|

Ricottamunkit ja sitruunakinuski

Ricottamunkit ja sitruunakinuski

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Castagnole di Ricotta. Voi itku mitä hyvää Italia on taas antanut meille. Piemonten alueelta Pohjois-Italiasta tulevat ihanan pienet ja pyöreät munkit. Ricottamunkit valmistetaan ricotta-juustosta, joka on sekoitettu jauhoihin, sokeriin, muniin ja sitruunankuoreen. Munkit leivotaan usein karnevaalien aikana (vaikka niitä syödään ympäri vuoden) ja niitä tarjoillaan yleensä sokerilla päällystettynä.

Ricottamunkit ja sitruunakinuski sulavat kirjaimellisesti suuhun ja verrattaen öljyssä paistettaviin munkkeihin – näitä on helppo tehdä. Taikina sekoitetaan vaan nopeasti tasaiseksi ja se on paistovalmista. Öljyssä paisto vaatii malttia ja varovaisuutta, kuten aina. Suosittelen viimeistään nyt hankkimaan digitaalisen paistomittarin. Esimerkiksi täältä*.

Meillä näitä ihania palleroita syötiin vappuna, mutta ricottamunkit sopivat muihinkin juhliin. Vaikka äitienpäiväksi? Itse olisin näistä herkuista otettu.

Keitin ricottamunkeille ihanan sitruunakinuskin, johon dippasimme vielä lämpimiä palleroita. Siis voiko olla ihanampaa? Miksi en ole näitä tehnyt aiemmin?


Ricottamunkit ja sitruunakinuski

Ohje

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhoa
  • 1 sitruunan kuori
  • ripaus suolaa
  • 250 g ricottaa
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vanilja-aromia

Lisäksi

  • sokeria
  • jauhettua kardemummaa
  1. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, sitruunankuori ja suola.
  2. Sekoita toisessa kulhossa ricotta, munat, sokeri ja vanilja tasaiseksi.
  3. Kääntele seokset keskenään nuolijalla, taikinasta tulee paksua ja tahmeaa.
  4. Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi. Käytä mielellään digitaalista mittaria*.
  5. Nosta ruokalusikalla tai taikina-annostelijalla* kerrallaan 4-5 palloa taikinaa kuumaan öljyyn.
  6. Paista 2 minuuttia puoli, riippuen taikinapallojen koosta. Paista testimunkki ja halkaise se, niin tiedät tarkan paistoajan.
  7. Nosta munkit öljystä reikäkauhalla* talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.
  8. Kääntele munkit sokerista ja kardemummasta sekoitetussa sokerissa vielä lämpiminä.

Vinkki! Voit käännellä munkit myös tomusokerissa ja raastaa päälle lisää sitruunankuorta.

Sitruunakinuski

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • puolikkaan luomusitruunan kuori
  1. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan.
  2. Anna porista paksuksi miedolla lämmöllä.
  3. Raasta sitruunan kuori sekaan. Maista ja lisää kuorta oman maun mukaan.
Ricottamunkit ja sitruunakinuski

Aurinkoista viikon jatkoa!

Lisää sitruunaisia reseptejä löydät täältä.

/Anni


Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. RKI sanoo:

    Olisiko mahdollista pursottaa kinuskidippi munkin sisään? Piknikiä jo ajattelen.

    1. Kyllä voi! Jos keität kinuskia hieman pidempään ja jäähdytät kunnolla saat siitä paksumpaa ja se pysyy paremmin munkin sisällä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *