|

Kesäinen pieni nakukakku mansikoilla

Joskus on ihana vähän oikaista ja tehdä kakkuja hieman yksinkertaisemmalla kaavalla. Kesällä tämä on varsin helppoa, kun raaka-aineena on esimerkiksi mahtavia mansikoita ja meheviä mustikoita.

Tein nakukakkuja meillä kotona järjestettyihin juhliin ja idea syntyi itseasiassa juuri siitä, että halusin säästää aikaa kun tekemistä oli niin paljon. Näin syntyi pieniä mansikka-vanilja nakukakkuja. Vieraat kehuivat kakkuja vuolaasti ja osalle nämä kakut olivat juhlapöydän parasta antia. Kyllä se vanilja + mansikka +kesä vaan toimii.


Kesäinen pieni nakukakku mansikoilla

Ohje

 • 3 munan sokerikakkupohja, joka jaettu kolmeen 12 cm irtopohjavuokaan. Kakut voi paistaa hiukan kypsemmäksi ja kovemmaksi kuin yleensä. Näin pieni kakku pysyy paremmin koossa, kun sen täyttää.

Kostutus (3 kakkuun)

 • 0,5 dl maitoa
 • 0,5 tl vanilja sokeria

Sekoita maito ja sokeri keskenään. Kostuta kakku maltillisesti, niin ettei pohja pehmene liikaa.

Täyte ja koristelu (3 kakkuun)

 • 2,5 dl vispikermaa
 • 1 pussi Dr. Oetkerin kakkumoussejauhetta (vanilja)
 • mansikoita
 1. Vatkaa kerma ja kakkumoussejauhe kuohkeaksi vaahdoksi (noin 3 minuuttia). Voit myös seurata pussin takana olevia ohjeita ja vatkata jauheen maitoon ja lisätä lopuksi vasta kuohkean kerman joukkoon.
 2. Viipaloi ja perkaa osa mansikoista.
 3. Leikkaa kakut kolmeen osaan.
 4. Nosta kakkumoussea kevyesti kostutetun pohjapalan päälle.
 5. Asettele mansikkaviipaleita täytteen päälle.
 6. Nosta toinen kakkupohja päälle ja toista.
 7. Koristele kakku moussella ja nosta päälle mansikoita.

Vinkki! Älä laita liikaa täytettä pienen kakun sisään tai se voi sortua. Näin kävi itselleni yhden kakun kohdalla. Hups! Samalla huomasin myös, että pidempään paistunut kuivahko kakkupohja pysyy paremmin kasassa. Kostutuksen ei tarvitse näissä kakuissa olla runsasta. Runsas kostutus voi vaikuttaa varmasti myös kakun sortumiseen.


Lisää juhannusreseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Oi mahtavan näköinen tuo linkissä oleva kakku! Varmasti tulee aivan taivaallinen versio myös mansikoista! Jenkkikakulla nakukakku pysyy varmasti myös paremmin koossa. Sokerikakkupohja ei ollut paras vaihtoehto nakukakun pohjaksi, mutta nämä minun kakut olivatkin hiukan sovellettuja kiireessä, oli paljon muutakin leipomista 🙂 Maku oli taivaallinen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *