Pursotettu Kukkakakku Punaherukkamoussella

 

Äitienpäivänä meillä syötiin tätä herkullista ja herkkää kukkakakkua. Pääsin testaamaan ensimmäistä kertaa kovassa suosiossa olevat erikoistyllat, joilla voit pursottaa valmiita ruusuja ja tulppaaneita. En ihmettele tyllien suosiota. Kauniit kukat syntyivät kakun päälle kuin itsestään.

 

Punaherukat kaivoin tähän kakkuun pakastimesta, paseerasin ne ja tein niintä kirpsakan moussen. Makeammasta pitävät voivat lisätä reseptiin maun mukaan lisää sokeria. Marenkivoikreemi taittaa kirpeyttä täyteläisyydellään ja juuri sillä pursotettavista kukista tulee kauniita ja jämäköitä.


Pursotettu Kukkakakku Punaherukkamoussella

3 munan sokerikakkupohja halkaisijaltaan 15cm vuokaan. Ohje täällä.

Punaherukkamousse

  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • noin 3 dl punaherukkaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 4 liivatetta (+ tilkka vettä)
  • 1-2 rkl tomusokeria
  1. Paseeraapunaherukat eli painele tiiviin siivilän läpi marjat niin, että siemenet jäävät siivilään.
  2. Vaahdota kermavaahto ja siirrä odottamaan viileään.
  3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5 min).
  4. Notkista tuorejuusto ja sokeri.
  5. Lisää paseerattu punaherukkasose tuorejuuston sekaan ja vatkaa.
  6. Liuota liivatteet kuumenettuun vesitilkkaan.
  7. Kaada liivateseos ohuena nauhana punaherukkamassaan.
  8. Kääntele lopuksi kermavaahto sekaan.

Marenkivoikreemi:

  1. Aloita valmistamalla sveitsiläinen marenki. Kuumenna valkuaisia ja sokeria koko ajan vatkaamalla niitä kulhossa vesihauteen päällä (kattila, jonka pohjalla on hiukan kiehuvaa vettä). Lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa marenkia niin kauan, kunnes se on noin 60 asteista ja sokerikiteet ovat sulaneet kokonaan.
  2. Siirrä marenki monitoimikoneeseen ja jatka vatkaamista, niin kauan kunnes marenki on kädenlämpöistä (38 asteista). Tähän menee noin 5-10 minuuttia.
  3. Vaihda monitoimikoneen vispilä lapavatkaimeen ja aloita lisäämään hieman pehmennyt voi, joka on vielä hiukan viileää. Lisää voi pienissä paloissa yksi kerrallaan ja vatkaa kreemiä miedolla teholla. Huom! Jos marenki on vielä liian lämmintä, voi sulaa ja kreemi menee pilalle, joten ole huolellinen.
  4. Jatka vatkaamista, kunnes koostumus on tasaista. Jossain vaiheessa kreemi voi alkaa näyttää kokkareiselta, se kuuluu asiaan. Jatkamalla vatkaamista koostumus tasaantuu. Valmis kreemi on pehmeää ja sileää. Vatkaus kestää noin 10 minuuttia.
  5. Värjää osa kreemistä lilallaoranssilla ja vihreällä pastavärillä.

Kakun kokoaminen:

  1. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kokoa täyttövaiheessa kelmulla vuorattuun vuokaan.
  2. Jaa mousse kahteen osaan ja kaada kakkupohjan päälle kahdessa osassa kostutuksen jälkeen.Peittele kakkuvuoka ja anna kakun vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  3. Kumoa kakku kakkualustalle kuorrutusta varten.
  4. Kuorruta kakku marenkivoikreemillä: ensin kevyt kerros ja sitten toinen.
    Kuorruta lopuksi kakun keskikohtaan kevyesti oranssia ja lilaa kreemiä luodaksesi vesivärivaikutelman kakun pintaan.
  5. Anna kakun kovettua jääkaapissa kreemityksien välissä.
  6. Laita ruusu-, tulppaani- ja lehtityllat pursotinpusseihin ja pursota kakun päälle kauniita kukkia.
  7. Pursota lopuksi lehtityllalla kauniit lehdet kukkien viereen. Alla video.

 

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *