|

Punaherukkapaistos – Red Currant Crumble

Punaherukkapaistos - Red Currant Crumble
Punaherukkapaistos – Red Currant Crumble on ihanaa!

Olen kerännyt, pakastanut ja leiponut punaherukoista. Silti niitä oli vielä muutama rasiallinen jääkaapissa. Mietin ja mietin, että mitähän niistä vielä keksisi. Sitten muistin murupaistoksen, jota tein alkukesästä mansikoista ja raparperista. Se oli niin helppoa ja hyvää, joten päätin tehdä samantyyppisen paistoksen myös herukoista! Tästä tuli mielestäni vielä parempaa.

Lisäsin muruseokseen hieman kaurahiutaleita ja ne rapisevat suussa ihanasti. Jotenkin onnistuin tuossa sokerin ja marjojen suhteessa niin hyvin, että kirpeän ja makean maku paistoksessa on kaikkia makunystyröirä hivelevä. Paistoksen pohjalle muodostui ihanaa punaherukkasiirappia kuin vahingossa. Söin tätä piirakkaa suoraan kulhosta, voi luoja niin hyvää se oli! Niin ja päälle vaniljakastike tai -jäätelö! Ihanaa lauantaileivontaa!

Punaherukkapaistos – Red Currant Crumble

Punaherukkatäyte:
  • 8 dl punaherukoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl maizenaa tai perunajauho
  1. Sekoita marjat, jauho ja sokeri kulhossa.
  2. Voitele noin 28 x 18 cm uunivuoka kevyesti.
  3. Kaada marja-sokeriseos vuokaan.
Muruseos:
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g voita
  1. Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon.
  2. Sulata voi ja lisää se jauhoseokseen.
  3. Sekoittele tasaiseksi ja kaada täytteen päälle.
  4. Paista paistosta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20min.
  5. Anna jäähtyä hetken ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Punaherukkapaistos - Red Currant Crumble

Katso myös Punaherukka Kuppikakut

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *