Mangokakku & Valkosuklaaganache

Mangokakku & Valkosuklaaganache

Pahviset kuppikakkuvuoat ja kakkustandit.

Mangokakku & Valkosuklaaganache
Meillä oli lauantaina pitkään odotettu ja suunniteltu yhteinen leivonta ja kuvauspäivä Dr. Sugarin Jinnan ja Kakkukatrin Katrin kanssa. Olimme kaikki kolme valmistaneet etukäteen suunnitellut kakut ja kuppikakut päivää varten. Katrin leipomon tiloissa koristelimme, ideoimmeja pursottelimme sitten näitä ihania leivonnaisia yhdessä. Oli ihan mahtavaa jakaa ajatuksia ja osaamista keskenään. Päätimme, että toteutamme jatkossa tällaisen päivän säännöllisesti.

 

Tein itse päivää varten tämän pehmeällä mangomoussella täytetyn halkaisijaltaan 16cm täytekakun. Kakku on kuorrutettu ensin Katrin itse tekemällä ja värjäämällä vaahtokarkkimassalla. Päällä on valutettu valkosuklaaganache, jonka värjäsimme pinkiksi. Koristeeksi kakun päälle tuli macaron -leivoksia, pieniä vaahtokarkkeja ja kultaisia nonparelleja.

 

Käykää muuten kurkkimassa päivän muita kakkuja Katrin ja Jinnan blogeissa. Vaikka olimme etukäteen suunnitelleet päivää ja herkkuja, niin tuli meille yllätyksenä kuinka hyvin kaikki värit, maut ja koristelut sopivat yhteen. ”Great minds think alike” vai miten se nyt oli? Ihanaa kun on löytänyt leivonnan parista näin samalla tavalla ajattelevat ystävät, joiden kanssa löytyy muutenkin yhteistä! Lisää kuvia ja juttua päivästä tulossa blogiin myöhemmin.

 


Mangokakku & Valkosuklaaganache

Kakkupohja:
  • 3 munaa
  • sokeria
  • vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Aloita voitelemalla korkea irtopohjavuoka 16cm ja laita uuni päälle (175).
  2. Mittaa munat yhteen lasiin ja toiseen lasiin saman verran sokeria (+ vaniljasokeri).
  3. Mittaa saman verran jauhoja (leivinjauho myös) kolmanteen lasiin.
  4. Vatkaa sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi monitoimikoneessa (ainakin noin 6-7 min).
  5. Siivilöi jauhot munavaahtoon kolmessa osassa ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi nuolijalla.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.Tarkista kypsyys puutikulla. Jäähdytä hetki vuoassa ja nosta sitten ritilälle jäähtymään.Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Kostutus:
  • 1 dl maitoa
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  1. Täyttövaiheessa kostustuta jokainen kerros maidolla johon olet sekoittanut vaniljasokerin.
Mangomousse:
  • 150g tuorejuustoa
  • 2 dl kermaa
  • 0,5 dl hienoa sokeria
  • 4 liivatetta + 2 rkl sitruunanmehu
  • 1,5 dl mangososetta (Bonne)
  1. Vaahdota kerma kuohkeaksi ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit keskenään.
  3. Lisää mangosose vatkaten tuorejuustoseokseen.
  4. Liota puristetut liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan vatkaten.
  5. Kääntele lopuksi sekaan kerma.
  6. Jaa mousse kahteen osaan. Kakun kumpaankin kerrokseen tulee mangomousse. Jos haluat niin voit listä mangososetta raitoina moussen päälle kerroksiin.
Valkosuklaaganache:
  • 140 g valkosuklaata
  • 1 dl kermaa
  • 1 tippa pinkkiä geeliväriä
  1. Pilko valkosuklaa kulhoon ja kuumenna kerma kattilassa.
  2. Kaada kuuma kerma valkosuklaan päälle ja jätä hetkeksi seisomaan.
  3. Sekoittele ganachea varovasti ja lisää väri.
  4. Kun koostumus näytää juuri oikelta valutukseen on ganache valmista (ei liian löysää eikä liian paksua – huom lisää kerma vähän kerrallaan!).
  5. Ganache levitetään vaahtokarkkimassalla kuorrutetun kakun päälle varovasti. Valumia autetaan kääntelemllä kakkua ja palettiveitsen avulla. Ganache jähmettyy kylmän kakun päällä nopeasti, joten tässä kohtaa pitää ollla nopea.
Huom! Varo sekoittamasta liikaa ettei ganacheen tule ilmakuplia.  Jos tuntuu, että ganache on liian juoksevaa, niin sulata sekaan lisää suklaata. Ganachen koostumus riippuu myös siitä mitä suklaata on käytössä. Kokeile varovasti kermaa lisäämällä.

 

Mangokakku & Valkosuklaaganache

Seuraatko minua jo:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

29 Kommenttia

  1. Hups, onnistuin poistamaan tuon alkuperäisen kommenttini, mutta oi kuinka suloinen kakku!♥ Täytekkin kuulostaa herkulle! Menee ehdottomasti testaukseen! 🙂

    http://minisweetbites.blogspot.fi/

    VastaaPoista

  2. Kiitos Miia 🙂 <3 Ihanaa jos kakku pääsee testiin. Tuo mangomousse oli unelman pehmeää ja kuohkeaa. Suosittelen!

  3. Oi että, kyllä nämä ovat niin ihania kaikki nuo teidän luomukset teidän yhteiseltä leivontapäivältä ja tuo yhteinen päivä kuulostaa kanssa ihan täydelliseltä :). Ai tämä kakku olikin kuorrutettu ensin aahtismassalla, ennen ganachen laittoa, luulin että oli buttercream tai vastaava. Itsetehty vaahtismassa on hyvää kakkujen kuorrutteena, käytän sitä useimmiten massakakuissa, koska se on mielestäni parhaan makuista.

    1. Kiitoksia 🙂 Kyllä meillä oli niin mukava päivä, että varmasti otetaan uusiksi. Ja kyllä ganachen alla on vaahtokarkkimassa. Et ole ainoa joka luuli kreemiksi. Itsetehty vaahtismassa oli kyllä helppo käsitellä ja tosi hyvän makuista. Olispa aina aikaa tehdä kaikki alusta asti itse 🙂

  4. Ihanan värikkäältä – ja herkulliselta näyttää! Kukahan mahtoi saada syödä koko komeuden?! 😛

    1. Kiitos, tästä tulikin juuri kevääseen ja vaikka pääsiäiseen sopiva värikäs kakku! Ja tätä itseasiassa on vielä pieni pala jääkaapissani 🙂 Moni onkyllä jo maistellut.

    1. Kiitos Sari 🙂 Ihana kommentti <3 Voin kertoa, että oli myös taivaallisen hyvää!

  5. Niin ihanan näköisiä kakkuja! Mä yritin tehdä tuota vaahtokarkkimassaa mutta mokoma jämähti vaan kiinni alustaan vaikka käytin ( varmaan liikaakin) tomusokeria 🙁 tuo valuva valkosuklaa-ganache olisi seuraavana harjoituslistalla, osaatko sanoa voikohan sitä värjätä nestemäisillä väriaineilla?

    1. Moi Suvi, kiitos paljon kehuista 🙂 Millä ohjeella teit vaahtokarkkimassan? Harmi, ettei se onnistunut. Minulla ei ollut tässä ohjetta siihen, koska en ollut itse tehnyt sitä. Pahoittelut.

      Suosittelen värjäämään ganachen pasta-, geeli- tai tomuväreillä. Väristä ei tule yhtä kirkasta nestemäisillä väreillä ja neste voi myös vaikuttaa koostumukseen.

  6. Täällä blogissani http://www.festivus.fi/2016/03/nimiaiskakku-vanilja-valkosuklaa.html löytyy linkki käyttämääni vaahtokarkkimassaohjeeseen, luulen tosin vahvasti että tällä kertaa vika oli ihan leipurissa 🙂 Joo ajattelinkin että pilaakohan neste tuon koostumuksen, pitänee ottaa varman päälle ja pysyä noissa muissa värivaihtoehdoissa. Vielä kun oppisi valuttamaan tuon ganachen yhtä kauniisti, tuo look taitaa olla nyt kuuminta hottia leivontamaailmassa!

    1. Kävin kurkkaamassa blogiasi 🙂 Ihania juttuja! Kun teet huolellisesti ja noudatat ohjeita niin ganache onnistuu kyllä! Muista oikea koostumus on tärkeä eli ei liian paksu tai liian löysä! Ihanaa Pääsiäistä!

  7. Anonyymi sanoo:

    Onkohan nuo valkosuklaaganashen suhteet ihan oikein… 140g valkosuklaata 1dl kermaa. Oli niin lirua, että lisäsin yli kaksinkertaisen määrän valkosuklaata. Ja silti valui todella rumaksi. Laitoin 300g 1dl kermaa. Sitten etsin netistä muita ohjeita ja kinuskikissalla oli suhteina 200g vsuklaata puoleen desiin kermaa.. eli 400g ja 1dl.. 240g enemmän kuin sinun ohjeessa. Harmittaa kun kakku meni ulkonäöllisesti suoraan sanottuna pilalle kun ei ollut kaapissa enempää valkosuklaata varalla. Kello 12 yöllä ja kaupat kiinni. Enää en ehdi leipomaan uutta kakkua.

    1. Voi harmi, että näin on käynyt. Suhteet pitäisi olla ihan oikein, mutta ganachen koostumus ja määrät riippuvat myös aina suklaasta mikä on käytössä. Olihan sinun väriäineesi geeliä tai väripastaa? Teen aina itse niin, että lisää pikkuhiljaa kermaa ja varmistan kuten ohjeessa lukee:

      Kun koostumus näytää juuri oikelta valutukseen on ganache valmista (ei liian löysää eikä liian paksua).

      Lisäsin tuonne nyt vielä muita huomioita. Se ei toki sinua auta enää. Olen ganachen kanssa itse aina todella varovainen juuri näistä syistä, silti se menee välillä itselläkin pilalle, mutta uskon, että tekemällä oppii ja löytää myös ne omat niksit ja suhteet.

    2. Anonyymi sanoo:

      En käyttänyt ollenkaan väriainetta, käytin fazerin leivontasuklaata jota käytän muihinkin ganacheihin. Millä vsuklaalla sinä teet jos on noin iso ero suklaavalinnalla? Yli kaksinkertainen. Merkki voisi olla vielä hyvä lisätä ohjeeseen, kun sillä on kerran oleellinen merkitys. Sain seivattua koristelua kun oli onneksi ylimääräistä kermaa ja mansikoita (tein siis suklaatäykkärin). Laittelen leivotaan ryhmään kuvaa kunhan ehdin. Ihan ok siitä onneksi tuli. Päädyin valuttamaan löysää ganachea koko kakun päälle, kannen päälle kermakerros ja hulluna halkaistuja mansikoita joka paikkaan xD

    3. Tämä on tosi outoa. Olin yhteydessä vielä Kakkukatriin, jonka kanssa tätä kakkua tehtiin. Päätettiin testata itse tuo ganache vielä kerran – kun ero tosiaan vaikuttaa niin suurelta. Käytössä meillä oli pandan valkosuklaa. En erikseen ohjeisiin erittele merkkejä yleensä, mutta tässä se tosiaan voisi olla paikallaan. Hei tuli vielä mieleen, että annoitko ganachen jäähtyä? Se on vielä lämpimämpänä juoksevampaa, mutta paksuuntuu sitten.

      Harmittaa sinun puolesta, että kakku meni uusiksi 🙁 kuulostaa kyllä, että olet sen hienosti korjannut. Odotan jo kuvaa, jotta pääsen näkemään.

  8. Anonyymi sanoo:

    Hei, kuinka paljon aikasemmin tuon ganachen uskaltaa tehdä? Siis että esim kannattaako tehdä aamulla ja vasta iltapäivällä valutella päälle? Suunnitteilla siis tehdä äidille synttäri kakku ja mennään syömään päivällä ja mietin vaan että kuinka nopeasti se jäähtyy valutus lämpötilaan.. Ja sitten pitääkö kakun olla käynyt pakkasessa vai riittääkö yön yli jääkaapissa ollut?

    1. Hei, tee ganache vähän ennen kun laitat sen kakun päälle. Jäähtymiseen ei mene kauaa. Annan samalla pari muutakin vinkkiä, koska tästä on kysytty usein. Suosittelen lisäämään kerman osissa, koska suklaat käyttäytyvät eri tavalla. Käytin itse pandan valkosuklaata. Eli paloittele suklaa kulhoon, kuumenna kerma ja lsiää suklaiden päälle puolet kermasta – anna olla ja sekoittele – tarkasta koostumus ja lisää vasta sitten lisää kermaa jos tarvis. Minulla meni 3 kertaa ennen kuin onnistui ganachessa. En halua peloitella, mutta haluan että onnistuisit 🙂 Kakun ei tarvitse olla pakastimessa.

      Mukavia synttäreitä!

    2. Anonyymi sanoo:

      Kiitos paljon avusta 🙂

    3. Anonyymi sanoo:

      Sellainen tuli vielä mieleen, että ei varmaan kiehuvaksi asti tarvitse kuumentaa? 🙂

    4. Siis kerma kuumennetaan melkein kiehuvaksi ennen kun kaadat sen suklaan päälle! 🙂

  9. Anonyymi sanoo:

    voiko tuon ganachen tehdä esimerkiksi tummasta suklaasta valkosuklaan tilalta? Ihanan värikkään ja kauniin kakun kyllä teit!

    1. Hei, voi tehdä toki. Silloin kermaa tulee ehkä hiukan enemmän. Taas tekisin niin, että lisäisin pikku-hiljaa ettei mene pieleen 🙂 Kiitos paljon!

  10. Ihania kakkuja ja tuo värimaailma <3 Millä väreillä värjäät kuorrutteet?

  11. Kukka-Maaria sanoo:

    Voiko pakastaa? Ilman vaahtismassaa ja ganachea…

  12. Hei, pakastan itse aina kakkupohjat erikseen, mutta en täytettyä kakkua. Pakastus voi vaikuttaa moussen koostumukseen.

  13. Jauhopeukalo sanoo:

    Anni, voiko valkosuklaachancen valuuttaa kakun päälle, jossa on marenkivoikreemi tai ihan voikreemi. Olisiko kakun hyvä käyttää ennen chancen valuttamista pakastimessa ihan hetki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *