|

Inkivääri-Raparperipiirakka

Inkivääri-Raparperipiirakka

Kaupallinen yhteistyö Mackays

Ihanista ihanin raparperipiirakka on tässä. Kauden ensimmäiset raparperinvarret on leivottu helpon taikinakuoren alle yhdessä inkiväärin kanssa. Tiesitkö, että inkivääri ja raparperi sopivat todella hyvin yhteen? Tämä piirakka kätkee sisäänsä mehevän hillokkeen tästä täydellisestä makuparista. Kevään herkullisin piirakka tulee nautiskella lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Tämä piirakka on loistava vaihtoehto äidin hemmotteluun tulevana viikonloppuna. Ohje on helppo, mummolasta peritty eli yksinkertainen ja siksi niin ihanan maukas. Tuo pohja ja kuori on tajuttoman hyvää. Sitä söisi ilman täytettäkin (ja harvoin näin on). Mutta täyte se tässä vasta ihanaa onkin, sitäkin söisi yksinään. Mitä jos keittäisit sitä tuplasti ja nauttisit osan inkivääri-raparperihillokeesta vaikka aamupuuron kanssa. Kauden ensimmäiset pinkit raparperit kaipaavat vain hiukan sokeria seurakseen, kun ne keittää Mackaysin ihastuttavan inkiväärihillon kanssa kattilassa pehmeäksi. Voi unelma, leipoisipa mieheni tätä minulle viikonloppuna, vaikka juuri saimme syötyä tämän itse leipomani piirakan viimeisetkin muruset.

Inkivääri-Raparperipiirakka

Oman maan raparperit eivät vielä olleet valmiita poimittaviksi. Onneksi löysin lähimarketin vihannesosastolta herkullisia varsia. Aion leipoa tätä piirakkaa heti uudestaan kun omat varret kypsyvät. Täältä blogin arkistoista löytyy monta hyvää ohjetta. Joka vuosi julkaisen aina uuden, joka vaikuttaa parhaimmalta. Tänä vuonna se on tämä. Katso lisää raparperirakkautta tästä linkistä.

Inkivääri-Raparperipiirakka

Mackays Inkiväärihillo

Tämä ihana Mackaysin inkiväärihillo on ollut meillä käytössä leivän päällä ja juustojen kanssa. Lisäksi se on ollut ihanaa kuumien juomien makeuttamiseen. Nyt pääsin vihdoin toteuttamaan pitkään herkuttelemani idean raparperin ja inkiväärihillon yhdistämisestä. TÄYDELLISTÄ. Tämä hillo on ehkä yksi Mackaysin monikäyttöisin sillä se sopii myös ruoanlaittoon loistavasti. Kokeile esimerkiksi grillatun kalan päällä tai kastikkeissa. Kuten muutkaan Mackays hillot tämäkään ei sisällä lisättyjä maku-, väri- tai säilöntäaineita. Kesällä aion toteuttaa tästä myös raikkaan mocktailin.

Inkivääri-Raparperipiirakka

Inkivääri-Raparperipiirakka

noin 8-10 hlö

Täyte

  1. Huuhtele raparperinvarret (nuoria varsia ei tarvitse kuoria).
  2. Pilko varret kattilaan ja lisää vesi sekä sokerit.
  3. Anna raparperin porista hetken sokerin ja veden kanssa, lisää sitten hillo.
  4. Anna täytteen tekeytyä kannen alla, kunnes raparperit ovat pehmenneet.
  5. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria. Jäähdytä.

VINKKI! Jos et halua käyttää hilloa, korvaa se 0,5-1 dl sokeria tai mansikkahillolla.

Pohja

  • 250 g huoneenlämpöistä voita
  • 1,75 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 iso kananmuna
  • 5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää muna ja jatka vatkaamista.
  3. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää pikkuhiljaa taikinaan sekoittaen.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Painele toinen osa piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (minulla oli korkea 25 cm piirakkavuoka – taikina mahtuu hyvin myös 28 cm matalampaan vuokaan).
  5. Kaulitse toinen taikinapallo piirakkavuokasi kokoiseksi pyöryläksi leivinpaperin päälle ja nosta jääkaappiin.
  6. Kaada täyte piirakkavuokaan pohjan päälle. Ota taikinalevy jääkaapista ja nosta se piirakan päälle.
  7. Painele taikinan reunat kiinni ja leikkaa mahdollisesti ylimääräinen taikina pois.
  8. Painele esimerkiksi haarukalla piirakan reunat kauniiksi
  9. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes piirakan pinta on kauniin värinen.
  10. Sihtaa päälle tomusokeria ja tarjoile vielä lämmin piirakka vaniljajäätelön kanssa.
Inkivääri-Raparperipiirakka
Inkivääri-Raparperipiirakka
Inkivääri-Raparperipiirakka
Inkivääri-Raparperipiirakka
Inkivääri-Raparperipiirakka

Mukavaa uutta viikkoa!

Ps. Muistathan tagaillä somessa @anninuunissa #anninuunissa

/Anni


Lisää raparperiohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *