Perinteinen Marja-kermakakku

 

Kermakakku. On se aina niin näyttävä ja herkullinen. Tässä reseptissä pysyttiin todella turvallisella maaperällä. Kakun pohja on 4 munan sokerikakkupohja ja välistä löytyy banaania, mansikkahilloa ja vaniljakreemiä. Pursotukset tehty vispikermalla. Päällä marjoja pakasteesta ja tuoreena: vadelmia, mansikoita, mustikoita ja karhunvatukoita. Marjojen päällä perinteinen kakkukiille. Tätä kakkua maistellessa tuli lapsuus mieleen. Meillä ainakin 90 luvulla löytyi joka kakusta banaania ja mansikkahilloa.

Kakkupohja:

  • 4 munan sokerikakkupohja
    (kaikkia aineksia saman verran: munia, jauhoja, sokeria ja 1 tl leivinjauhetta)

Kostutus:

  • 2 dl vaniljamaitoa (2tl vaniljasokeria 2 dl maitoa)

Täyte: 

  • Mansikkahilloa (ohje täällä)
  • 1 banaani
  • Vanilja kakkumousse (2,5 dl täysmaitoa ja pussillinen Dr. Oetkerin kakkumousse jauhetta)

Koristelu ja kuorrutus: 

  • 4 dl vispikermaa
  • 2 tl tomusokeria
  • erilaisia marjoja ja 1 dl kakkukiillettä
  • sitruunamelissaa
  1. Valmista kakkupohja edellisenä päivänä. Leikkaa se kolmeen osaan.
  2. Vatkaa kakkumousse sähkövatkaimella kuohkeaksi ja pilko banaani ohuiksi siivuiksi.
  3. Aloita kakun täyttäminen pohjasta: kostuta, levitä hillo, asettele banaanisiivut ja päälle lisää lopuksi kerros moussea eli puolet sen määrästä.
  4. Nosta päälle keskimmäinen kakkupala. Toista täyttö.
  5. Nosta päällimäinen pala päälle ja kostuta vielä sekin.
  6. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  7. Levitä kakun päälle mansikkahilloa marjojen tartuntainnaksi ja valmista kakkukiille paketin ohjeiden mukaisesti.
  8. Asettele marjat kakun päälle ja levitä kiille marjojen päälle.
  9. Vatkaa kerma ja tomusokeri juuri täydelliseksi pursotukseen sopivaksi vaahdoksi.
  10. Levitä kermaa hiukan kakun reunoille pursotuksen tartuntapinnaksi.
  11. Pursota kerma oman mielikuvituksesi mukaan kakun reunoille.
  12. Koristele halutessasi sitruunamelissan lehdillä.

 

 

Tällä kakulla juhlittiin montaa asiaa. Blogini ensimmäistä syntymäpäivää ja lisäksi mieheni äidin syntymäpäiviä. Tottakai tuplasyntymäpäivien kunniaksi täytyi ottaa lasit kuohuvaa. Suolaista pikkusyötävääkin löytyi pöydästä ennen kakun korkaamista: täytettyjä krustadeja ja jogurttikurkkukeittoa. Nam nam, kyllä meidän kelpasi juhlia. Muistathan arvonnan, joka on vielä meneillään 15.10 asti syntymäpäivien kunniaksi. Löydät tarkemmat tiedot täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Soveltuuko Dr.Oetkerin kakkumousset pakastamiseen, siis voiko esim kääretortun pakastaa jonka täyte on moussea?

    1. Hei Mervi, en ole itse kokeillut Dr.Oetkerin moussejen pakastamista. Miksi niin ei voisi tehdä – onhan koostumus lopullisesti kuten muukin mousse, jonka voisi pakastaa kakun tai kääretortun välillä 🙂

  2. Asta sanoo:

    Hei Anni! Minkä kokoista kakkuvuokaa tässä kannattaisi käyttää? 🙂

    1. Noin 20-22 cm, mutta mulla on aina vähän korkeampi vuoka. Korkeutta vuokaan saa myös leivinpaperilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *