• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria

Vaahtokarkki-Vadelma Cupcakes

Äitienpäivä· Kuppikakut

1 kesä
Vaahtokarkki-Vadelma Cupcakes

Olen lupaillut tätä herkullista cupcake-reseptiä jo monelle teistä pariin otteeseen. Eli tässä vihdoin resepti, jonka pääosassa unelma pehmeä vaahtokarkkikuorrutus, joka koristaa vadelmakuppikakkuja. Nämä cupcakeja oli tarjolla kahvilassani Ravintolapäivänä pari viikkoa sitten.

Resepti on helppo, ei vatkausta tai muuta vaikeaa. Ainoa joka vaatii malttia on kuorruteen tekeminen, sillä se keitellään edellisenä päivänä ja vaahdotetaan seuraavana. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä kuorrutusta, siitä on tullut minun oma lempparini. Jos tuorejuustokuorrute juoksettuu sinulla helposti, niin suosittelen kokeilemaan ehdottomasti tätä ohjetta! Vaahtokarkin maku sopii myös aikuisille, ainakin tällaisille sokerihiirille! Näitä ihanuuksia tilattiinkin minulta jo ensi viikonlopun kevätjuhliin.

 

Lisää cupcake ohjeita löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

 

Facebook

Pinterest

Instagram


Vaahtokarkki-Vadelma Cupcakes

Ohje: (noin 44 kpl minikuppikakkua tai 24 isoa kuppikakkua) 
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl leivontasoodaa
  • 100 g sulatettua voita
  • 2 munaa
  • 1,5 dl luonnonjogurttia, piimää tai maitoa
  • 1 dl pakastevadelmia
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Vatkaa käsin kevyesti jäähtynyt sula voi, munat ja jogurtti keskenään.
  3. Yhdistä seokset nuolijalla käännellen.
  4. Lisää vadelmat ja kääntele varovasti taikinaan.
  5. Täytä minimuffinipelti paperisilla minimuffinivuoilla ja jaa taikina vuokiin.
  6. Paista muffineja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
    (Tarkista kypsyys puutikulla).
  7. Nosta kuppikakut jäähtymään ritilälle ja kuorruta vasta kun ne ovat kokonaan jäähtyneet.
Vaahtokarkkikuorrutus: 
  • 5 dl vispikermaa
  • 300 g vaahtokarkkeja
  • 2 dl tomusokeria
  • 1/10 tl suolaa
  • tippa pinkkiä elintarvikeväriä
  1. Mittaa kerma, sokeri ja suola isoon kattilaan.
  2. Sekoittele hiukan ja lisää vaahtokarkit.
  3. Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, niin kauan kunnes vaahtokarkit ovat kokonaan sulaneet.
  4. Värjää halutessasi elintarvikevärillä.
  5. Kaada seos kulhoon, jäähdytä hiukan ja laita yöksi jääkaappiin.
  6. Ota jähmettynyt seos jääkaapista. (kuorrute on kovettunut hieman ja hyytelömäistä)
  7. Vatkaa vaahdoksi monitoimikoneessa. Kuorrute on valmista, kun se on sileää ja kiiltävää. Tähän menee vain muutama minuutti.
  8. Siirrä kuorrute pursotinpussiin, jossa on mielesesi tyllä ja pursottele kuorrute kakkujen päälle.
  9. Koristele kakut vadelmilla ja muilla koristeilla.

 

Vaahtokarkki-Vadelma Cupcakes
Kääntele jäiset vadelmat taikinan joukkoon viimeisenä.
Vaahtokarkki-Vadelma CupcakesVaahtokarkki-Vadelma Cupcakes
Koristele mielikuvituksellisesti!

20 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Nopea ja Helppo Mutakakku
Seuraava artikkeli: Valkoiset Prinsessakakut Valmistujaisiin »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jeanette sanoo

    2.6.2016 19:25

    Nämä menee viikonloppuna kokeiluun! Nam 🙂 voikohan tota kuorrutetta pakastaa ilman että rakenne kärsii?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.6.2016 03:28

      Moikka 🙂 mä just kuorruttelen täällä tätä kuorrutetta kevätjuhlien kuppikakkuihin 🙂 En ole pakastanut tätä kuorrutetta koskaan, joten en osaa sanoa, mutta lähtökohtaisesti en pakastaisi mitään kuorrutteita, koska kuorrutettavuus häviää osasta jo jääkaapissa (kovettuu yms.).

      Vastaa
  2. Jack Bauer sanoo

    16.10.2016 16:07

    Testattu ja hyväksi todettu ohje! 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.10.2016 03:54

      Jee! Onko jo blogissa? Käyn heti kurkkaamassa 🙂 Mukavaa viikkoa!

      Vastaa
  3. Henna Klemola sanoo

    29.11.2016 19:17

    Hei! Ihan hävettää jo kysyä mutta onko leivontasooda sama kuin ruokasooda 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.11.2016 05:02

      Hei Henna! Ei tarvitse hävetä 😀 sama asia on ja jos ei sitä löydy niin voi laittaa myös leivinjauhetta. Mukavaa päivää!

      Vastaa
  4. JenniM sanoo

    13.1.2018 09:44

    Säilytetäänkö näitä jääkaapissa kun kuorrute on laitettu?

    Vastaa
  5. Anni Paakkunainen sanoo

    13.1.2018 09:45

    Kyllä säilyttäisin, jos syödään vasta seuraavana päivänä etc. 🙂

    Vastaa
  6. Hanna sanoo

    12.2.2018 14:33

    Miten tämä ohje toimii ulkomaisten vadelmien kanssa jotka pitää keittää?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.2.2018 14:47

      Hei Hanna,

      Jos käytät pakastettuja ulkomaisia vadelmia – niin uunissa paistaminen ajaa saman asian kuin keittäminen. Nämä ovat tietenkin makuasioita ja suosituksia. Itse käytän ulkomaisia sekä suomalaisia vadelmia pakasteesta 🙂 Koristeeksi laitan ulkomaisia tai suomalaisia tuoreita vadelmia.

      Vastaa
  7. Hanna sanoo

    12.2.2018 16:30

    Kiitos Anni! Aloin itsekin miettiä paistamisen vaikutusta viestini lähettämisen jälkeen. Kokeillaan tätäkin reseptiä.? Juuri paistan vohveleita ohjeellasi, kiitos siitäkin!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.2.2018 20:14

      Voi ole hyvä 🙂 Ihanaa kun testailet reseptejäni <3 Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  8. Eija sanoo

    29.3.2018 09:06

    Heippa! Toi kuorrute vaikuttaa niin ihanalta. Menestyisköhän se täytekakun päällä? Ja mikä mahtaa olla se määrä, että riittää ison täytekakun kuorrutukseen ? 8munan iso kakku tekeillä tytön kastajaisiin ja tää kuorrute tai sit sinun vaahtokarkkitäyte menee kyllä kokeiluun. Nam!

    Vastaa
  9. Anni sanoo

    29.3.2018 12:30

    Hei Eija,

    Kuorrute on todella ihanaa 🙂 En ole kokeillut levittää kuorrutetta kakun päälle, joten en osaa varmuudella sanoa miten hyvin se levittyy. Kuorrutteen riittoisuus riippuu myös kakun korkeudesta. Tekisin noin ison kakun päälle sen inakin tuplana varmuudeksi. Kokeilemalla selviää riittoisuus. Mukavaa pääsiäistä!

    Vastaa
  10. Noora sanoo

    30.3.2018 15:05

    Hei! Onneton leipuri täällä kysyy, että voisikohan vispikerman korvata kuohukermaa?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      31.3.2018 08:45

      Hei Noora 🙂 kyllä voit vaihtaa kuohukermaan.

      Vastaa
  11. Jonna sanoo

    22.10.2018 14:44

    Onnistaako kuorrutteen vatkaaminen sähkövatkaimella vai vaatiiko monitoimikoneen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.10.2018 16:34

      Vatkaan itse käsivatkaimella. Kumpi vain käy ? kuten muissakin leivonnaisissa. Suosittelen monitoimikonetta jos vatkausaika on yli 10 minuuttia. Toki siltikin voi vatkailla käsivatkaimella! Kivaa uutta viikkoa!

      Vastaa
  12. Paula sanoo

    11.3.2021 21:28

    Kuorrute piti keittää jo tänään torstaina, mutta kuppikakut syödään vasta sunnuntaina. Milloin mun kannattaa vatkata tuo jähmettynyt kuorrute, jotta se säilyis mahdollisimman hyvänä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.3.2021 05:51

      Vatkaisin juuri ennen pursotusta.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Tekiskö mieli tätä ihanan tahmeaa, herkullisen Tekiskö mieli tätä ihanan tahmeaa, herkullisen pehmeää, täyteläistä ja supersuklaista Geisha-vaahdolla hunnutettua Geisha-brownieta? 🍫

Uusi  I H A N A ohje löytyy nyt blogista ja suora linkki profiilista 🤤 Herkullista viikonloppua 💕
New York 2019 💖🗽🌸 10 kuvaa 10 muistoa 10 New York 2019 💖🗽🌸

10 kuvaa
10 muistoa
10 hetkeä
10 tunnetta

#anninmatkat #newyorkcity
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE PE 23.4. & ARVONTA PÄÄTTYNYT🎈

Pistetään taas simat tulemaan vapuksi, jooko?🥂 Viime vuonna pidin simaliven, joka räjäytti inboxini. Kommentteja, kysymyksiä ja kiitoksia tulvi joka puolelta. Satoja simapulloja oli laitettu tulemaan ja häkellyin siman (sekä liven) suosiosta. 🎉Tänä vuonna teemme saman uudestaan eikö vain? 

Pidän simaliven perjantaina 23.4. Sima ehtii tekeytyä valmiiksi juuri sopivasti vapuksi. Livessä voitte kysyä mitä tahansa siman valmistusprosessiin liittyen. Leivotaan myös pieni makea siman kaveriksi 🍩 Lisäksi arvon mahtavan Dansukkerin tuotepaketin viidelle seuraajalle ja liveen osallistuvalle! 

Osallistu arvontaan kommentoimalla:

1. Minkä makuista simaa haluaisit tehdä? 💛
2. Lunasta toinen arpa kertomalla mitä nopeaa vappuherkkua haluaisit leipoa simalivessä? 💛

Ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti. Osallistua voi keskiviikkoon 14.4. asti. 🎈

Lisätietoja livestä tulossa pian 👌🏻#anninuunissalive #ihanitsetehty #suomensokeri #sima #anninuunissa
Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, per Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, perheestä 🤍

On ihan parasta, kun..

🤍 saat hänet ensi kertaa syliisi

🤍 hän ojentaa kädet sinua kohti

🤍 hän painaa pään olkapäätäsi vasten

🤍 saat itkun loppumaan halaamalla 

🤍 nukutte päiväunet sylikkäin sohvalla

🤍 hän hymyilee ensimmäisen kerran

🤍 huomaat hänen rakastavan tekemääsi ruokaa

🤍 tuoksutat häntä (vauvan tuoksu!)

🤍 hassuttelette yhdessä

🤍 kun hän katsoo sinua silmiin

Jatkakaa listaa kommenteissa 👇🏻

Erilaisia mielipiteitä ja ”ootappa vaan -ohjeistuksia” äitiydestä, kasvatuksesta, vauvoista ja vauva-arjesta riittää. Aika paljon peloteltiin ja varoiteltiin meitäkin. Lisää myös positiivisia tarinoita synnytyksestä, vauvavuodesta, vauvoista, perheestä ja lapsista kiitos. Tämä on nimittäin ihan parasta ja en osannut yhtään arvata 🙏🏻

Kuvat 📸 @visuelli.erja
Hei ihana pulla 💛 pelastit sateisen päivän ☔️

Vahingossa jääkaapin jämistä (tuorejuustosta, mangososeesta ja hiivan käntystä) syntynyt idea ilahdutti  kahvihetkiä tällä viikolla 🥭 Niin kuohkea taikina, mehevä sisus, raikas ja täyteläinen pulla. TÄYDELLINEN! 

Te äänestitte ohjeen jatkoon ja se löytyy huomenna blogista! 👌🏻 Ihanaa viikonloppua 😘 #anninuunissa
”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁 ”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁

Pienten herkkusuiden odottamat: Ihanat porkkanamuffinssit (ei lisättyä sokeria) ohje löytyy nyt blogista 🙌🏻 Linkki profiilissa 💛

#anninuunissa #leivovauvalle
Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisi Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisiä pääsiäisherkkuja suuhuni ja katselen kun te leivotte sitruunamutakakkua 💛🍋 Huikeeta 😍 Ihania viestejä oon saanut teiltä pitkin pääsiäistä. Tässä yksi niistä 🙏🏻:

”Hei Anni! Koska reseptisi rikkoi Internetin ja sai lemon curdin loppumaan pk-seudun kaupoista, piti vähän soveltaa. Lime curdia sattui kuitenkin löytymään, joten laitoin sitä ja sitruunan sijasta limeä. Taikinaan meni yhden limen mehu ja kahden limen kuori. Kakun päälle paahdoin vielä valkosuklaata ja voi jessus sentään! Kaikki reseptisi mitä olen kokeillut ovat olleet hyviä, mutta tämä oli kyllä aivan älytön.”

Ootte parhaita 💛

#anninuunissa #sitruunamutakakku
SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋 Hukun teidän kuviin ja ja SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋

Hukun teidän kuviin ja jakoihin 💛🙏🏻 

Sitruunamutakakun idea lähti sitruunapaloista, joiden ohjetta en löytänyt. Sitten muistin Ruotsissa maistamani sitruunamutakakun ja päätin sen olevan seuraava paras vaihtoehto hukkuneelle 🍋ohjeelle. Leivon ensimmäisen erän ja en ollut tyytyväinen. Tuunasin reseptiä ja syntyi teidänkin mielestä täydellisen tahmea, ihanan sitruunainen ja helppo pääsiäisherkku, joka on parhaimmillaan kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. 

Tämä ei ole siis uusi innovaatio, mutta ilmeisen oikeaan aikaan aloin omaa versiotani hehkuttamaan, nimittäin innostuitte ISOSTI. Muutama teistä valitteli tänään, että lemon curd on kaupasta loppu 🙊 oli se sitten tämän ohjeen syy tai ei niin paljon olette ohjeellani leiponeet 🔥

Ahh oon niin otettu, että oon saanut innostaa teitä leipomaan tänä pääsiäisenä 💛💛💛 pus ihanat! 

#anninuunissa #sitruunamutakakku
Maistuisiko pala herkullista neljän aineen suklaa Maistuisiko pala herkullista neljän aineen suklaajäädykettä? 🐣🍫 Ihanan pääsiäisjälkkärin ohje löytyy uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä. Vitsit miten kiva tämä projekti on jo tähän asti ollut. Odotan joka kuukausi innolla uusinta numeroa ja sitä, että saan avata huolella suunnittellun, leivotun, stailatun ja kuvatun aukeaman 🤩

Minä leivoin ja taas stailattiin yhdessä 👌🏻 Kuvan nappasi 📷@johannamyllymakiphotographer 💛

Herkullista pääsiäistä! ☀️

#anninuunissa #pääsiäiskakku
Kaupallinen yhteistyö Hartwall & @baileysofficial Kaupallinen yhteistyö Hartwall & @baileysofficial 🐣

Olen pahoillani, mutta suunnittelin teille vielä yhden viettelevän pääsiäisohjeen 🙊 Tällä kertaa aikuiseen makuun. 

Pääsiäisen ihanimmassa (ja helpoimmassa) jälkkärissä maistuu seosongissa oleva passionhedelmä, kermarahka, suklaamunat ja täyteläinen Baileys Irish Cream Original TAI uusi Salted Caramel maku! 💛

Lasikakut ovat loistavia juuri nyt kun juhlijoita on samassa tilassa vähemmän. Voit tehdä juuri sen verran annoskokoisia kakkuja, kun pöydän ääressä on syöjiä. Näppärää. Katso video Baileys lasikakkujen kokoamisesta stoorien puolelta ☝🏻👏🏻

Koko ohje löytyy blogista ja linkki stoorien puolelta sekä profiilista 🧁

#baileyspääsiäismuna #dontmindifibaileys #baileysirishcream #anninuunissa
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios