• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Pursotettu Kukkakakku Punaherukkamoussella

Kreemikakut

10 touko

 

Äitienpäivänä meillä syötiin tätä herkullista ja herkkää kukkakakkua. Pääsin testaamaan ensimmäistä kertaa kovassa suosiossa olevat erikoistyllat, joilla voit pursottaa valmiita ruusuja ja tulppaaneita. En ihmettele tyllien suosiota. Kauniit kukat syntyivät kakun päälle kuin itsestään.

 

Punaherukat kaivoin tähän kakkuun pakastimesta, paseerasin ne ja tein niintä kirpsakan moussen. Makeammasta pitävät voivat lisätä reseptiin maun mukaan lisää sokeria. Marenkivoikreemi taittaa kirpeyttä täyteläisyydellään ja juuri sillä pursotettavista kukista tulee kauniita ja jämäköitä.


Pursotettu Kukkakakku Punaherukkamoussella

3 munan sokerikakkupohja halkaisijaltaan 15cm vuokaan. Ohje täällä.

Punaherukkamousse

  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • noin 3 dl punaherukkaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 4 liivatetta (+ tilkka vettä)
  • 1-2 rkl tomusokeria
  1. Paseeraapunaherukat eli painele tiiviin siivilän läpi marjat niin, että siemenet jäävät siivilään.
  2. Vaahdota kermavaahto ja siirrä odottamaan viileään.
  3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5 min).
  4. Notkista tuorejuusto ja sokeri.
  5. Lisää paseerattu punaherukkasose tuorejuuston sekaan ja vatkaa.
  6. Liuota liivatteet kuumenettuun vesitilkkaan.
  7. Kaada liivateseos ohuena nauhana punaherukkamassaan.
  8. Kääntele lopuksi kermavaahto sekaan.

Marenkivoikreemi:

  • 5 kananmunan valkuaista (150g)
  • 2,5 dl sokeria (250 g)
  • 250 g voita
  • Vihreää, oranssia ja lilaa elintarvikeväriä
  1. Aloita valmistamalla sveitsiläinen marenki. Kuumenna valkuaisia ja sokeria koko ajan vatkaamalla niitä kulhossa vesihauteen päällä (kattila, jonka pohjalla on hiukan kiehuvaa vettä). Lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa marenkia niin kauan, kunnes se on noin 60 asteista ja sokerikiteet ovat sulaneet kokonaan.
  2. Siirrä marenki monitoimikoneeseen ja jatka vatkaamista, niin kauan kunnes marenki on kädenlämpöistä (38 asteista). Tähän menee noin 5-10 minuuttia.
  3. Vaihda monitoimikoneen vispilä lapavatkaimeen ja aloita lisäämään hieman pehmennyt voi, joka on vielä hiukan viileää. Lisää voi pienissä paloissa yksi kerrallaan ja vatkaa kreemiä miedolla teholla. Huom! Jos marenki on vielä liian lämmintä, voi sulaa ja kreemi menee pilalle, joten ole huolellinen.
  4. Jatka vatkaamista, kunnes koostumus on tasaista. Jossain vaiheessa kreemi voi alkaa näyttää kokkareiselta, se kuuluu asiaan. Jatkamalla vatkaamista koostumus tasaantuu. Valmis kreemi on pehmeää ja sileää. Vatkaus kestää noin 10 minuuttia.
  5. Värjää osa kreemistä lilalla, oranssilla ja vihreällä pastavärillä.

Kakun kokoaminen:

  1. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kokoa täyttövaiheessa kelmulla vuorattuun vuokaan.
  2. Jaa mousse kahteen osaan ja kaada kakkupohjan päälle kahdessa osassa kostutuksen jälkeen.Peittele kakkuvuoka ja anna kakun vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  3. Kumoa kakku kakkualustalle kuorrutusta varten.
  4. Kuorruta kakku marenkivoikreemillä: ensin kevyt kerros ja sitten toinen.
    Kuorruta lopuksi kakun keskikohtaan kevyesti oranssia ja lilaa kreemiä luodaksesi vesivärivaikutelman kakun pintaan.
  5. Anna kakun kovettua jääkaapissa kreemityksien välissä.
  6. Laita ruusu-, tulppaani- ja lehtityllat pursotinpusseihin ja pursota kakun päälle kauniita kukkia.
  7. Pursota lopuksi lehtityllalla kauniit lehdet kukkien viereen. Alla video.

 



  • Seuraatko jo herkkujani somessa?

    Facebook

    Instagram

    Pinterest

     

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Pieni Sokeritehdas
Seuraava artikkeli: Juustoinen Kinkkupiirakka »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    10.5.2016 09:05

    Kreemi ei niin sileä kuin pitää ja kukka ihan ruma! OIKEASTI!!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.5.2016 09:41

      Kauneus on katsojan silmissä, kakkua kehuttiin viikonloppuna kovasti niin ulkonäön ja maun suhteen. Mikään kukkakaan ei ole täydellinen, näin voi olla myös kreemin kanssa. 🙂

      Vastaa
    • Anonyymi sanoo

      10.5.2016 20:02

      Juku, ihan vatupassia tarttee alkaa käyttämään että saa tarpeeksi sileät reunat arvon Anonyymille. Käsittääkseni tällä kakulla ei nyt kilpailtu missään maailman sileimpien kakkujen ammattilaissarjassa eikä missään hortonomisten leipureiden leikkokukkakategoriassa, joten sen palkokasvin voi vetää itse kukin sieltä sieraimen syövereistä. Jos harmittaa niin hitosti toisten luomukset että pitää oikein kommenttiin asti vaivautua niin kyllä on aikaa aivan liikaa 😉 Herkullisen näköinen kakku Anni <3 ja just eikä melkeen tarpeeksi sileä <3 Levitetään positiivista energiaa maailmaan!

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.5.2016 03:53

      Kiitos positiivisuudesta! Olen itsekin sen puolella 🙂 Kiitos, kakku oli ihana. Harmi kun se on jo syöty. <3

      Vastaa
  2. Katariina sanoo

    10.5.2016 10:07

    Onnistuuko noilla tyllilla hyvin myös normaali kermasta ruusut?kaunis kakku! Kokeilen samantyyppistä koristelua kesäjuhlissa mut aattelin käyttää kreemin sijasta kermaa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.5.2016 10:09

      Kiitos Katariina 🙂 Voi pursottaa myös kermalla, mutta kukan muoto ei pysy yhtä hyvin. Laittaisin kerman joukkoon hiukan tuorejuustoa/rahkaa tai kreemijauhetta.

      Vastaa
  3. Leipoo sukkasillaan sanoo

    10.5.2016 18:34

    Kauneus on todellakin katsojan silmissä – aivan ihanat värit ja muodot kukissa 🙂 Kakku oli ihan varmasti juhlapöydän keskipiste 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.5.2016 03:51

      Kiitos kaunis 🙂 Olin aluksi tekemässä perinteisiä pinkkejä kukkia, kunnes päätin, että välillä vaihtelua. Aurinkoista päivää!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios