|

Cake International – Kakkutaidetta parhaimmillaan

Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan

Cake International – Kakkutaidetta parhaimmillaan. Juuri tätä Birminghamin Cake Decorating & Baking Show kakkumessut tosiaan olivat. Vierailin viime viikonloppuna Birminghamissa Englannissa kansainvälisestikin tunnetuilla kakkumessuilla. Aiemmin Euroopassa kakkumessuilla käyneenä tämä kokemus oli henkeäsalpaava. Vierailimme messuilla vain yhden päivän ajan, joka tarkoitti 8 tuntia kävelyä, pyörimistä, ihastelua, kuvaamista, inspiroitumista, maistelua ja uuden oppimista.

Messut ovat suunnattu kaikille kakkuhöperöille harrastelijoista ammattilaisiin. Messuilla on kakkunäyttelyn lisäksi mahdollisuus osallistua kursseille, seurata erilaisia alan näytöksiä, tehdä ostoksia sokerimassasta leivontakirjoihin ja tavata ympäri maailmaa ihmisiä, joita kaikkia yhdistävät kakut ja suuri intohimo niihin! Jos tarkoituksena on osallistua kursseille tai seurata useampia lavalla järjestettyjä tutorial-näytöksiä suosittelen varaamaan messuille ainakin kaksi päivää aikaa, jotta aikaa riittää myös messuilla kiertelyyn.

Minulle messuilla mieleisin osio tällä kertaa oli kakkunäyttely, jossa pääsimme ihastelemaan ja kuvaamaan lukuisia (satoja) palkittuja kakkuja. Kakkujen teema vaihteli suuresti – muun muassa häät, joulu ja fantasia olivat suurimpia teemoja. Näytöskakut eivät ole syötäviä (niitä ei siis pääse maistamaan :)) ja ne ovat usein tehty stryrox-pohjaan. Kaikki koristeluun käytetty materiaali on kuitenkin syötäväksi kelpaavaa ja kakkujen ideana on se, että tekniikat ja koristelun voi toteuttaa ihan oikeaan syötävään kakkuun. Moni messuilija käy valikoimassa esimerkiksi hääkakun tai idean siihen suoraan messuilta.

Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan


Cake International – Kakkutaidetta parhaimmillaan

Aloitimme kakkunäyttelyn kiertelyn upeista kakuista, jotka on koristeltu voikreemillä. Seuraavat neljä kakkua ovat siis oikeasti pursotettu vapaalla kädellä jokaista terälehteä ja yksityiskohtaa myöten. Upeaa vai mitä? Instagramista löytää paljon upeita tämän tyyppisiä kakkuja. Katso vaikka tästä ja tästä. Aasiasta tulevat #buttercreamflower kakut ovat henkeäsalpaavan upeita!

Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaanCake International - Kakkutaidetta parhaimmillaanCake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan

Sokerimassalla päällystettyjä kakkuja kukkakoristein oli paljon, todella paljon. Briteissä erilaiset sokerimassat ja muotoilumassat ovat edelleen suosituin koristelutekniikka. Olisimme nimittäin halunneet nähdä enemmän kreemillä koristeltuja kakkuja. Suurin osa seuraavista kakuista on hääkakkuja.

Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaanCake International - Kakkutaidetta parhaimmillaanCake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan

Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaanCake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaanCake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan

Erikoisempiakin kakkuja löytyi ja itse en ottanut edes kuvia niistä kaikista erikoisemmista. Kuvaustani ohjasi selvästi se, että kakun täytyy mielestäni näyttää kakulta. Messuilta löytyi nimittäin koiria, ihmisen päitä, avaruusaluksia, hirviöitä… melkein mitä vain.

Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaanCake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan

Joku muu joka on joskus kuolannut Shoe Bakeryn laukkuja ja kenkiä? ♥

Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan

En voinut olla kuvaamatta tätä ihanaa apinaa, joka näyttää melkein aidolta.

Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan

Kyllä tämä seuraava ”tekele” on häämekko (kakku). Todellista taidetta.

Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan

Kuppikakut ovat edelleen hyvin suosittuja briteissä ja niitä löytyi messuilta myös paljon.Kuppikakkufanina tuli kuvailtua myös näitä ihanuuksia.

Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan Cake International - Kakkutaidetta parhaimmillaan

Olen intohimoinen leivontakirjallisuuden ja -lehtien kerääjä. Minulle messuilta tarttui mukaan piparkakku-kirja, muutama leivontalehti, marenkeja ja rasiallinen marenkikonvehteja. Käsimatkatavaroilla matkustavan täytyy pitää ostosvimma kurissa. Jos haluat tehdä löytöjä, teet niitä varmasti, mutta varaa silloin mukaan iso matkalaukku.

Majoituimme tällä reissulla Birminghamissa, jotta siirtyminen messuille sujuisi kätevästi lauantaiaamusta. Moni matkailija kuitenkin yhdistää Lontoon-kaupunkiloman messuiluun. Lontoosta Birminghamiin pääsee junalla ja matka-aika on noin 2 tuntia. Vastaan mielelläni kysymyksiin messuja ja matkoja koskien, joten kommentoi alle, jos jokin mietityttää.

Cake International – Kakkutaidetta parhaimmillaan. Uskotko jo? Suosittelen messuja ihan kaikille, mutta erityisesti kakkuja ammatikseen tekeville. Messuilta saa todella paljon inspiraatiota ja vinkkejä kauden uutuuksista sekä trendeistä. Lue myös Farnhamin hääkakkumessuista täältä.

Ihanaa viikkoa!

Ensi viikonloppuna herkuttelen Pariisissa. Seuraa matkaani:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Marjo sanoo:

    Tuonne messuille on itse päästävä joskus! Milloin muulloin joissain muissa maissa on vastaavanlaisia messuja?

    1. Hei Marjo, suosittelen lämpimästi. Näitä messuja on monta kertaa vuodessa ja osa pidetään myös Lontoossa. Jenkeissä on kuulemma hyviä messuja, mutta en ole itse käynyt. Matka on hiukan pitkä viikonloppureissuun 🙂 Englanti on kyllä ihan ykkösmaa heidän taitojensa takia 🙂

  2. Ihan uskomattomia kakkuja! Pakko päästä tällaislle messuille joskus.

    1. Suosittelen lämpimästi vierailua messuilla 🙂 <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *