• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Pikakakku: Vaniljainen Mansikkakakku

Täytekakut

15 heinä

 

Sunnuntaina aamusta lähdettiin mansikkapelloille keräämään itse makeaa kesän satoa. Mikä olisi ihanampaa kuin kökkiä aamuauringossa mansikoita maistellen ja itselleen keräten juuri ne kauneimmat marjat? Kotona päätin leipoa kakun. Yksinkertaisen perinteisen mansikkakakun, jossa on myös omia suosikkejani pensasmustikoita piristeenä. Tavallisen kermavaahdon korvasin Dr. Oetkerin vaniljan makuisella kakkumoussella. Mikä muu kuin vanilja sopisi mansikoiden kanssa yhtä hyvin? Koristeena herkässä kakussa on sokerihelmiä.

 


Vaniljainen Mansikkakakku

4 munan sokerikakkupohja:

  • 4 kananmunaa
  • sokeria
  • vehnäjauhoja
  • perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Aloita voitelemalla ja jauhottamalla irtopohjavuoka (18 cm).
  2. Mittaa munat yhteen lasiin ja toiseen lasiin saman verran sokeria.
  3. Mittaa jauhot kolmanteen lasiin, niin että niitäkin on yhtä paljon kuin munia ja sokeria. Ks. kuva. Muistathan, että vehnäjauhoja on ainakin 50% jauhoista.
  4. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää vaniljasokeri sokeriin.
  5. Vatkaa sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi monitoimikoneessa.
  6. Lisää jauhot siivilän läpi muutamassa osassa ja kääntele nuolijalla varovasti munavaahtoon.
  7. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan.
  8. Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia riippuen uunin tehosta. Tarkista kypsyys puutikulla.
  9. Jäähdytä hetki vuoassa ja nosta sitten ritilälle jäähtymään.
  10. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Vinkki! Kun kakku on uunissa voit valmistaa täytteen ja kuorrutuksen:

Täyte, kuorrutus ja koristelu:
  • 1 litra mansikoita
  • 50 g pensasmustikoita
  • 1 banaani
  • 1 pussi Dr. Oetker kakkumoussea

Kostutus:

  • 1,5 dl kevyt maitoa
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  1. Halkaise isoimmat mansikat kauniiksi lohkoiksi/viipaleiksi ja pilko banaani ohuiksi siivuiksi.
  2. Valmista kakkumousse ohjeen mukaan (vatkaa jauhe 2 dl kylmää maitoa ja lisää lopuksi sekaan 1,5 dl vatkattua kermaa). Laita kylmään odottamaan.
  3. Kostuta kakun alimmainen kerros vaniljamaidolla. Asettele puolet banaanisiivuista pohjan päälle sekä muutama mansikkasiivu. Lisää ohut kerros kakkumoussea ja tasoita.
  4. Nosta päälle toinen kerros kakkua ja toista täytteet.
  5. Nosta päälimmäiseksi siistein kakkupala ja kostuta se myös päältä.
  6. Laita loput moussesta kakun päälle ja levitä sitä kauttaaltaan kakun päälle ja sivuille. Käytä apuna veistä.
  7. Ripottele loput mansikat ja mustikat kakun päälle keoksi ja koristele sokerihelmillä.
  8. Kakku on valmis tarjoiltavaksi!

Vinkkejä: Voit halutessasi myös pursottaa kakkumoussen kakun päälle. Käytä mansikoita ja mustikoita oman makusi mukaan määrällisesti. Voit tehdä kakun myös isompaan irtopohjavuokaan. Leikkaa silloin kakku vain kahteen osaan ennen täyttämistä.  


Lisää mansikka-reseptejä löydät täältä. 

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Herkkureportaasi Italiasta
Seuraava artikkeli: Raparperi-Grilliherkku -Makean raikasta jälkiruokaa! »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios