• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ananas-Lakukakku

Kreemikakut· Yhteistyöt

4 touko

Rakastan lakritsaa melkein missä muodossa tahansa ja siksi olin aivan innoissani kun sain mahdollisuuden osallistua Pandan ja Blogiringin keväiseen kampanjanjaan, jossa pääosassa on mikä muukaan kuin trendikäs lakritsa, Pandan uutuus, pehmeä Lakritsa Fudge. Pitkään pähkäilin mitä leipoa laku-fudgesta ja lopulta päädyin tähän raikkaan makeaan täytekakkuun. Makupareista voiton vei ananaksen hurmaava maku, mihin yhdistin lakritsa fudgen ganache -tyyppisellä kuorrutuksella. Toimii ihanasti yhteen, vaikka epäilin hiukan, ennen kuin maistoin!

Vähän vielä fudgesta ja Pandasta: Fudge on Amerikassa jo vuonna 1886 kehitetty makeinen, jota voi valmistaa myös kotona keittämällä sokeria voita ja kermaa. Valmis fudge sulaa helposti kerman joukkoon kuumentaessa, kuten kehittelemässäni ”ganache” tyyppisessä kuorrutuksessa. Panda on kehitellyt tämän uutuus laku-fudgepatukan (28g) kuluttajien toiveiden mukaisesti ja se on herkullinen makupala sellaisenaan tai leivonnassa käytettynä.

Tämä kakku on rehellisesti makumaailmaltaan yksi parhaimmista kakuista mitä olen koskaan leiponut. Ei liian makea, hieman kirpeä ja juuri nämä kaksi makumaailmaa yhdistyy toisiinsa täydellisessä tasapainoissa. Näin hyvin siis ananas + laku toimivat yhdessä perinteisen sokerikakkupohjan kanssa!


Ananas-Lakukakku

Ohje:

3 munan sokerikakkupohja halkaisijaltaan 15cm vuokaan. Ohje täällä.

Ananasmousse:

  • 100 g tuorejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 145 g ananasmurskaa (1 purkki)
  • 2 rkl tomusokeria
  • 3 liivatetta (+ tilkka sitruunamehua)
  • halutessa tippa ananas-aromia
  1. Vaahdota kermavaahto ja siirrä odottamaan viileään.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5 min).
  3. Notkista tuorejuusto ja sokeri.
  4. Aja ananasmurska tasaiseksi sauvasekoittimella.
  5. Lisää ananasmurska tuorejuuston sekaan ja vatkaa.
  6. Liuota liivatteet kuumenettuun sitruunamehuun.
  7. Kaada liivateseos ohuena nauhana ananasmassaan.
  8. Kääntele lopuksi kermavaahto sekaan.

Kostutus:

  • 0,5 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Marenkivoikreemi:

  • 5 kananmunan valkuaista (150g)
  • 2,5 dl sokeria (250 g)
  • 250 g voita
  • Keltaista elintarvikeväriä
  1. Aloita valmistamalla sveitsiläinen marenki. Kuumenna valkuaisia ja sokeria koko ajan vatkaamalla niitä kulhossa vesihauteen päällä (kattila, jonka pohjalla on hiukan kiehuvaa vettä). Lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa marenkia niin kauan, kunnes se on noin 60 asteista ja sokerikiteet ovat sulaneet kokonaan.
  2. Siirrä marenki monitoimikoneeseen ja jatka vatkaamista, niin kauan kunnes marenki on kädenlämpöistä (38 asteista). Tähän menee noin 5-10 minuuttia.
  3. Vaihda monitoimikoneen vispilä lapavatkaimeen ja aloita lisäämään hieman pehmennyt voi, joka on vielä hiukan viileää. Lisää voi pienissä paloissa yksi kerrallaan ja vatkaa kreemiä miedolla teholla. Huom! Jos marenki on vielä liian lämmintä, voi sulaa ja kreemi menee pilalle, joten ole huolellinen.
  4. Jatka vatkaamista, kunnes koostumus on tasaista. Jossain vaiheessa kreemi voi alkaa näyttää kokkareiselta, se kuuluu asiaan. Jatkamalla vatkaamista koostumus tasaantuu. Valmis kreemi on pehmeää ja sileää. Vatkaus kestää noin 10 minuuttia.
  5. Lisää keltainen pastaväri kreemiiin ja kääntele kevysti (niin ettei väri kunnolla sekoitu kreemiin).

Kakun kokoaminen:

  1. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kokoa täyttövaiheessa kelmulla vuorattuun vuokaan.
  2. Jaa mousse kahteen osaan ja kaada kakkupohjan päälle kahdessa osassa kostutuksen jälkeen.
  3. Peittele kakkuvuoka ja anna kakun vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  4. Kumoa kakku kakkualustalle kuorrutusta varten.
  5. Kuorruta kakku marenkivoikreemillä ensin kevyt kerros ja sitten toinen
  6. Anna kakun kovettua jääkaapissa kreemityksien välissä.
  7. Jätä kakku jääkaappiin ja siirry valmistamaan ganache.

Lakritsaganache:

  • 1 dl kuohukermaa
  • 4 patukkaa Pandan lakritsa fudgea
  1. Kuumenna kermaa kattilassa.
  2. Lisää paloitellut lakut sekaan ja sulata hiljalleen kerman sekaan.
  3. Sekoittele ja keitä kuten ganachea, koko ajan kevyesti hämmentäen (ainakin noin 15 min).
  4. Anna lakukinuskin jäähtyä rauhassa, kopauttele ilmakuplat pois.
  5. Kaada se lopuksi kakun päälle rauhallisesti auttamalla valumia palettiveitsellä.
  6. Koristele kakku ja tarjoile.

Koristeet:

  • minimarenkeja
  • keltaisia nonparelleja
  • keltaista sokeria
  • Pandan laku fudgea

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Yhteistyössä Panda

16 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Salted Caramel Täytetyt Munkit
Seuraava artikkeli: Pieni Sokeritehdas »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. karkki sanoo

    6.5.2016 05:08

    Olen tekemässä samankokoisen kakun, mutta haluaisin sekä täyttää että kuorruttaa sen kinuskin makuisella marenkivoikreemillä. Kuinkakohan paljon kreemiä tarvitsen, onko sinulla ehdotuksia?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.5.2016 05:51

      Hei Karkki, tässä reseptissä marenkivoikreemiä jää hiukan yli, joten luulen, että jos tuplaat reseptin niin saat kuorrutettua ja täytettyä kakun 🙂 Aurinkoista päivää!

      Vastaa
    • karkki sanoo

      6.5.2016 09:39

      Kiitos nopeasta vastauksesta! Samoin sinulle 🙂

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.5.2016 09:44

      Kiitos 🙂

      Vastaa
  2. Mirka Fors sanoo

    7.5.2016 16:58

    Hei, voiko kreemin tehdä illalla jo valmiiksi ja kuorruttaa kakun aamulla?

    Vastaa
  3. Mirka Fors sanoo

    7.5.2016 16:59

    Entä lakuganache? Voiko tehdä illalla valmiiksi?

    Vastaa
  4. Anni Paakkunainen sanoo

    8.5.2016 05:00

    En tekisi kumpaakaan etukäteen. Marenkivoikreemi kovettuu jääkaapissa ja sitä on vaikea levittää myöhemmin. Samoin ganache, sen koostumus ei pysy parhaimmillaan, jos sen tekee etukäteen.

    Tekisin itse kakun ja mousse etukäteen + täyttö ja kreemit ja koristelu sitten tarjoilupäivänä 🙂

    Vastaa
  5. Heini sanoo

    16.5.2016 16:52

    Heippa oisko vinkkiä, että mitä käyttäisi tuon ananas täytteen kanssa jos tekee sen tavalliseen kermakakkuun?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.5.2016 19:45

      Hei Heidi, kiitos kommentista. Yhdistäisin itse ananasmoussen kanssa kesäiseen kakkuun mansikkaa tai vadelmaa 🙂

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.5.2016 19:45

      Hei Heidi, kiitos kommentista. Yhdistäisin itse ananasmoussen kanssa kesäiseen kakkuun mansikkaa tai vadelmaa 🙂

      Vastaa
  6. Henna sanoo

    19.2.2018 18:07

    Moi! Ihania reseptejä sulla! ? jos lakuganachen kuitenkin tekisi edellisenä päivänä, onnistuisiko siitä saada kuohkeaa vatkaamalla? Tein kakkupohjaksi vaalean mehevän kakkupohjan, imaiseeko se ganachen jos en laita alle kreemiä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.2.2018 18:16

      Moi Henna 🙂 Kiitos paljon.

      Siis nyt kysyit vaikean. Luulen, että onnistuu, mutta en ole kokeillut itse, joten en voi olla 100% varma. Jos kokeilet niin olisi kiva tietää miten kävi 🙂 Kyllä gance varmaan jonkun verran imeytyy kakkuun, jos kreemiä ei ole välissä..

      Vastaa
  7. Ninni sanoo

    12.1.2019 14:54

    Heippa! Onkohan niin että näitä Pandan lakufudgeja ei enää saa mistään? Kiersin kolmen ison marketin karkkihyllyt läpi eikä missään ollut. Onnistuisikohan tuo lakuganache valmistaa hopeatoffeista?

    Ps. Linkki 3:n munan kakkuun ei enää toimi 😉

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.1.2019 12:42

      Hei Ninni, tosi harmillista jos tuote on lopetettu kokonaan 🙁

      Olen kuullut, että lakuganachen voi tehdä myös hopeatoffeesta, joten kokeilen sitä ihmeessä!

      Linkki korjattu!

      Vastaa
      • Ninni sanoo

        13.1.2019 17:10

        Heippa! Kakku valmiina jääkaapissa odottamassa vieraita! Oikein hyvin onnistui hopeatoffeesta. Aluksi näytti että kuorrutteesta ei tule ihan niin mustaa, mutta tummui kyllä lopuksi kun jäähtyi. Voikreemi pääsi juoksuttamaan ja dr.oerkerin keltainen elintarvikeväri oli aika oranssi… Noh, läheskään yhtä kaunis se ei ole kuin omasi, mutta makua en epäile hetkeäkään! Pian maistamaan. Kiitos vielä tästäkin herkkureseptistä! 😋

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          13.1.2019 19:06

          Mahtavaa 🙂 Toivottavasti kakku on herkullista ja maistuu vieraille. Harmi, että voikreemi hieman juoksettui. Suosittelen pastavärejä (Progel) niissä paras pigmentti ja pieni tippa riittää, joten on todella harvinaista, että mikään kreemi juoksettuisi.

          Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios