|

Woopies sitruunaleivokset

Woopies sitruunaleivokset

Lapsuuden pääsiäiset tuovat mieleen rairuohon, keltaiset tiput, mielettömät määrät suklaamunia ja niiden tuoman jännityksen ja onnen tunteet. Nykyään nautin pääsiäisestä syöden lammasta perheen luona, leipoen pääsiäisherkkuja ja ennen kaikkea leväten. Tänä vuonna aloitin vähän pidemmän loman pääsiäisestä, joka huipentuu ensi viikolla Varsovan matkaan. En malta odottaa, että pääsen fiiliselemään paikallisia kahviloita, joissa tarjoillaan puolalaisia perinne- ja erikoisherkkuja (kuten paczek eli sokeroitu rähmämunkki). Kuulostaa jännittävältä, mutta kuulemma nämä munkit ovat erityisen herkullisia. Tässä postauksesta löydät vielä yhden vinkin pääsiäispöydän jälkiruoaksi.

Sitruunaiset woopie-leivokset voikreemi-sitruunatäytteellä olkaa hyvät!


Woopies sitruunaleivokset

Ohje: 20 kpl
  • 4 dl luomu vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • iso hyppysellinen suolaa
  • 120 g pehmeää voita
  • 1,5 dl hienoa sokeria
  • 1 raastettu sitruunan kuori
  • 1 iso muna vatkattuna
  • 1,5 dl piimää
  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja vuoraa 2-3 uunipeltiä leivinpaperilla.
  2. Siivilöi yhteen jauhot, sooda ja suola. Laita voi, sokeri ja sitruunankuori isoon kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon myös muna ja puolet jauhoseoksesta. Vatkaa piimä seokseen ja sen jälkeen hämmennä loput jauhoseoksesta sekaan ja kääntele taikina tasaiseksi.
  3. Pursota 40 pientä pyöreää taikinanokaretta uunipelleille, jättäen tarpeeksi kohoamisvaraa. Paista uunissa keskitasolla noin 10-12 minuuttia pellillinen kerrallaan, kunnes taikina kohoaa ja tuntuu sormella kiinteältä. Jäähdytä pikkuleivät pellillä.
Täyte: (Sitruuna-voikreemitäyte)
  • 120 g suolatonta tai miedostisuolattua voita
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2,5 dl tomusokeria
  • lemon curdia
  1. Laita voi ja sitruunanmehu kulhoon.
  2. Vaahdota 2-3 minuuttia sähkövatkaimella, niin kauan kunnes seos on vaaleaa ja kermaista.
  3. Siivilöi tomusokeri sekaan kahdessa osassa ja vatkaa vielä toiset 2-3 minuuttia, kunnes kreemi on kevyttä ja kuohkeaa.
  4. Pursota kreemiä kymmenen pikkuleivän litteälle puolelle.
  5. Levitä lemon curdia toisen kymmenen pikkuleivän litteälle puolelle.
  6. Paina puolikkaat yhteen. Koristele halutessasi tomusokerilla.
Vinkkejä! Jos et halua pursottaa taikinaa, voit myös lusikoida sen, älä litistä tai levitä taikinaa kuitenkaan. Koska uuneissa on suuria eroja, tarkista pikkuleipien kypsyys 6-8 minuutin kohdalla. Tarkista kypsyys painamalla pikkuleipää kevyesti sormen päällä, jos pikkuleipä kohoaa takaisin on se valmis. Voit pakastaa pikkuleipiä ilman täytettä ja täytellä sitten kun sokerihammasta kolottaa. 

 

Woopies sitruunaleivokset

Lisää Pääsiäisherkkuja löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

5 Kommenttia

  1. Hei Anni! Kauniita kuvia ja ihania reseptejä 🙂 Millä kuvaat blogiisi? Mietin laadukkaamman älypuhelimen hankkimista ja etsiskelen bloggaajaa, joka käyttää edes joskus laadukasta älypuhelimen kameraa kuvatessaan leivonnaisia, näen kyllä että käsittelet kuvia ja että ne ovat erittäin herkullisen värikkäitä! Mutta mutta..toivoisin löytäväni jonkun bloggaajan joka joskus käyttää puhelintaan apuna 🙂

    1. Hei Sanna! Kiitos vaan kommentista ja kehuista! Käytin ennen älypuhelinta kuvaukseen ja niitä kuvia tosiaan piti muokkailla melko paljon, jotta laatu olisi hyvä. Uusimmat kuvat aprikoosikekseistä lähtien otettu Olympuksen järkkärillä, jonka sain syntypäpäivälahjaksi 🙂 Nyt lisään kuviin vain logoni ja se on siinä.

    2. Heippa taas 🙂 Kiitos vastauksestasi! Joskus kaipaa sitä helppoutta ja haluaa ottaa kuvia jossain ja ei olekaan se järkkäri mukana…tottakai laatu on parempaa, mutta kuvasi näyttävät hyvältä, vaikka olet osaksi niitä ottanut kännykällä. Hienoa…nyt pääsenkin pian kokeilemaan postaamista vaikka suoraan kahvilanpöydän ääreltä 🙂 kunhan kerkeän ensin sinne kahville 😉

    3. Kiitos vielä 🙂 Uusimmissa älypuhelimissa kamerat ovat ihan hyviä ja kuvat onnistuvat kyllä jos näkee vaivaa. Mihin puhelimeen päädyit? Ainoa minkä olen huomannut olevan erittäin tärkeää on valotus. Ainoastaan päivänvalossa on kännykällä mahdollista saada laadukkaita kuvia, eli illalla leipominen ei onnistunut, ainakaan minulta 😉

    4. Niin se on…vaatii kyllä hyvän valon, mutta onneksi nyt kesällä valoa riittää. Talvella ei taida onnistua niinkään hyvin 🙂 Päädyin Nokian Lumia 1020 malliin jossa pitäisi olla tosi hyvä kamera. Helpottaisi bloggaamista aina silloin tällöin ja varsinkin kun järkkärin jättää suosiolla kotiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *