keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Perinteinen Mustikkapiirakka Muropohjalla

Nyt on vihdoin mustikoiden aika ja niitä saadaankin paljon tänä vuonna hyvien sateiden takia.Positiivisesti ajatellen jotain hyvää tästä sateisesta kesästä kuitenkin koituu. Mielestäni perinteisimmät mustikkareseptit ovat parhaita ja sen pohjalta syntyi myös tämä piirakka, jonka pohjana on äitini murupohja. Mausteina perinteiseen muropohjaan äitini käyttää vaniljaa, kardemummaa tai limetin kuorta. Itse testasin limettiä ja se sopiikin hyvin mustikan kanssa. Tämän piirakan loihdit melkein puolessa tunnissa. Ai että miten hyvältä mustikkapiirakka maistuukaan lämpimänä vaniljajäätelön kanssa!

Muropohja: 
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus raastettua limetin kuorta/ vaniljasokeria tai kardemummaa

Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
Sekoita leivinjauhe ja jokin mausteista jauhojen kanssa.
Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.
Levitä taikina perinteiseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseen piirakkavuokaan.
(Voit esipaistaa piirakan halutessasi, jos esim. marjasi ovat hyvin vetisiä)

Täyte:
400 g mustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria

Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot keskenään kulhossa.
Kaada marjat piirakkapohjalle.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.


Viime vuonna tein mustikoista kahta eri piirakka, jotka ovat myöskin perinteisiä laspuudenherkkujani. Alla linkit resepteihin:



6 kommenttia:

  1. Rakastan perinneleivonnaisia! Mummuni resepteillä minäkin tiedän onnistuvani aina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Näin se on, perinteitä pitää kunnioittaa! :)

      Poista
  2. Kokeilin tätä piirakkaa ja tuli ihan hullun hyvää! Mahtava ohje kertakaikkiaan.. :) Tein itse tosin soikion muotoiseen vuokaan koska en omista pyöreää vuokaa. Mulla ei ollut kaapissa perunajauhoja ollenkaan joten jätin sen pois, mutta tosiaan se on aika tärkeä osa piirakkaa, mutta hyvää tuli ilmankin sitä vaikka rakenne meinaakin rikkoutua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sini :) Kiitos kommentista ja kiva kuulla, että olet kokeillut reseptiä ja pidät siitä. Perunajauhot eivät tosiaan ole välttämättömiä, mutta poistavat vähän nestettä täytteestä. Tämä on oma luottoreseptini, nam niin hyvää ja helppoa!

      Poista
  3. Kiitos reseptistä! Tuli huippuhyvä piirakka, joka katosi vuuasta aika vauhdikkaasti ☺
    t. Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna :) Kiva kuulla hyvää palautetta! Tämä on minunkin suosikki. Kyllä ne yksinkertaiset ohjeet ovat parhaita!

      Poista

Kiitos kommentistasi!