• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Mustaherukka-Suklaatryffelit

Joulu· Karkit

1 joulu
Mustaherukka-Suklaatryffelit

Nyt on tosi monta syytä olla innoissaan ja hypellä tasajalkaa! Ensinnäkin on joulukuun ensimmäinen päivä ja ensimmäiset joulukalenteriluukut on avattu! Tänään aloitamme verkkokaupalla pakkaamaan jokaisen tilauksen joulunpunaiseen silkkipaperiin ja joulukuun startin kunniaksi myös tänään tilattuihin paketteihin pakataan suklaaherkkuja!

No sitten nämä mustaherukka-suklaatryffelit. Olen monta kertaa hehkuttanut aitoja marja- ja hedelmäjauheita, joita saa suurimmista marketeista ja luontaistuotekaupoista. Jauheet ovat aidoista marjoista ja hedelmistä jauhettuja, eivätkä ne sisällä keinotekoisia maku- tai väriaineita. Olen käyttänyt jauheita kuorrutteissa, kreemeissä, täytteissä, marengeissa ja jopa kakkupohjissa. Nyt herkullinen mustaherukkajauhe pääsi maustamaan oi niin pehmeitä ja täyteläisiä suklaatryffeleitä! Jauheet ovat siis todella monipuolisia käyttötarkoituksiltaan.

Tummasuklaa ja mustaherukka sopii täydellisesti yhteen. Lisäksi mustaherukkajauhe, jossa tryffelit on pyöritelty on kauniin väristä ja tryffelit näyttävät syötävän hyviltä vai mitä?


Mustaherukka-Suklaatryffelit

Ohje

  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 200 g tummaa suklaata
  • 25 g voita
  • 0.5 dl tomusokeria

Pinnalle

  • mustaherukkajauhetta
  1. Rouhi suklaa pieneksi kulhoon.
  2. Kiehauta kerma ja kaada se suklaan päälle – odota muutama minuutti.
  3. Sekoita varovasti tasaiseksi.
  4. Lisää voi ja tomusokeri – sekoittele lusikalla muutama minuutti.
  5. Jäähdytä ja sekoittele lusikalla vielä toisen kerran muutama minuutti.
  6. Peitä kulho kelmulla ja laita massa jääkaappiin jäähtymään yön yli.
  7. Muovaa massasta kahdella lusikalla tai käsin palloja leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  8. Laita pallerot hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.
  9. Pyörittele sitten tryffeleitä mustaherukkajauheessa.
  10. Aseta valmiit makeiset halutessasi suklaavuokiin.
  11. Säilytä kylmässä ja pakkaa kohvehtirasioihin.

Mustaherukka-Suklaatryffelit

Mustaherukka-Suklaatryffelit

Katso myös muut Joulumakeiset.

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

12 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Täydellinen Gluteeniton Kakkupohja
Seuraava artikkeli: Itsenäisyyspäivän Pätkis-Kuppikakut (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Roosa sanoo

    1.12.2016 13:40

    Mahtavan värisiä! <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.12.2016 13:43

      Niimpä! Niin ihania saa aikaan tuolla jauheella <3 Kiitos kommentistasi 🙂

      Vastaa
  2. Leena-muori sanoo

    1.12.2016 19:14

    Tämä on kyllä houkuttava ohje ja nuo marja-ja hedelmäjauheet kuulostavat muutenkin mielenkiintoisilta. Pitää ehdottomasti muistaa! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.12.2016 04:51

      Kiitos Leena 🙂 Marja- ja hedelmäjauheet ovat niin monipuolisia. Suosittelen ehdottomasti! Hyvää viikonloppua!

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    1.12.2016 20:02

    Minkähän verran tästä ohjeesta suunnilleen tulee valmiita tryffeleitä? Entä säilyvyys? Viileässä mutta kuinka kauan suunnilleen? Ihanan näköisiä ja menevät ehdottomasti testiin!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.12.2016 04:54

      Tryffeleitä tulee parikymmentä riippuen siitä minkä kokoisia tekee. Tryffelit säilyvät jääkaapissa pitkäänkin. Käyttäisin aistinvaraista arviointia tässäkkäin reseptissä. Itse tehnyt karamellit ja suklaat eivät kestä yhtä pitkään kuin kaupan, koska niissä ei ole lisäaineita. En tekisi näitä varastoon yli kahta viikkoa pidempään. Tuoreina maistuvat aina parhaimmalta 🙂 Mukavaa viikonlppua!

      Vastaa
  4. Anonyymi sanoo

    19.12.2016 05:30

    Ajattelin että teen enemmän tryffeleitä kerralla ja tein tuplasatsin massaa. Nyt se on ollut vuorokauden jähmettymässä eikä jähmety tarpeeksi! Missäköhän vika? Vai voiko jähmettymiseenkin mennä pidempi aika?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.12.2016 05:59

      Hei, kiitos viesitstä. Kylä hyytymisen pitäisi tapahtua heti kun massa viilenee. Mitä suklaata käytit? Tummaa? Mittasitko varmasti oikein aineet kun tuplasit?

      Jos massa ei hyydy edelleenkään, niin lämmitä se uudeestaan ja lisää suklaata (mielellään tummaa), jossa korkea kaakaopitoisuus. Pitäisi kyllä hyytyä, koska suklaa kovettuu aina kylmetessä vaikka olisikin sulatettu.

      Vastaa
    • Anonyymi sanoo

      19.12.2016 06:06

      Käytin tummaa taloussuklaata, voisiko vika olla siinä? Määrät laskin oikein vastaamaan isompaa määrää.

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.12.2016 06:19

      Vika voi olla suklaassa. Fazerin taloussuklaassa on tosi alhainen kaakaopitoisuus. En kyllä silti ymmärrä ettei hyydy. Onko se kuitenkin jonkun verran hyytynyt? Mutta ei kokonaan? Sinuna tosiaan kuumentaisin uudestaan ja lisäisin jotain tummaa suklaata (kaakaopitoisuus ainakin 50%) esim. 100 g. Huomio kuitenkin, että pyöreittelyn jälkeen tryffelit kuitenkin jäävät pehmeiksi eivät ole kovia palloja. Säilytys aina jääkaapissa 🙂

      Vastaa
    • Anonyymi sanoo

      19.12.2016 06:35

      Hieman on hyytynyt mutta ei niin että siitä saisi palloja pyöritettyä tai että pysyisivät kasassa. Kokeilen siis uudelleen lämmitystä ja lisään joukkoon muuta suklaata, kiitos vinkistä! 🙂 Maku on kyllä erinomainen, menisi kyllä ihan lusikalla syödenkin ��

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.12.2016 06:39

      Voi harmillista, että kävi näin. Jos sinulla on kiire tryffeleiden kanssa, niin hyydytä pakkasen kautta 🙂 Pidät peukut, että nyt onnsituu ja lisään ohjeeseen tuon kaakaopitoisuuden. Voi nämä ovat kyllä hyvin lusikallakin syötynä 😀

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päiv Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päivä ja tajusin, että samalla päättyi Onnin ensimmäinen päiväkotivuosi 🥲 Voi haikeus! Milloin mun vauvasta, joka ei vielä vuosi sitten edes kävellyt, tuli pieni poika, joka puhua pulputtaa ja kertoilee vitsejä. Halailee päikkykavereita ja huutelee ”Hej Sommaren” 🥹

Tämäkin vuosi päättää jotain merkityksellistä ja jättää ihania muistoja taakseen. Hän kasvaa ja itsenäistyy, täyttää pian kaksi vuotta. Meidän yhteiset perjantait, sellaisena kuin ne olivat päättyvät 🥲 Muistelen onnellisen haikeana ihania hetkiä ja yksivuotiastani ❤️ odotan myös tulevaa sekä kolmatta huikeaa vuotta oman lempityyppini kanssa!
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios