 liivatetta. Tuorejuustoissa on eroja ja osalla täyte on maitoversiossa jäänyt liian löysäksi. Tärkeää on ettei seosta vatkaa liikaa ettei se juoksetu.

EDIT: Vegaaniseen versioon käytä wienernougat’ta, jos mignon-munien aidon kananmunankuoren takia et halua käyttää mignon-munaa kakussa.

Koristeet

  • suklaamunia
  1. Koristele kakku suklaamunilla tai muilla pääsiäiskarkeilla.

Jos teet maidottoman tai vegaanisen version, valitse sopivat koristeet!

Täyteläinen Mignon-juustokakku (Ve)Täyteläinen Mignon-juustokakku (Ve)Täyteläinen Mignon-juustokakku (Ve)

Ihanaa viikkoa ja herkullista pääsiäistä!

♥ Anni


Lisää Pääsiäisen herkkuja löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

7 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Arkiruokavinkki: Perunapizza (G)
Seuraava artikkeli: Pääsiäisen Mango-Passion Naked Cake (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Tiina / Urbaani vegenda sanoo

    10.4.2019 11:26

    Hei Anni! Tämä on ensimmäinen kommentti, jonka jätän blogiisi, joten aluksi pitää sanoa: blogisi on ihanan inspiroiva, kaunis ja sitä on ilo seurata somessa! Erikseen pitää näyttää peukkua siitä, että olet alkanut tuomaan blogiiin yhä enemmän erikoisruokavalioon sopivia reseptejä ja myös vegaanisia vaihtoehtoja. Kiitos niistä! Näistä erikoisruokavaliomerkinnöistä haluan nimenomaan puhua – niiden kanssa nimittäin kannattaa oikeasti olla tarkka, niin säästyy myöhemmin turhalta vaivalta.

    Esimerkiksi tämä kakku on ehdottomasti maidoton, mutta vegaaninen se ei ole. Vegaaniuden käsite on yksinkertainen: vegaaninen tuote ei sisällä mitään eläinperäistä. Vegaanisen tuotteen valmistamiseen ei käytetä mitään eläinperäistä. Vegaani ei syö, eikä käytä, mitään eläinperäistä. Veganismi on eläinoikeusasia eikä pelkkä ruokavalio, ja tämä on hyvä muistaa kun suunnittelee vegaanisia reseptejä. 🙂 Eri asia on ihmiset, jotka suosivat vegaanista ruokaa tai syövät kasviperäistä ruokavaliota esim. terveyssyistä, mutta tämä asia ei mene yksi yhteen veganismin kanssa. Tämä kakku, sitten kun se on valmis, ei sisällä enää syötäviä eläinperäisiä ainesosia, joten varmasti moni kasviperäistä ruokaa suosiva söisi iloisesti palan kakkua, mutta vegaaniseksi se ei kakkua tee. Vaikka toki mignonin syötävä osa on maidoton, vegaaninen se ei ole, sillä sitä kananmuna ei ole, ja kananmunaanhan mignon on valutettu. Kananmunan poistaminen (sen jälkeen kun se on ensin tuotettu ja sittemmin ostettu) nougatin ympäriltä ei muuta tilannetta. Vähän sama kuin tekisi lihakeiton, ja kauhoisi vegaanin lautaselle vain perunat ja juurekset ja sanoisi että noniin, nyt se on vegaaninen. Joitain vuosia takaperin Fazer myi mignoneita konvehteina, ja toivon kovasti, että ne tulevat vielä joskus takaisin myyntiin!

    Halusin kommentoida asiaa, koska blogisi on todella suosittu ja sinulla on valtava seuraajamäärä – ja varmasti ihmiset etsivät blogisi kautta vegaanisia reseptejä tarjottavaksi esimerkiksi vegaanikaverilleen, sukulaiselleen tms – eikä näillä ihmisillä välttämättä ole selkeää käsitystä siitä, mikä on vegaanista ja mikä ei. Kahvipöydässä tulee sitten ikäviä tilanteita, kun vegaanin eteen kannetaankin herkku joka sisältää ”ihan pikkuisen hunajaa, munaa tai liivatetta” – usko pois, näitä tilanteita on tullut vastaan usein! Kieltäytyminen on kiusallista, jos joku on erikseen nähnyt vaivaa kestittääkseen vegaanin, vaikkei tietotaitoa aiheesta kauheasti olisi. Mielestäni reseptin laatijalla ja julkaisijalla on vastuu oikean informaation levittämisestä – faktat kannattaa kertoa faktoina eikä sokerikuorruttaa, ja jos itse ei ole ennen reseptin julkaisua varma asiasta, kannattaa kysyä joltain toiselta. Apua varmasti annetaan mielellään. 🙂

    Tärkeää on muistaa että veganismi ei ole mielipideasia. Hunaja ei ole vegaanista, eikä esimerkiksi tämä mignon, vaikka sitä miten päin katsoisi ja vaikka jonkun mielestä mentäisiin harmaalla alueella. Kun pidetään merkinnät selkeinä, ei synny hämäännystä, väärää tietoa eikä hukkaleivonnaisia. 🙂

    Huh kun tulikin jaariteltua! Toivottavasti et tykkää kyttyrää kun lähdin näin juurta jaksain avaamaan aihetta, mielestäni tämä on vain tärkeä asia, josta pitää puhua. Ei muuta kuin kaikkea hyvää sinne, ja toivottavasti jatkossakin nähdään lisää vegaanisia vaihtoehtoja blogissasi!

    T. Tiina / Urbaani vegenda

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.4.2019 13:02

      Moikka Tiina,

      Kiitos kommentistasi ja palautteestasi 🙂

      Arvostan palautettasi ja että selkeytit minulle asiaa, joka ei ehkä kuitenkaan ollut minulle vielä niin selkeä kuin luulin. Olen tehnyt korjauksia ohjeeseen sekä postaukseen palautteesi perusteella ja toivon sen olevan nyt paremmin ymmärrettävissä.

      Arvostan leivonnassa helppoutta, vaihtoehtoja ja ehkä vähän liian usein toivon, että lukijat osaavat valita itse heille sopivamman vaihtoehdon rivien välistä. Olet oikeassa sinä, että julkaisijalla on vastuu oikean informaaton levittämisestä ja nyt oli tosiaan niin etten edes tullut ajatelleeksi kananmunankuorta, jota ei loppuleivonnaisessa syödä. Minun lähipiirissäni on vegaaneja, joita usein konsultoin näissä reseptiasioissa, mutta heidänkin osalta löytyy niitä, jotka välillä saattavat joustaa tilanteissa kuten juhlat tms. En ollut siis tarkoituksella sokerikuorruttanut faktoja, vaan tunnustan olleeni tietämätön asiasta 🙂 Jatkossa käytän enemmän aikaa taustatutkimukseen. Vegaanisia leivonnaisia toivotaan minulta usein ja haluan antaa vinkkejä kaikille seuraajilleni.

      Ihastuttavaa kevättä sinulle!

      Terkuin,

      Anni

      Vastaa
      • Tiina / Urbaani vegenda sanoo

        10.4.2019 13:22

        Kiitos hyvästä ja asiallisesta vastauksesta! Resepti on nyt termistöltään ehdottomasti parempi, kiitos kun otit palautteen avomielin vastaan. 🙂 Ja niinhän se on että tällaiset aiheet vaativat monesti vähän ekstraperehtymistä. Kivaa kevettä sinullekin!

        T. Tiina

        Vastaa
  2. Ilona sanoo

    12.4.2019 12:25

    Nam, tämä menee huomenna testiin! Kannattaako lisätä vähän liivatetta tai agar jauhetta, jos teen kaksinkertaisen annoksen? Vai kannattaako lähteä sille tielle nyt ollenkaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.4.2019 10:50

      Jos teet Ilona kauratuotteisiin niin ei ainakaan tarvitse nimittäin täyte oli todella napakkaa ilmankin. Teet varmasti isompaan vuokaan tuon kaksinkertaisen annoksen, joten kakun halkaisija auttaa sitä myös pysymään paremmin kasassa. Ihanaa viikonloppua!

      Vastaa
  3. Tutta sanoo

    12.4.2020 16:27

    Tein kakun maitoversion mutta tummaa suklaata käyttäen. Huomasin, että yön yli jääkaapissa ollut kakku oli liian pehmeä koostumukseltaan. Laitoin pakkaseen ja toivon että se tuo maun ym. kohdilleen.
    Hellyttävän makeahan tuo on mut odotan silti kylmän vaikutusta.. KIITOS reseptistä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.4.2020 09:22

      Hmmm erikoista, että massa jäi löysäksi, jos käytössä oli tumma suklaa. Massan pitäisi olla melko jämäkkää jo sekoittaessa. Koska hyydyttäviä aineita ei massaan tule ei kylmässä tapahdu mitään taikatemppuja hyytymisen suhteen. Laitan tähän vielä tarkennukset ohjeen osalta;

      MAITOTUOTTEILLA
      Vatkaa kerma ensin yhdessä kulhossa napakan kuohkeaksi ja toisessa kulhossa vatkaa kevyesti tuorejuusto sekä mignon-sula. Yhdistä seokset sitten nuolijalla kääntelemällä. Suosittelen tekemään kakun isompaan vuokaan, jolloin kakusta tulee hiukan matalampi ja mousse pysyy koossa. Jos seos vaikuttaa liian löysältä lisäisin 2 liivatetta. Tuorejuustoissa on eroja ja osalla täyte on maitoversiossa jäänyt liian löysäksi. Tärkeää on ettei seosta vatkaa liikaa ettei se juoksetu.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Tänään 6 kk täyttävä herra ansaitsee oman ka Tänään 6 kk täyttävä herra ansaitsee oman kakkunsa 🎂 

😭 itkettää, että vaunukoppa pitää vaihtaa ratasosaan
😄 naurattaa miten kova tahto hänelle on kehittynyt 
😵 ihmetyttää, että hän on minuakin aamuvirkumpi
😔 surettaa luopua ensisängystä
😍 rakastan sitä kun hän kikattaa jutuilleni
🥰 tunnen suurta kiintymystä kun heijaan häntä uneen
❤️ kun halaamme, en toivoisi olevani missään muualla mielummin
🙃 ihmettelen tuota uteliaisuutta, ihan joka päivä
😱 kauhistuttaa, miten nopeasti aika kuluu
🤩 tunnen ylpeyttä kaikesta mitä hän oppii

Meidän ihana pieni poika 💙 

Upeat 6 kk kuvat ikuisti @visuelli.erja 💕🌸
Runebergin Crostata 🍇 vie matkalle Italiaan ja Runebergin Crostata 🍇 vie matkalle Italiaan ja muistuttaa samalla lähenevästä Runebergin päivästä 👏🏻

Ohje tähän herkulliseen crostataan löytyy @unelmientalojakoti vuoden ensimmäisestä numerosta! Olen usein haaveillut omasta leivontapalstasta ja nyt minulla on sellainen. Uusi makumuistoja herättelevä resepti ilmestyy joka kuukausi 💕 #anninuunissa 📷 @johannamyllymakiphotographer
Ihanaa uutta viikkoa! 💕 Caramel-puolukkapuuro Ihanaa uutta viikkoa! 💕 

Caramel-puolukkapuuron (G) ohje on nyt julkaistu! Löydät suoran linkin ohjeeseen biosta👆🏻 Sain muuten viime viikolla useamman kyselyn, että mistä tuo mainitsemani linkki löytyy? IG-profiilin esittelystä alimmalta riviltä löytyy linkki, josta aukeaa suorat ohjaukset resepteihin ja blogiin ☺️ Löytyykö nyt? Voit aina myös mennä suoraan anninuunissa.fi ja etsiä ohjeen etusivun kautta 👏🏻 #anninuunissa
Kukkaterapiaa 🌼 Täydellinen viikkokimppu @hom Kukkaterapiaa 🌼

Täydellinen viikkokimppu @homeingardenkauniainen muistuttaa valosta, päivien pitenemisestä, keväästä ja väreistä 🌷🌿 Niin ihana!
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios