Ikioma Studio – Työhuone kesäksi

Ikioma Studio - Työhuone kesäksi

Kun kodista tuli liian valoisa – akvaario, jossa valo tulvii. Luulimme ostaneemme täydellisen valoisan kodin eli myös täydellisen kohteen työskentelylleni. Toisin kävi. Eipä tullut mieleen, että valoa voi olla liikaa. Niin paljon, ettei työt onnistu.

Toivoessani valoa ja aurinkoa kuvauksiin, en tahtonut muistaa, että parhaimmat ruokakuvat syntyvät kun valolla on yksi suunta. Isot ikkunat etelään, joista suora kova auringonvalo paistaa kuvaustilaan aamusta iltaan on valokuvaajan painajainen. Pilvisellä säällä tuo tila toimii ja myös marraskuussa, jolloin kuvaaminen on haastavaa vähäisen valon vuoksi. Kuvaan siis aina luonnonvalolla. Ehkä voisin alkaa myös harkita tosissani studiovaloja ja salamalla kuvaamista.

Ikioma Studio – Työhuone kesäksi

Onneksi apuun tuli työhuone, yksiö Kumpulassa, entinen opiskeluasuntoni. Kuulin, että asuntoon etsitään uutta vuokralaista. Otin yhteyttä ja vuokrasin yksiön studioksi. Nyt ensin kesäksi ja katson jatkoa sitten myöhemmin. Tähän mennessä tila on toiminut loistavasti ja vastaa tarpeitani. Pian pihalla kukkivat omenapuut ja syreeni. Kumpula on kuin iso puutarha ja tulen varmasti kuvailemaan myös ulkona kesällä.

Hain innoissani kierrätyskeskuksesta pari tuolia vanhan pöytäni kaveriksi. Levitin ison pellavaliinan pöydälle ja kaivoin verhot kaapin perältä. Yksi iso ikkuna tyhjän ja avaran tilan kanssa mahdollistavat kuvauspaikan helpon muuttamisen ja valon suunnan suunnittelun. Olen inspiroitunut! Harkitsen pitäväni muutamalle ystävälle myös tuparit työhuoneella. Ensin haluaisin kuitenkin maalata seinät ja laittaa paikkoja. Katsotaan viitsinkö.

Ikioma Studio - Työhuone kesäksi

On tässä muutakin positiivista. Tekee hyvää poistua välillä kotoa. Tuntuu jotenkin jopa oudolta lähteä ”työpaikalle”. Vaikka kotona työskentelyssä on monia etuja mm. kustannusten ja ajan säästö, tunnen olevani tehokkaampi, kun joudun suunnittelemaan ajankäyttöä paremmin (enkä voi pyykätä työn ohessa).

Tuntuu myös hyvältä nähdä ihmisiä työpäivän aikana. Olen käynyt lounaalla kollegan kanssa. Mikä tuuri, että työhuoneen vierestä löytyy Frangipani Bakery, josta saa loistavaa kasvislounasta ja KAKKUJA! Hain leipomosta testikuviin sitruunamarenkikakkua ja suklaa-kinuskikuppikakun. Ihania vai mitä?

Ikioma Studio - Työhuone kesäksi

Ikioma Studio - Työhuone kesäksi

Nyt kakkuhommien pariin. Pitää saada huomisiin kuvauksiin kakku valmiiksi.

Ihanaa päivää!

/Anni


Seuraa myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *