• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Perinteinen Kääretorttu 30 minuutissa!

Kääretorttu

29 loka
Perinteinen Kääretorttu 30 minuutissa!
Kyllä, ihan oikeasti tämä on minun ensimmäinen kääretorttuni! Se on jotenkin ihan uskomatonta, että näin perinteinen ja yksinkertainen herkku on minulta jäänyt leipomatta. Nyt sen kuitenkin tein eli leivoin puolessa tunnissa Isoäidilleni synttärikääretortun ja vielä niillä aineilla mitä kaapista sattui sillä hetkellä löytymään! Kääretorttupohjan tein todella perinteisesti ja tortun sisään kätkin makean tuorejuustokerman kaveriksi kotimaisia omin käsin poimittuja marjoja. Hyvin yksinkertaista, mutta niin ihanan herkullista ja kaunista eikö vain?

Millainen on sinun (suosikki) kääretorttusi? Kommetoi postauksen alle, niin valitsen yhden reseptin, jota kokeilen seuraavaksi 🙂


Perinteinen Kääretorttu 30 minuutissa!

Ohje

  • 2 kananmunaa
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhoa
  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi paksuksi vaahdoksi (noin 7-10 min).
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon muutamassa erässä siivilän läpi.
  3. Kääntele taikinaa varovasti nuolimella, niin että jauhot sekoittuvat kunnolla.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  5. Paista kääretorttupohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.
  6. Aseta pöydälle leivinpaperi ja sirottele sen päälle sokeria.
  7. Kumoa kääretorttupohja sokerin päälle ja irroita leivinpaperi heti pohjasta ettei se jää kiinni.
  8. Anna pohjan jäähtyä muutama minuutti ja valmista sillä aikaa täyte.
  9. Levitä suurin osa täytteestä kääretorttupohjalle ja rullaa pohja kevyesti rullalle (jätä sauma alaspäin).
  10. Jätä torttu vetäytymään hetkeksi ja koristele sen jälkeen. Voit esimerkiksi levittää lopun täytteen kääretortun pintaan. Itse
  11. myös pursotin osan täytteestä kääretortun päälle.

(Vinkki! Laita märkä paperi tai pyyhe leivinpaperin alle ennen kääretortun rullaamista, näin leivinpaperi pysyy paikallaan rullaamisen ajan ja rullaaminen helpottuu. Aloita täytteen levittäminen hieman alempaa kääretortun yläkulmasta, jotta täyte ei pursua ja saat tortun käärittyä helpommin.)

Täyte

  • 100 g tuorejuustoa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • vadelmia
  • mustikoita
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi
  2. Lisää sokerit sekä tuorejuusto ja jatka vatkaamista.
  3. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa sokeria.
  4. Levitä täyte kääretorttupohjan päälle.
  5. Ripottele marjat lopuksi täytteet päälle.

Koristeeksi

  • Mintun lehtiä
  • sokerihelmiä
  • mustikoita

Koristele valmis kääretorttu pursotuksin, mintunlehdillä, marjoilla ja esimerkiksi sokerihelmillä.

Perinteinen Kääretorttu 30 minuutissa!

Lisää kääretorttuja löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

19 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Koristekurssien Huumaa
Seuraava artikkeli: Amerikkalaisia Herkkuja ja tulevan matkan fiilistelyä! »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Rommirusina sanoo

    29.10.2015 17:58

    Toiset sitä vaan osaa, ei näyttänyt minun eka kääretorttuni ihan noin hienolta. Todella herkän kauniin näköinen leivonnainen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.10.2015 05:09

      Hihi kiitos! Paljastan kuitenkin, ettei tämä torttu ihan täydellinen ollut. Kuvakulma on hyvä 😉 Kävin jo pikaisesti kurkkimassa brussimenu -postaustasi aiemmin! Aivan ihastuttavaa. Käyn lähettämässä terveiset vielä erikseen. Kyllä ne toisetkin osaa, jos saan sanoa 😀

      Vastaa
  2. Kaura sanoo

    29.10.2015 22:30

    Paras kääretorttu on ehdottomasti marenkirullakääretorttu. Ei perinteisin.. vaan herkullisin mielestäni. 😉 Kauniisti onnistunut torttu!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.10.2015 05:10

      Kiitos Kaura 🙂 Wau marenkirullatorttu kuulostaa mahtavalta! Se menee ehdottomasti kokeilulistalle.

      Vastaa
  3. Kristiina Senne sanoo

    30.10.2015 05:30

    Wau! Mulla melkein sama pohja, enemmän munia ja perunajauhoja. Täytesuosikkini on tumma Fazerinamousse tai juuri tuo sinun kera lakkojen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.10.2015 05:51

      Hei Kristiina! Apua miten ihanalta tuo täytteesi kuulostaa 🙂 Nam! Puolisoni rakastaa Fazerinaa, joten sitä täytyy ehdottomasti kokeilla. Lakat toimivat varmasti myös tämän tuorejuustokerman kanssa. Ihanaa viikonloppua sinulle!

      Vastaa
  4. Miuku sanoo

    30.10.2015 06:22

    Teen vuodesta toiseen vain yhtä kääretorttua ja se on Marianne-kääretorttu! Sain reseptin jo 90-luvun alussa, mutta on vaan niin hyvää ettei ole tarvinnut testata muita täytteitä.

    Pohjassa kaakaojauhetta, täytteessä kermarahkaa ja Marianne-rouhetta.

    Seuraavaksi täytyy testata Fazerinamousella, eli kiitos vinkistä Kristiina!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.10.2015 09:15

      Hei Miuku! Tämäkin on ihan mahtava vinkki ja hyvin yksinkertainen myös. Joudunkin leipomaan monta kääretorttua 😉 Marianne on taas minun suosikkini. Hyvää viikonloppua!

      Vastaa
  5. Jack Bauer sanoo

    2.11.2015 11:27

    Mitä ihmettä, eikö teidän koulussa leivottu kotitaloustunnilla kääretorttua? Kääretorttu on superhelppo ja nopea leivonnainen, jota tykkään tehdä todella usein. 🙂 Parasta on, että sen saa muunneltua niin moneen muotoon vaihtamalla täytteitä. Perusperiaatteeni kuitenkin on, että hilloa siitä on löydyttävä, sillä se kosteuttaa mukavasti pohjaa ja tuo tietysti myös makua.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.11.2015 11:51

      Mulla on jäänyt kääretorttujen teko koulussakin väliin tai sitten en vaan muista 🙂 Muistan kyllä kun äiti leipoi näitä kotona usein. Ja unelmatorttua. Ahh. Hyvä vinkki tuo hillo. Pitää lisätä se seuraavalla kerralla juuri esimerkiksi tähä reseptiin. Mukavaa viikkoa! 🙂

      Vastaa
  6. Inkku sanoo

    10.11.2015 14:07

    Mikään muu leivonnainen ei voita perinteistä unelmatorttua jossa on pehmeä sukulainen pohja ja ihana vanilja-voitäyte.

    Vastaa
  7. Inkku sanoo

    10.11.2015 14:08

    Mikään muu leivonnainen ei voita perinteistä unelmatorttua jossa on pehmeä suklainen pohja ja ihana vanilja-voitäyte.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.11.2015 14:51

      Hei Inkku! Unelmatorttu on kylla ihan mahtava vaihtoehto myos 🙂 menee listalle.

      Vastaa
  8. Alina sanoo

    12.11.2015 19:56

    Tosi kaunis kääretorttu, vieläpä ensimmäiseksi! Oma kääretorttu lempparini on käpykääretorttu, jonka ohje on otettu joskus mielestäni Pirkka -lehdestä. Siinä on kaakaolla maustettu tavallinen pohja ja puolukka-kerma-tuorejuustotäyte sekä päällä valkuaisesta, tomusokerista ja kaakaojauheesta valmistettu massa kaulittuna. Kääretortun pintaan leikataan vielä saksilla käpykuviota, jota on tavallisessa käpykakkussakin. Tätä tein isänpäiväksi ja katosi kyllä aika nopeasti, kannattaa siis kokeilla!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.11.2015 05:59

      Kiitos paljon kommentista ja kehuista 🙂 Ja wau minkä idean jaoit. Piti heti googlettaa tämä käpykakku. Löysinköhän oikean: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/kapykaaretorttu/ Tätä on kokeiltava! Kiitos vinkistä ja ihanaa viikonloppua sinulle!

      Vastaa
  9. Alina sanoo

    14.11.2015 14:23

    Luulen, että resepti on sama, joka on minulla. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekkin!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.11.2015 07:05

      Kiitos 🙂

      Vastaa
  10. Minna Rönkkö sanoo

    25.5.2020 11:58

    Minkä kokoinen pelti tuolle taikinalle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.5.2020 12:40

      Mulla on aika standardikokoinen uunipelti eli 30 x 40 cm 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin bl Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin blogin puolelle 10 herkullisinta ohjettani! 💕 

Heti kun ollaan taas kotona, leivon omista raparpereistani uuden piirakan, joka on poltellut mielessä! #raparperinaika
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios