• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Vaahtokarkki-Vadelma Cupcakes

Äitienpäivä· Kuppikakut

1 kesä
Vaahtokarkki-Vadelma Cupcakes

Olen lupaillut tätä herkullista cupcake-reseptiä jo monelle teistä pariin otteeseen. Eli tässä vihdoin resepti, jonka pääosassa unelma pehmeä vaahtokarkkikuorrutus, joka koristaa vadelmakuppikakkuja. Nämä cupcakeja oli tarjolla kahvilassani Ravintolapäivänä pari viikkoa sitten.

Resepti on helppo, ei vatkausta tai muuta vaikeaa. Ainoa joka vaatii malttia on kuorruteen tekeminen, sillä se keitellään edellisenä päivänä ja vaahdotetaan seuraavana. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä kuorrutusta, siitä on tullut minun oma lempparini. Jos tuorejuustokuorrute juoksettuu sinulla helposti, niin suosittelen kokeilemaan ehdottomasti tätä ohjetta! Vaahtokarkin maku sopii myös aikuisille, ainakin tällaisille sokerihiirille! Näitä ihanuuksia tilattiinkin minulta jo ensi viikonlopun kevätjuhliin.

 

Lisää cupcake ohjeita löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

 

Facebook

Pinterest

Instagram


Vaahtokarkki-Vadelma Cupcakes

Ohje: (noin 44 kpl minikuppikakkua tai 24 isoa kuppikakkua) 
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl leivontasoodaa
  • 100 g sulatettua voita
  • 2 munaa
  • 1,5 dl luonnonjogurttia, piimää tai maitoa
  • 1 dl pakastevadelmia
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Vatkaa käsin kevyesti jäähtynyt sula voi, munat ja jogurtti keskenään.
  3. Yhdistä seokset nuolijalla käännellen.
  4. Lisää vadelmat ja kääntele varovasti taikinaan.
  5. Täytä minimuffinipelti paperisilla minimuffinivuoilla ja jaa taikina vuokiin.
  6. Paista muffineja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
    (Tarkista kypsyys puutikulla).
  7. Nosta kuppikakut jäähtymään ritilälle ja kuorruta vasta kun ne ovat kokonaan jäähtyneet.
Vaahtokarkkikuorrutus: 
  • 5 dl vispikermaa
  • 300 g vaahtokarkkeja
  • 2 dl tomusokeria
  • 1/10 tl suolaa
  • tippa pinkkiä elintarvikeväriä
  1. Mittaa kerma, sokeri ja suola isoon kattilaan.
  2. Sekoittele hiukan ja lisää vaahtokarkit.
  3. Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, niin kauan kunnes vaahtokarkit ovat kokonaan sulaneet.
  4. Värjää halutessasi elintarvikevärillä.
  5. Kaada seos kulhoon, jäähdytä hiukan ja laita yöksi jääkaappiin.
  6. Ota jähmettynyt seos jääkaapista. (kuorrute on kovettunut hieman ja hyytelömäistä)
  7. Vatkaa vaahdoksi monitoimikoneessa. Kuorrute on valmista, kun se on sileää ja kiiltävää. Tähän menee vain muutama minuutti.
  8. Siirrä kuorrute pursotinpussiin, jossa on mielesesi tyllä ja pursottele kuorrute kakkujen päälle.
  9. Koristele kakut vadelmilla ja muilla koristeilla.

 

Vaahtokarkki-Vadelma Cupcakes
Kääntele jäiset vadelmat taikinan joukkoon viimeisenä.
Vaahtokarkki-Vadelma CupcakesVaahtokarkki-Vadelma Cupcakes
Koristele mielikuvituksellisesti!

23 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Nopea ja Helppo Mutakakku
Seuraava artikkeli: Valkoiset Prinsessakakut Valmistujaisiin »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jeanette sanoo

    2.6.2016 19:25

    Nämä menee viikonloppuna kokeiluun! Nam 🙂 voikohan tota kuorrutetta pakastaa ilman että rakenne kärsii?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.6.2016 03:28

      Moikka 🙂 mä just kuorruttelen täällä tätä kuorrutetta kevätjuhlien kuppikakkuihin 🙂 En ole pakastanut tätä kuorrutetta koskaan, joten en osaa sanoa, mutta lähtökohtaisesti en pakastaisi mitään kuorrutteita, koska kuorrutettavuus häviää osasta jo jääkaapissa (kovettuu yms.).

      Vastaa
  2. Jack Bauer sanoo

    16.10.2016 16:07

    Testattu ja hyväksi todettu ohje! 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.10.2016 03:54

      Jee! Onko jo blogissa? Käyn heti kurkkaamassa 🙂 Mukavaa viikkoa!

      Vastaa
  3. Henna Klemola sanoo

    29.11.2016 19:17

    Hei! Ihan hävettää jo kysyä mutta onko leivontasooda sama kuin ruokasooda 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.11.2016 05:02

      Hei Henna! Ei tarvitse hävetä 😀 sama asia on ja jos ei sitä löydy niin voi laittaa myös leivinjauhetta. Mukavaa päivää!

      Vastaa
  4. JenniM sanoo

    13.1.2018 09:44

    Säilytetäänkö näitä jääkaapissa kun kuorrute on laitettu?

    Vastaa
  5. Anni Paakkunainen sanoo

    13.1.2018 09:45

    Kyllä säilyttäisin, jos syödään vasta seuraavana päivänä etc. 🙂

    Vastaa
  6. Hanna sanoo

    12.2.2018 14:33

    Miten tämä ohje toimii ulkomaisten vadelmien kanssa jotka pitää keittää?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.2.2018 14:47

      Hei Hanna,

      Jos käytät pakastettuja ulkomaisia vadelmia – niin uunissa paistaminen ajaa saman asian kuin keittäminen. Nämä ovat tietenkin makuasioita ja suosituksia. Itse käytän ulkomaisia sekä suomalaisia vadelmia pakasteesta 🙂 Koristeeksi laitan ulkomaisia tai suomalaisia tuoreita vadelmia.

      Vastaa
  7. Hanna sanoo

    12.2.2018 16:30

    Kiitos Anni! Aloin itsekin miettiä paistamisen vaikutusta viestini lähettämisen jälkeen. Kokeillaan tätäkin reseptiä.? Juuri paistan vohveleita ohjeellasi, kiitos siitäkin!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.2.2018 20:14

      Voi ole hyvä 🙂 Ihanaa kun testailet reseptejäni <3 Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  8. Eija sanoo

    29.3.2018 09:06

    Heippa! Toi kuorrute vaikuttaa niin ihanalta. Menestyisköhän se täytekakun päällä? Ja mikä mahtaa olla se määrä, että riittää ison täytekakun kuorrutukseen ? 8munan iso kakku tekeillä tytön kastajaisiin ja tää kuorrute tai sit sinun vaahtokarkkitäyte menee kyllä kokeiluun. Nam!

    Vastaa
  9. Anni sanoo

    29.3.2018 12:30

    Hei Eija,

    Kuorrute on todella ihanaa 🙂 En ole kokeillut levittää kuorrutetta kakun päälle, joten en osaa varmuudella sanoa miten hyvin se levittyy. Kuorrutteen riittoisuus riippuu myös kakun korkeudesta. Tekisin noin ison kakun päälle sen inakin tuplana varmuudeksi. Kokeilemalla selviää riittoisuus. Mukavaa pääsiäistä!

    Vastaa
  10. Noora sanoo

    30.3.2018 15:05

    Hei! Onneton leipuri täällä kysyy, että voisikohan vispikerman korvata kuohukermaa?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      31.3.2018 08:45

      Hei Noora 🙂 kyllä voit vaihtaa kuohukermaan.

      Vastaa
  11. Jonna sanoo

    22.10.2018 14:44

    Onnistaako kuorrutteen vatkaaminen sähkövatkaimella vai vaatiiko monitoimikoneen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.10.2018 16:34

      Vatkaan itse käsivatkaimella. Kumpi vain käy ? kuten muissakin leivonnaisissa. Suosittelen monitoimikonetta jos vatkausaika on yli 10 minuuttia. Toki siltikin voi vatkailla käsivatkaimella! Kivaa uutta viikkoa!

      Vastaa
  12. Paula sanoo

    11.3.2021 21:28

    Kuorrute piti keittää jo tänään torstaina, mutta kuppikakut syödään vasta sunnuntaina. Milloin mun kannattaa vatkata tuo jähmettynyt kuorrute, jotta se säilyis mahdollisimman hyvänä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.3.2021 05:51

      Vatkaisin juuri ennen pursotusta.

      Vastaa
  13. Piia sanoo

    25.4.2021 20:28

    Hei Anni

    Kiitos upeista resepteistä.
    Oletko tätä ohjetta tehnyt gluteenittomana?
    <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.4.2021 05:04

      Kiitos <3

      Gluteenittomien muffinssien ohje löytyy tästä 🙂 ja voi soveltaa myös tähän reseptiin:

      https://www.anninuunissa.fi/gluteenittomat-mustikkakuppikakut/

      Vastaa
  14. Tiia sanoo

    22.3.2022 19:13

    Hei!
    Onnistuisikohan tästä kuoreutteesta monivärinen kuorrute kuppikakuille? Olisiko siihen jotain vinkkiä

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios