• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria

Perinteinen Kääretorttu 30 minuutissa!

Kääretorttu

29 loka
Perinteinen Kääretorttu 30 minuutissa!
Kyllä, ihan oikeasti tämä on minun ensimmäinen kääretorttuni! Se on jotenkin ihan uskomatonta, että näin perinteinen ja yksinkertainen herkku on minulta jäänyt leipomatta. Nyt sen kuitenkin tein eli leivoin puolessa tunnissa Isoäidilleni synttärikääretortun ja vielä niillä aineilla mitä kaapista sattui sillä hetkellä löytymään! Kääretorttupohjan tein todella perinteisesti ja tortun sisään kätkin makean tuorejuustokerman kaveriksi kotimaisia omin käsin poimittuja marjoja. Hyvin yksinkertaista, mutta niin ihanan herkullista ja kaunista eikö vain?

Millainen on sinun (suosikki) kääretorttusi? Kommetoi postauksen alle, niin valitsen yhden reseptin, jota kokeilen seuraavaksi 🙂


Perinteinen Kääretorttu 30 minuutissa!

Ohje

  • 2 kananmunaa
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhoa
  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi paksuksi vaahdoksi (noin 7-10 min).
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon muutamassa erässä siivilän läpi.
  3. Kääntele taikinaa varovasti nuolimella, niin että jauhot sekoittuvat kunnolla.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  5. Paista kääretorttupohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.
  6. Aseta pöydälle leivinpaperi ja sirottele sen päälle sokeria.
  7. Kumoa kääretorttupohja sokerin päälle ja irroita leivinpaperi heti pohjasta ettei se jää kiinni.
  8. Anna pohjan jäähtyä muutama minuutti ja valmista sillä aikaa täyte.
  9. Levitä suurin osa täytteestä kääretorttupohjalle ja rullaa pohja kevyesti rullalle (jätä sauma alaspäin).
  10. Jätä torttu vetäytymään hetkeksi ja koristele sen jälkeen. Voit esimerkiksi levittää lopun täytteen kääretortun pintaan. Itse
  11. myös pursotin osan täytteestä kääretortun päälle.

(Vinkki! Laita märkä paperi tai pyyhe leivinpaperin alle ennen kääretortun rullaamista, näin leivinpaperi pysyy paikallaan rullaamisen ajan ja rullaaminen helpottuu. Aloita täytteen levittäminen hieman alempaa kääretortun yläkulmasta, jotta täyte ei pursua ja saat tortun käärittyä helpommin.)

Täyte

  • 100 g tuorejuustoa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • vadelmia
  • mustikoita
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi
  2. Lisää sokerit sekä tuorejuusto ja jatka vatkaamista.
  3. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa sokeria.
  4. Levitä täyte kääretorttupohjan päälle.
  5. Ripottele marjat lopuksi täytteet päälle.

Koristeeksi

  • Mintun lehtiä
  • sokerihelmiä
  • mustikoita

Koristele valmis kääretorttu pursotuksin, mintunlehdillä, marjoilla ja esimerkiksi sokerihelmillä.

Perinteinen Kääretorttu 30 minuutissa!

Lisää kääretorttuja löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

19 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Koristekurssien Huumaa
Seuraava artikkeli: Amerikkalaisia Herkkuja ja tulevan matkan fiilistelyä! »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Rommirusina sanoo

    29.10.2015 17:58

    Toiset sitä vaan osaa, ei näyttänyt minun eka kääretorttuni ihan noin hienolta. Todella herkän kauniin näköinen leivonnainen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.10.2015 05:09

      Hihi kiitos! Paljastan kuitenkin, ettei tämä torttu ihan täydellinen ollut. Kuvakulma on hyvä 😉 Kävin jo pikaisesti kurkkimassa brussimenu -postaustasi aiemmin! Aivan ihastuttavaa. Käyn lähettämässä terveiset vielä erikseen. Kyllä ne toisetkin osaa, jos saan sanoa 😀

      Vastaa
  2. Kaura sanoo

    29.10.2015 22:30

    Paras kääretorttu on ehdottomasti marenkirullakääretorttu. Ei perinteisin.. vaan herkullisin mielestäni. 😉 Kauniisti onnistunut torttu!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.10.2015 05:10

      Kiitos Kaura 🙂 Wau marenkirullatorttu kuulostaa mahtavalta! Se menee ehdottomasti kokeilulistalle.

      Vastaa
  3. Kristiina Senne sanoo

    30.10.2015 05:30

    Wau! Mulla melkein sama pohja, enemmän munia ja perunajauhoja. Täytesuosikkini on tumma Fazerinamousse tai juuri tuo sinun kera lakkojen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.10.2015 05:51

      Hei Kristiina! Apua miten ihanalta tuo täytteesi kuulostaa 🙂 Nam! Puolisoni rakastaa Fazerinaa, joten sitä täytyy ehdottomasti kokeilla. Lakat toimivat varmasti myös tämän tuorejuustokerman kanssa. Ihanaa viikonloppua sinulle!

      Vastaa
  4. Miuku sanoo

    30.10.2015 06:22

    Teen vuodesta toiseen vain yhtä kääretorttua ja se on Marianne-kääretorttu! Sain reseptin jo 90-luvun alussa, mutta on vaan niin hyvää ettei ole tarvinnut testata muita täytteitä.

    Pohjassa kaakaojauhetta, täytteessä kermarahkaa ja Marianne-rouhetta.

    Seuraavaksi täytyy testata Fazerinamousella, eli kiitos vinkistä Kristiina!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.10.2015 09:15

      Hei Miuku! Tämäkin on ihan mahtava vinkki ja hyvin yksinkertainen myös. Joudunkin leipomaan monta kääretorttua 😉 Marianne on taas minun suosikkini. Hyvää viikonloppua!

      Vastaa
  5. Jack Bauer sanoo

    2.11.2015 11:27

    Mitä ihmettä, eikö teidän koulussa leivottu kotitaloustunnilla kääretorttua? Kääretorttu on superhelppo ja nopea leivonnainen, jota tykkään tehdä todella usein. 🙂 Parasta on, että sen saa muunneltua niin moneen muotoon vaihtamalla täytteitä. Perusperiaatteeni kuitenkin on, että hilloa siitä on löydyttävä, sillä se kosteuttaa mukavasti pohjaa ja tuo tietysti myös makua.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.11.2015 11:51

      Mulla on jäänyt kääretorttujen teko koulussakin väliin tai sitten en vaan muista 🙂 Muistan kyllä kun äiti leipoi näitä kotona usein. Ja unelmatorttua. Ahh. Hyvä vinkki tuo hillo. Pitää lisätä se seuraavalla kerralla juuri esimerkiksi tähä reseptiin. Mukavaa viikkoa! 🙂

      Vastaa
  6. Inkku sanoo

    10.11.2015 14:07

    Mikään muu leivonnainen ei voita perinteistä unelmatorttua jossa on pehmeä sukulainen pohja ja ihana vanilja-voitäyte.

    Vastaa
  7. Inkku sanoo

    10.11.2015 14:08

    Mikään muu leivonnainen ei voita perinteistä unelmatorttua jossa on pehmeä suklainen pohja ja ihana vanilja-voitäyte.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.11.2015 14:51

      Hei Inkku! Unelmatorttu on kylla ihan mahtava vaihtoehto myos 🙂 menee listalle.

      Vastaa
  8. Alina sanoo

    12.11.2015 19:56

    Tosi kaunis kääretorttu, vieläpä ensimmäiseksi! Oma kääretorttu lempparini on käpykääretorttu, jonka ohje on otettu joskus mielestäni Pirkka -lehdestä. Siinä on kaakaolla maustettu tavallinen pohja ja puolukka-kerma-tuorejuustotäyte sekä päällä valkuaisesta, tomusokerista ja kaakaojauheesta valmistettu massa kaulittuna. Kääretortun pintaan leikataan vielä saksilla käpykuviota, jota on tavallisessa käpykakkussakin. Tätä tein isänpäiväksi ja katosi kyllä aika nopeasti, kannattaa siis kokeilla!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.11.2015 05:59

      Kiitos paljon kommentista ja kehuista 🙂 Ja wau minkä idean jaoit. Piti heti googlettaa tämä käpykakku. Löysinköhän oikean: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/kapykaaretorttu/ Tätä on kokeiltava! Kiitos vinkistä ja ihanaa viikonloppua sinulle!

      Vastaa
  9. Alina sanoo

    14.11.2015 14:23

    Luulen, että resepti on sama, joka on minulla. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekkin!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.11.2015 07:05

      Kiitos 🙂

      Vastaa
  10. Minna Rönkkö sanoo

    25.5.2020 11:58

    Minkä kokoinen pelti tuolle taikinalle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.5.2020 12:40

      Mulla on aika standardikokoinen uunipelti eli 30 x 40 cm 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Ihanaa uutta viikkoa! 💐 Psst... Laitoitko jo Ihanaa uutta viikkoa! 💐 

Psst... Laitoitko jo kalenteriin tulevan perjantain 23.4. klo 17.00 leivonta-liven? 🎈🎉 Leivotaan donitseja ja laitetaan ananas-sima tekeytymään vapuksi ☀️

Ihana vappukimppu on nimeltään Kupla @homeingardenkauniainen 🌸
MAINOS @dansukkersuomi 🍩🥂 SIMA-LIVE perjanta MAINOS @dansukkersuomi 🍩🥂 SIMA-LIVE perjantaina 23.4. klo 17.00. Olethan mukana? 🥳

Laitetaan vapuksi tulemaan 2 litraa perinteistä simaa tai 🍍simaa. Ohjeistan molemmat, niin tuore- kuin kuivahiivalla 👏🏻

Lisäksi leivotaan herkulliset Churro-Donitsit, joiden tekoon tarvitset donitsi- tai muffinipellin 🍩 

Kaikki tämä tehdään tunnissa ja Vappu 🎈on kivasti valmisteltu! Sima on valmista vappuaatoksi ja donitsit voit pakastaa vappubrunssia varten (sen verran hyviä näistä tuli, että kannattaa ehkä leipoa uudet vappuna)🤤 

Ihanaa, jos pääset mukaan! 💕Pyyhkäise seuraaviin kuviin ja kirjaa ylös mitä tarvitset siman ja donitsien tekoon 👉🏻 #anninuunissalive #leivontalive
Tekiskö mieli tätä ihanan tahmeaa, herkullisen Tekiskö mieli tätä ihanan tahmeaa, herkullisen pehmeää, täyteläistä ja supersuklaista Geisha-vaahdolla hunnutettua Geisha-brownieta? 🍫

Uusi  I H A N A ohje löytyy nyt blogista ja suora linkki profiilista 🤤 Herkullista viikonloppua 💕
New York 2019 💖🗽🌸 10 kuvaa 10 muistoa 10 New York 2019 💖🗽🌸

10 kuvaa
10 muistoa
10 hetkeä
10 tunnetta

#anninmatkat #newyorkcity
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE PE 23.4. & ARVONTA PÄÄTTYNYT🎈

Pistetään taas simat tulemaan vapuksi, jooko?🥂 Viime vuonna pidin simaliven, joka räjäytti inboxini. Kommentteja, kysymyksiä ja kiitoksia tulvi joka puolelta. Satoja simapulloja oli laitettu tulemaan ja häkellyin siman (sekä liven) suosiosta. 🎉Tänä vuonna teemme saman uudestaan eikö vain? 

Pidän simaliven perjantaina 23.4. Sima ehtii tekeytyä valmiiksi juuri sopivasti vapuksi. Livessä voitte kysyä mitä tahansa siman valmistusprosessiin liittyen. Leivotaan myös pieni makea siman kaveriksi 🍩 Lisäksi arvon mahtavan Dansukkerin tuotepaketin viidelle seuraajalle ja liveen osallistuvalle! 

Osallistu arvontaan kommentoimalla:

1. Minkä makuista simaa haluaisit tehdä? 💛
2. Lunasta toinen arpa kertomalla mitä nopeaa vappuherkkua haluaisit leipoa simalivessä? 💛

Ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti. Osallistua voi keskiviikkoon 14.4. asti. 🎈

Lisätietoja livestä tulossa pian 👌🏻#anninuunissalive #ihanitsetehty #suomensokeri #sima #anninuunissa
Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, per Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, perheestä 🤍

On ihan parasta, kun..

🤍 saat hänet ensi kertaa syliisi

🤍 hän ojentaa kädet sinua kohti

🤍 hän painaa pään olkapäätäsi vasten

🤍 saat itkun loppumaan halaamalla 

🤍 nukutte päiväunet sylikkäin sohvalla

🤍 hän hymyilee ensimmäisen kerran

🤍 huomaat hänen rakastavan tekemääsi ruokaa

🤍 tuoksutat häntä (vauvan tuoksu!)

🤍 hassuttelette yhdessä

🤍 kun hän katsoo sinua silmiin

Jatkakaa listaa kommenteissa 👇🏻

Erilaisia mielipiteitä ja ”ootappa vaan -ohjeistuksia” äitiydestä, kasvatuksesta, vauvoista ja vauva-arjesta riittää. Aika paljon peloteltiin ja varoiteltiin meitäkin. Lisää myös positiivisia tarinoita synnytyksestä, vauvavuodesta, vauvoista, perheestä ja lapsista kiitos. Tämä on nimittäin ihan parasta ja en osannut yhtään arvata 🙏🏻

Kuvat 📸 @visuelli.erja
Hei ihana pulla 💛 pelastit sateisen päivän ☔️

Vahingossa jääkaapin jämistä (tuorejuustosta, mangososeesta ja hiivan käntystä) syntynyt idea ilahdutti  kahvihetkiä tällä viikolla 🥭 Niin kuohkea taikina, mehevä sisus, raikas ja täyteläinen pulla. TÄYDELLINEN! 

Te äänestitte ohjeen jatkoon ja se löytyy huomenna blogista! 👌🏻 Ihanaa viikonloppua 😘 #anninuunissa
”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁 ”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁

Pienten herkkusuiden odottamat: Ihanat porkkanamuffinssit (ei lisättyä sokeria) ohje löytyy nyt blogista 🙌🏻 Linkki profiilissa 💛

#anninuunissa #leivovauvalle
Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisi Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisiä pääsiäisherkkuja suuhuni ja katselen kun te leivotte sitruunamutakakkua 💛🍋 Huikeeta 😍 Ihania viestejä oon saanut teiltä pitkin pääsiäistä. Tässä yksi niistä 🙏🏻:

”Hei Anni! Koska reseptisi rikkoi Internetin ja sai lemon curdin loppumaan pk-seudun kaupoista, piti vähän soveltaa. Lime curdia sattui kuitenkin löytymään, joten laitoin sitä ja sitruunan sijasta limeä. Taikinaan meni yhden limen mehu ja kahden limen kuori. Kakun päälle paahdoin vielä valkosuklaata ja voi jessus sentään! Kaikki reseptisi mitä olen kokeillut ovat olleet hyviä, mutta tämä oli kyllä aivan älytön.”

Ootte parhaita 💛

#anninuunissa #sitruunamutakakku
SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋 Hukun teidän kuviin ja ja SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋

Hukun teidän kuviin ja jakoihin 💛🙏🏻 

Sitruunamutakakun idea lähti sitruunapaloista, joiden ohjetta en löytänyt. Sitten muistin Ruotsissa maistamani sitruunamutakakun ja päätin sen olevan seuraava paras vaihtoehto hukkuneelle 🍋ohjeelle. Leivon ensimmäisen erän ja en ollut tyytyväinen. Tuunasin reseptiä ja syntyi teidänkin mielestä täydellisen tahmea, ihanan sitruunainen ja helppo pääsiäisherkku, joka on parhaimmillaan kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. 

Tämä ei ole siis uusi innovaatio, mutta ilmeisen oikeaan aikaan aloin omaa versiotani hehkuttamaan, nimittäin innostuitte ISOSTI. Muutama teistä valitteli tänään, että lemon curd on kaupasta loppu 🙊 oli se sitten tämän ohjeen syy tai ei niin paljon olette ohjeellani leiponeet 🔥

Ahh oon niin otettu, että oon saanut innostaa teitä leipomaan tänä pääsiäisenä 💛💛💛 pus ihanat! 

#anninuunissa #sitruunamutakakku
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios