• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Perinteinen Maustekakku (G)

Joulu· Kuivakakut

18 joulu
Perinteinen Maustekakku

Perinteinen Maustekakku on ensimmäinen kuivakakku, jonka olen leiponut ja myös ensimmäinen kuivakakkuohje, jonka olen jakanut tänne blogin puolelle. Tuunasin vanhaa äidin reseptiä ja jaan sen teille nyt uudestaan. Oletko huomannut, että kuivakakut ovat tulleet uudestaan suosioon? Oli aika jolloin ne olivat hiukan tylsiä, mutta nyt niitä leipovat vanhempien sukupolvien lisäksi myös nuoret! Ihanaa kun kahvikakkuja saa myös kahviloista! Ja vielä ihanampaa, että Nordic Warella on valikoima todella kauniita vuokia, joihin perinnereseptit voi leipoa!

Ulkomailla kuivakakkuja näkee myös paljon. Englannissa maukkaat hedelmäkakut pitävät suosionsa, välimeren maissa kakut maustetaan pähkinöilla ja USA:ssa, josta Nordic Waren kakkuvuoatkin tulevat voi kahvikakku olla ihan mitä vaan! Eli reseptit eivät kyllä leipomalla lopu. Laadukas vuoka kestää vuosia ja on myös kuin koriste esimerkiksi keittiön seinällä.

Toivottavasti joulukiireet eivät paina teillä yhtä paljon päälle kuin täällä. Olen nautiskellut viime viikkoina joulusta, fiilistellyt ja herkutellut jo etukäteen. Koittanut kaiken työn ohella nauttia ja onnistunutkin siinä. Tällä viikolla kuitenkin pitää saada ihan kaikki tehtyä (työt, joululahjat, leipomiset, ystävien tapaamiset) ennen sunnuntaita, jotta lomailu on mahdollista pyhinä.. Uskon, että kaikki järjestyy ja onhan se niin että joulu ilman kiireitä on vähän liikaa toivottu! Moni to do -listalla tehtävistä asioista on lisäksi mukavia, joten siitä en kyllä valita! Tämä viikko on tehty ystävien ja sukulaisten tapaamisista leipomiseen ja usko pois sitä on vielä jäljellä täälläkin! Lisäksi meillä on kotona suunnitteilla aika iso juhla ensi vuodelle, josta kerron ja vinkkailen teille alkuvuodesta tarkemmin ♥

Näihin maustekakkuihin voi käyttää 2 litran vuokaa tai pienempiä vuokia, joilla paistat kaksi kakkua kerrallaan. Heritage vuokaan leivottaessa tee ohje 1.5 kertaisena.


Perinteinen Maustekakku (G)

Ohje

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl fariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja (gluteeniton lue vinkki alempaa)
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl kardemummaa
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kermaa, maitoa tai piimää
  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit keskenään.
  2. Lisää munat yksitellen ja hyvin vatkaten.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään (mausteet ja jauhot).
  4. Lisää kuivien aineiden sekoitus voi-sokeri-munavaahtoon vuorotellen nesteen kanssa ja sekoita kauhalla tasaiseksi.
  5. Kaada taikina voideltuihin ja jauhotettuihin pieniin vuokiin tai yhteen isoon noin 2 litran vuokaan.
  6. Paista 175 asteessa noin 30 min pienet kakut ja iso kakku 55 min. Tarkista kypsyys puutikulla. Muista että kakku kypsyy vielä vuoassa uunista nostamisen jälkeenkin! HUOM! Paistoaika on viitteellinen – tarkista kyspyys aina puutikulla, kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku kypsä.
  7. Nosta kakku tai kakut jäähdytysritilälle jäähtymään, kun ne ovat levänneet hetken vuoissa paiston jälkeen.

Vinkki! Kuivakakut paranevat maultaan ajan kanssa. Kakut säilyvät hyvin peiteltynä huoneenlämmössä tai jääkaapissa jopa viikon ja ylikin! Tarvittaessa voit myös pakastaa kakun (useamman viikon)  ja sulattaa jääkaapissa, ennen kuin kakku tarjoillaan. 

GLUTEENITON: Korvaa jauhot gluteenittomalla jauhoseoksella tai 2 dl perunajauhoja ja 3 dl Semperin Finmixiä.


Perinteinen MaustekakkuPerinteinen Maustekakku


Katso lisää Joulu-reseptejä.

Ihanaa viimeistä jouluviikkoa!

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

19 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vaaleanpunainen Piparkakkutalo & kaavat
Seuraava artikkeli: Koristeluideoita Joulukakkuihin Englannista »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    5.4.2014 14:11

    en halua laittaa fariinisokeria, laitan 2 dl tavallista sokeria. kiva ohje koska ei piimää niinkuin monissa ohjeissa. tämä löytyi kovan etsinnän jälkeen. kiitos

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.4.2014 17:41

      Kiitos kommentistasi. Tavallisesta sokerista tulee varmasti ihan yhtä hyvää! Tämä on oma luottoreseptini 🙂

      Vastaa
  2. Ulla sanoo

    17.12.2018 13:21

    Hei! Onnistuukohan yhtä hyvin jos vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.12.2018 19:10

      Kahvikakuissa gluteenittomien ongelma on se miten hyvin pysyvät kasassa. Laittaisin psylliumia myös ja voitelisin vuoan todella huolellisesti. Itse en ole juuri tätä kakkua gluteenittomana leiponut.

      Vastaa
  3. Halle sanoo

    24.2.2019 14:29

    Kannattaisiko mainita ohjeessa että mikäli tekee happamaan nesteeseen, eli esim piimään, niin se vaatii ruokasoodaa kohoamiseen..? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.2.2019 17:35

      Leivinjauheen voi korvata ruokasoodalla, jos käyttää hapanta maitotuotetta ohjeessa, mutta se ei ole välttämätöntä, joten siksi sitä ei mainita ohjeessa 🙂

      Vastaa
  4. Anniina sanoo

    1.12.2020 17:06

    Tein tämän kakun gluteenittomana. Vehnäjauhon tilalle laitoin 2dl perunajauhoja ja 3dl Finmix jauhoseosta. Onnistui hyvin. 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.12.2020 17:15

      Kiitos Anniina! Muokkaan ohjetta niin, että muutkin saavat hyvin vinkkisi! 🙂 Ihanaa joulukuuta!

      Vastaa
  5. Liina sanoo

    5.12.2020 13:12

    Kiitos ohjeesta! Vähensin sokerin määrää laittamalla vain 1 dl fariinisokeria ja lisäsin mausteeksi 0,5 tl pomeranssinkuorta. Todella hyvä ja mehevä kakku 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.12.2020 13:22

      Ihana kuulla, että onnistui hyvin myös sovellettuna 🙂

      Vastaa
  6. Hanne sanoo

    13.12.2020 15:30

    Hei! Kiva ohje 🙂 Paistolämpötila 175, kiertoilmalla vai ilman?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.12.2020 15:34

      Hei, paistan aina tasalämmöllä, jos en muuta mainitse. Kaikilla ei ole kiertoilmaa, joten ohjeissa siitä mainitaan erikseen 🙂 Tämä kakku on nimensä mukaisesti ihana.

      Vastaa
  7. Jaana Turunen sanoo

    15.12.2020 13:28

    Hei!
    Olen satunnainen leipoja 😏
    Tällä hetkellä vanhanajan maustekakku uunissa 2 pienemmässä vuassa. Paistan kakkuja alimmalla tasolla. Riittääkö tuo 30 min kakkujen kypsymiseen?

    Vastaa
    • Jaana Turunen sanoo

      15.12.2020 13:40

      Hei. Olen satunnainen leipoja 😏. Uunissa vanhanajankakku 2 pienessä vuassa. Riittääkö tosiaan paustoaika 30 min.

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        15.12.2020 15:42

        Paistoajat ovat aina myös uunikohtaisia ja siihen vaikuttaa myös kakkuvuoan laatu. Kokeile kypsyys siis aina puutikulla ennen kuin otat uunista pois 🙂

        Vastaa
  8. Jenna sanoo

    21.12.2020 17:46

    Jos haluaa oikaista ja käyttää piparkakkumaustetta, niin mikäköhän sen määrä olisi? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.12.2020 08:11

      Laittaisin varmaan 4-5 teelusikallista 🙂

      Vastaa
  9. Jenna sanoo

    21.12.2021 14:05

    Hei! Valmistan tänään kakun, joka tulee tarjolle 3 päivän päästä. Kummassa säilyy paremmin? Jääkaappi vai huoneenlämpö? Esim maustuisiko kakku jääkaapissa paremmin?😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.12.2021 07:01

      Kumpikin säilytyspaikka on yhtä hyvä kun kakku on kunnolla suojattu 🙂 ennen tajoilua sittena joissa huoneenlämpöön, jos pidät kylmässä.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios