• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Salsa-Pizzaa Grillistä Pizzakivellä

Pizza· Yhteistyöt

24 elo

Sain Blogiringin ja GoGreen kampanjan tiimoilta uuden lähetyksen, joka sisälsi eriaisia salsakastikkeita, suurimoita ja ruokajyviä. Samoihin aikoihin olimme hankkineet kotiin uuden pizzakiven ja päätin koittaa miten maukkaat salsat korvaisivat tomaattikastikkeen rapean pizzapohjan päällä. Mmmmm toimii! Tästä kasvispizzasta tuli omasta mielestäni täydellistä! GoGreenin salsat pitävät sisällään papuja, jotka tekevät kastikkeista proteiinipitoisia. Yhden kastikkeen nimikin on ihan syystä Chili sin Carne.

Suurimoiden ja ruokajyvien valikoima on laaja ja niiden käyttö on minulle tuttua entuudestaan etenkin salaateissa. Niimpä pizzan kaveriksi tehtiin yksinkertaista, mutta herkullista couscous-salaattia. Kaprikset, aurinkokuivattu tomaatti ja tuore minttu piristivät lisukesalaattia ja tekivät siitä raikkaan.

Italialainen pizzapohja: (4 pyöreää pizzapohjaa)

  • 1,2 dl vettä
  • 0,3 dl vaaleaa olutta
  • 5 g tuorehiivaa
  • 1 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 1 tl merisuolaa
  • noin 3-4 dl vehnäjauhoja
  1. Mittaa huoneenlämpöinen olut ja vesi kulhoon.
  2. Liuota hiivaa nesteeseen.
  3. Sekoita mukaan oliiviöljy ja suola.
  4. Lisää jauhoja vähitellen puuharukkaa apuna käyttäen.
  5. Vaivaa taikinaa lopuksi käsin, kunnes se on kimmoisaa ja pinnalta kiiltävää.
  6. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele taikinasta palloja.
  7. Laita taikinapallot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille/lautaselle.
  8. Kelmuta pelti/lautanen ja laita vetäytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.
  9. Ota pelti huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen kuin aloitat pizzapohjien kaulitsemisen.
    Levitä runsaasti jauhoja työtasolle, jossa kaulitset taikinapalloista ohuita pyöreitä pizzapohjia.

Täytteet:

  • GoGreen Salsaa (Chili Sin Carne tai Salsa Original)
  • Cheddarjuustoa
  • Jalopenoa
  • Sipulia

 

Pizzan paisto: 
Aseta pizzakivi kylmään grilliin.
Kuumenna grilli 250-300 asteseksi.
Levitä salsa pizzapohjan päälle lusikalla.
Ripottele muut täytteet salsan päälle.
Siirrä pizza grilliin kiven päälle niin, että leivinpaperi jää pizzan ja kiven väliin.
Paista pizzaa grillistä riippuen 3-10 minuuttia.
Nauti rapeasta herkusta heti!

Aivan fantastista, että kotona voi paistaa näin rapeaa pizzaa! Pohja oli todellakin maukas ja älyttömän rapea. Meidän grillissä pizza kaiken lisäksi valmistui hyvin nopeasti 3 minuutissa.

Yhteistyössä Lantmännen ja Blogirinki.

 

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Mahtava Ihana Ravintolapäivä
Seuraava artikkeli: Peach Melba -jogurttijäätelöpuikot »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. klaara sanoo

    24.8.2015 19:42

    Herkullisen näköinen pizza! Osallistun arvontaan.
    klaara49@luukku.com

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.8.2015 04:05

      Hei Klaara, kiitos kommentista. Huomasitko linkin tekstissä, jota kautta arvontaan voi osallistua helposti 🙂 Eli klikkaa "GoGreen arvonta" ja pääset täyttämään tietosi.

      Vastaa
  2. MINI sanoo

    25.8.2015 05:52

    Mukana arvonnassa 🙂
    elinan09@hotmail.com

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.8.2015 06:35

      Heips, arvontaan voi osallistua postauksessa olevan linkin kautta 🙂 Löydät linkin ihan postauksen lopusta.

      Vastaa
  3. Xeve sanoo

    26.8.2015 18:49

    Maistuuko tuo olut tuolta taikinasta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.8.2015 02:51

      Olut ei maistu taikinassa eli sitä ei maun puolesta huomaa ollenkaan. Jos olutta ei halua käyttää voi laittaa pelkästään 1,5 dl vettä 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin bl Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin blogin puolelle 10 herkullisinta ohjettani! 💕 

Heti kun ollaan taas kotona, leivon omista raparpereistani uuden piirakan, joka on poltellut mielessä! #raparperinaika
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios