Raparperi-Grilliherkku -Makean raikasta jälkiruokaa!

Meillä on tehty keittiössä ruokaa tasan kaksi kertaa juhannuksen jälkeen. Miksi sitä sisällä kokkaisi kun grillissä voi valmistaa vaikka mitä? Tässä aivan ihastuttava jälkiruokavinkki raparperista ja pehmeästä minttukermasta. Alkuun eli pääruoaksi söimme sitruunalohta ja varhaisperunasalaattia. Ihana kesäinen makuyhdistelmä!


Raparperi-Grilliherkku -Makean raikasta jälkiruokaa!

Raparperipaistos:

  • 1,5 tl kardemummaa rouhittuna
  • 500 g raparperia
  • 6 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl voita
  1. Pese ja kuori raparperi. Leikkaa varret noin 3-5 cm paloiksi.
  2. Asettele raparperit grilliastiaan.
  3. Kaada hunaja ja nypi voi tasaisesti raparperien päälle.
  4. Ripottele kardemumma päällimmäiseksi.
  5. Taittele astian päälle folio ja laita grilliin hautumaan noin 15 minuutiksi.
  6. Anna raparperien jäähtyä hiukan ennen tarjoilua.

Minttukerma

  • 1 puntti minttua
  • 1 lime
  • 2 dl vispikermaa
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 2 tl tomusokeria
  1. Nypi ja silppua mintunlehdet, säästä muutama lehti koristeluun.
  2. Huuhtele lime kunnolla ja raasta kuori.
  3. Vispaa kerma kuohkeaksi vaniljasokerin ja tomusokerin kanssa.
  4. Lisää mintunlehtisilppu ja limen kuori vaahtoon.
  5. Mausta vielä muutamalla tipalla limen mehua ja sekoita kunnolla.
  6. Koristele mintunlehdillä.

Vinkkejä! Vaihda raparperipaistoksen hunaja sokeriin, jos haluat makeampaa paistosta. Koristele perunasalaatti ruohosipulilla. 

Tässä vielä reseptit suolaisten grillailuun.

Sitruunalohi:

  • 1 kg lohta
  • 1-2 kpl sitruunaa
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa
  1. Nosta lohifilee grillivuokaan ja valele oliiviöljyllä.
  2. Ripottele kalan päälle suolaa ja pippuria makusi mukaan.
  3. Leikkaa sitruunoista renkaita ja asettele ne lohen päälle.
  4. Taita grillivuoan päälle folio ja nosta grilliin noin 20 minuutiksi keskilämmöllä.

Varhaisperunasalaatti: (4 hlö)

  • 9 keskikokoista perunaa
  • 1 punasipuli
  • 0,25 dl kapriksia
  • 200g kermaviiliä
  • 0,5 dl majoneesia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • pippuria
  1. Pese ja keitä perunat. Anna jäähtyä.
  2. Silppua punasipuli pieneksi.
  3. Sekoita kulhossa kermaviili, majoneesi, etikka ja mausteet.
  4. Lisää kaprikset ja sipuli ja sekoita.
  5. Lohkoa jäähtyneet perunat ja lisää kermaviiliseokseen.
  6. Kääntele salaattia ja nosta jääkaappiin ainakin 30 minuutiksi vetäytymään ennen tarjoilua.

 


Lisää raparperireseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *