Suolainen Omenapiirakka
Suolainen omenapiirakka! Siis tajuttoman herkullista. Kun yhdistää hapokkaat talviomenat suolaiseen ja vahvaan juustoon, syntyy jotain mielettömän herkullista ja näin loppuvuoteen täydellisesti sopivaa. Tämä piirakka leivotaan iltapalaksi, brunssille tai suolaiseksi tarjottavaksi glögipöytään.
Käytin pohjana suosikkiani: Myllyn Paras valmista ruis-kaurataikinaa. Se on niin helppo ja herkullinen vaihtoehto. Jos haluat tehdä pohjan itse, tee se vaikka tällä ohjeella.
Timjami sopii omenan kanssa yhteen ja korostaa sen makua. Ohuiksi viipaloidut omenat pehmenevät paiston aikana täydellisen mehukkaiksi ja samalla hieman karamellisoituvat, tuoden juuri oikean verran makeutta kokonaisuuteen. Pähkinät tuovat rapeutta ja hunajalla sivelty pinta korostaa makean ja suolaisen kontrastia.
Suolainen omenapiirakka on herkullista lämpimänä ja sopii hyvin esimerkiksi salaatin kanssa nautittavaksi. Kokeile rohkeasti erilaisia juustoja ohjeessa ja vaikka päärynän sekä sinihomejuuston yhdistelmää.
Tällä piirakalla ei voi mennä pieleen. Se on täydellinen syys- ja talvi-iltojen lämmin herkku, joka tuo kotiin ihanan leipomisen tuoksun ja lämmön. Tämä piirakka on elämys!
Suolainen Omenapiirakka
Pohja
- 1 suolainen piirakkapohja (käytin Myllyn Paras kaura-ruis)
Täyte
- 1 iso sipuli
- 200 g ranskankermaa
- 150 g vahvaa juustoa kuten cheddar tai västerbotten
- 1 tl mustapippuria
- paljon timjamia
- 4-5 kotimaista omenaa
- 1 kananmuna
- 1 dl saksanpähkinöitä
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl sormisuolaa
- Ota piirakkataikina sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan.
- Hienonna sipuli ja kuullota se pannulla voissa tai öljyssä.
- Sekoita ranskankerma, juustoraaste, mustapippuri ja timjami kulhossa.
- Pese omenat, halkaise, poista kodat ja viipaloi ohuiksi siivuiksi
- Kaulitse taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (ø 30 cm). Levitä juustotäyte levylle jätä reunoille noin 5 cm tyhjää.
- Lisää sipuli ja omenat.
- Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Voitele taikinareunat vispatulla munalla.
- Rouhi saksanpähkinät hieman pienemmäksi ripottele piirakan pinnalle.
- Valuta lopuksi hunaja piirakan päälle ja mausta halutessasi vielä sormisuolalla.
- Paista omenagalettea 200 asteessa uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.
- Tarjoa piirakka haaleana glögin kanssa. Nauti.
Tässä teille samalla hiukan inspistä syyskattaukseen. Kuvat otettu yhteityössä Aarikka kanssa*.
Terkuin,
Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Vegaaninen Skagenröra + tarjoiluehdotus
Herkullinen Hernehummus (M)
Ravintolapäivän Tunnelmaa
Valkoiset Prinsessakakut Valmistujaisiin