| |

Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo)

Mummon Mustikkapiirakka

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Mummon Mustikkapiirakka on resepti, johon palaan aina uudestaan. Joka vuosi kun ensimmäiset mustikat kypsyvät metsässä. Joskus palaan ohjeeseen myös talvella ja leivon piirakan kesää muistellen pakastemustikoista. Tästä (äitini) ja nyt minun luottoreseptistä on tullut monelle muullekin kotileipurille luottoresepti. Siitä syystä päätin hieman päivittää postausta (resepti pysyy ihan samana) ja muistutella muitakin tästä ihanuudesta, jonka luokittelen myös mökkiohjeeksi eli helpoksi ohjeeksi, joka onnituu kesämökillä haastavammissa oloissa. Lue myös mustikka-arvonnasta postauksen lopusta!

Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo) on tuttu resepti minulle jo lapsuudesta. Tämä piirakka on parhaimmillaan tuoreista mustikoista ja vielä hiukan lämpimänä. Voit toki myös käyttää pakastemustikoita tähän piirakkaan. Lisää silloin 1 rkl perunajauhoja mustikoiden sekaan. Perunajauhot imevät kosteutta.

Ahh kyllä tämä mustikka-aika on vaan ihanaa. Niin paljon erilaisia uusia reseptejä mitä haluaisi kokeilla ja kuitenkin on nämä vanhat perinteiset, joista ei halua luopua. Nämä perinteiset ovat sitäpaitsi ihanan yksinkertaisia, helppo muistaa ja raaka-aineetkin löytyvät yleensä kaapista. Mummon mustikkapiirakka on täydellistä iltapäivätarjoiltavaa kotona, mökillä, töissä.. itseasiassa ihan missä vaan heinäkuista, elokuista (tai syyskuista) iltapäivää vietät.

Parhaimmat piirakkavuoat löydät CERVERA -kaupasta. Tutustu valikoimaan täällä*.


Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo)

Noin 8-10 hlö

Muropohja

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus raastettua limetin kuorta/ vaniljasokeria tai kardemummaa (valinnainen)
  1. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
  2. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
  3. Sekoita leivinjauhe ja jokin mausteista jauhojen kanssa.
  4. Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.
  5. Painele taikina tavalliseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseenpiirakkavuokaan (26-28 cm).*

(Vinkki! Halutessasi voit esipaistaa pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia)

Täyte

  • 300 g metsämustikoita
  • 200 g kermaviiliä (1 purkki)
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  1. Ripottele mustikat piirakkapohjan päälle. (Jos käytät pakastemustikoita lisää 1 rkl perunajauhoja mustikoiden sekaan)
  2. Sekoita sokeri, kermaviili ja muna kulhossa. Mausta vaniljasokerilla.
  3. Kaada kermaviiliseos mustikoiden päälle.
  4. Jätin itse pari mustikkaa sivuun, niin että ripottelin ne tässä vaiheessa kermaviilin päälle. Tekee piirakasta kauniin.
  5. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes reunat saavat hyvin väriä.
  6. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
  7. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa!
Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo)
Mummon Mustikkapiirakka

Ihania leivontahetkiä!

/Anni

Lisää mustikkaohjeita löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

176 Kommenttia

  1. Jensku sanoo:

    Moikka,

    Näin korona-aikana sitä täytyy keksiä tekemistä, ja leipominen on kyllä yks hyvä idea. Alkoi tekemään mieli mustikkapiirakkaa ja ajattelin, että haluan tehdä nyt eri ohjeella kuin yleensä. Noh tämä osui silmiini ja tästä kyllä tuli ihan lemppari 😍 Aivan taivaallista. Syötiin miehen kanssa puoli vuokaa iltakahvin kanssa, hups 😄 Kiitos reseptistä siis,tällä teen varmasti jatkossakin. Ehkä vadelmapiirakkaa seuraavaksi.

    1. Hei Jensku,

      Nyt on juurikin täydellinen aika leipoa kotona ja testailla uusia reseptejä. Ihanaa, että pidit tästä! Vadelmalla tulee myös lähes täydellinen <3

  2. Ulla sanoo:

    Heippa! Voiko kermaviiliä korvata millään, esim. maitorahkalla?

  3. Tiina sanoo:

    Kiitos tästä reseptistä! Tuli niin hyvä piirakka (pakastemustikoita käyttäen) että meinasi mennä yhdellä istumalla koko homma! 🥰 Ja vanilja-lover kun olen, niin lisäilin pikkuisen enemmän vaniljasokeria kuin ohjeessa oli.. Tuli ihan taivaallisen hyvää!

    1. Ihana kuulla! Ole hyvä 🙂 Tämä on kyllä monen luotto-ohje. Kannattaa tehdä uusi hih.

  4. Jaakko sanoo:

    Tama resepti toimii kylla aivan erinomaisesti ulkomaillakin, kun vain loytaa sopivat tuotteet, nimim. nyt jo toista kertaa uunissa kahden viikon sisaan. Terveisia Japanista.

    1. Voi miten upea kuulla, että ohjeeni on käytössä Japanissa asti <3 Kiitos kommentistasi ja upeaa kesää!

  5. Anonyymi sanoo:

    Voiko kermaviilin korvata påmackan maustamattomalla kaurapohjaisella tuorejuustoa?

    1. Laittaisin mielummin kaura fraichea tai jotain juoksevampaa kaurapohjaista tuotetta, mutta miksi ei onnistuisi påmackanillakin?

  6. Nina sanoo:

    Vau, kyllä oli hyvä piirakka ja meni heti .Itse en leivo kuin suolaisia niin tän reseptin jälkeen joutuu tekemään kyllä tätä marjojen kanssa. Olen ihan hämmästynyt kuin yleensä piiraat jää kuivaksi niin tämä kun jäähtyi niin jäi kosteaksi .Nam , Nam

    1. Ihanaa kun pidit ohjeesta 🙂 Tämä on kyllä huippu! Toimii koko vuoden. Myös poakastemarjoista!

      1. Pekika Launokari sanoo:

        Miksi Anni ei mainitse vuuan halkaisijaa, itselläni 27 cm vuoka jolloin tuo mustikkapiirakan pohja ei riitä, teetkö itse johonkin 20 cm vuokaan.

        1. Piirakan pitäisi kyllä mahtua 27-28 cm vuokaan. Itselläni käytössä korkeareunainen 24 cm vuoka, joka vastaa noin 27 cm piirakkavuokaa 🙂

  7. Aleksi sanoo:

    Eilen leivoin ja tuli oikein hyvää😋 teki mieli kaikki itse syödä mutta kai sitä yhden palan muille jättää😂😁

  8. Adriana sanoo:

    Anni, this is the most beautiful blueberry pie I ever saw. I found it while searching for Muropiirakka. I had a recipe from a different blog which was not in Finnish language but had the Finnish name of the pie or cake. I still don’t know what is it. But, I thought it was amazingly simple and unbelievably delicious. Luckily for me the person who posted the recipe also gave the weight of the ingredients in grams since I would not know what to do with dL🤔🤔🤔
    So, my cake was done at about 2 in the morning, probably right on time for breakfast in Finland. I had some (ok, a lot) with my morning coffee and I liked it so much I decided to search the web for other recipes. Yours looks amazing. Hopefully google will be good enough at translating it into English. I didn’t watch enough Finnish series on Netflix yet to understand all. 😉 There is one thing that I learned. Kiitos! For the beautiful recipe. I will add this to favorites and try your recipe really really soon. It’s almost wild blueberry season in Northern Michigan. Meantime, I will use frozen as I did last night. Have a beautiful day.

    1. Thank you for your comment! Please let me know how you liked the recipe if you try it. Have a great day!

  9. Pike sanoo:

    Hei! Vakioreseptini ollut jo kauan. Kokeilin muropohjan päälle Vanijarahkaa , sitten pakastemustikat , joihin sekoitin vähän perunajauhoja ja sitten Kermaviilisekoitus. Valmistsikinapohja jonka painelin keskeltä reunoja kohti , riitti hyvin. Makeutta tuo rahka voisi kokeilla myös, korvaamalla rahkan maustetulla tuotejuustolla. Hyvää on myös tällä Annin ohjeella tehtynä.

    1. Hei, kiitos vinkeistä! Toimii varmasti eri tavoilla tuunattuna. Mukavaa loppukesää 🙂

  10. Kinkku sanoo:

    Luotto-ohje kerran kokeilin ja tänään taas tein nyt se on uunissa 20min niin valmista namskis😍 itse en muista ikinä ostaa leivinjauhetta joten laitan ruokasooda 1tl ja sitruunamehua 1tl

    1. Ihana kuulla 🙂 Ja tosiaan leivinjauheen voi aina korvata soodalla sekä toisinpäin.

  11. Aloitteleva leipoja sanoo:

    Suosittelen piirakkavuoaksi mieluummin vähän syvempää vuokaa pienemmällä halkaisijalla.
    Tein ensin vuoalla joka oli halkaisijaltaan 28 cm ja piirakka ehti tummua liikaa tuossa paistoajassa ( pidin alle suositellun). Nyt tein syvemmällä ja pienemmällä halkaisijalla olevalla vuoalla ja piirakka näyttää täydelliselle.
    En ole vielä ehtinyt maistamaan sitä, mutta ulkonäön perusteella käytän jatkossakin tätä toista vuokaa.
    (Tosin se edellinen, vähän tummunut piirakka maistui hyvin perheelle ja vieraille, hävisi päivän aikana kokonaan ;))

    Kiitos reseptistä, tämä oli sopiva aloittelijallekin! : )

    1. Ole hyvä 🙂 Kiva, kun ohje on löytänyt paikan myös sinun keittiössäsi. Mukavaa kesän jatkoa!

  12. Seija sanoo:

    Hei, tällä ohjeella olen tehnyt vuosikaudet mustikkapiirakkani ja hyväksi havainnut.Jostain syystä tätä ihanuutta ei seuraavalle päivälle jää 🤗
    Tänään halusin tehdä hitusen erilaisen version, pohjataikina säilyi ennallaan mutta täytteeksi laitoin mustikoita ja vadelmia. Kermaviilin korvasin vaniljatuorejuustolla ja turkkilaisella jugurtilla.
    Aika malttamattomana odottelen jäähtymistä että pääsen maistamaan 😋

  13. toni sanoo:

    Kiitos ohjeesta, toimi hyvin.

  14. Noora Siivonen sanoo:

    Samaisella reseptillä ( julkaistu Mamman marjapiiras -nimellä et-lehdessä 5/2007), olen hurmannut itseni ja vieraani ja tietysti kotiväen vuodesta toiseen ensimmäisitä mustikoista. Superherkku!

    1. Tällä perinnereseptillä onkin monta nimeä ja versiota. Itse olen ohjeen äitini vanhasta reseptikirjasta napannut aikoinaan 🙂 On kyllä helppoa ja hyvää!

  15. Alisa sanoo:

    Heipsan! Testasin tätä ohjetta kuukausi sitten, jolloin oli vieraita tulossa käymään. Kysäsin äitiltä voinko tehdä tämän ja hän sanoi, että eihän noista aina tiedä minkälaisia tulee. Noh, kuitenkin tein ja onneksi tein sillä äiti suorastaan loisti, miten hyvää piirakka oli. Vieraatkin tykkäsi! Tosi hyvää piirakkaa tulee ja tänään aion tehdä jälkiruoaksi käristyksen ja perunamuusin kylkeen.

    Aurinkoista vauva-arkea sinulle:)!!

  16. Marita sanoo:

    Hyvää tuli, mutta jääkaapissa säilytyksen jälkeen oli piirakka pohjasta jämähtänyt vuokaan niin kiinni että ehjänä ei saanut irti.

    1. Jos piirakka jää pohjaan kiinni on pohja luuultavasti jäänyt raaaksi, palanut tai sitten vuoan pinnoitteessa on vikaa. Mutta hei kiva kuulla, että maistui!

  17. Eija sanoo:

    Voiko kermaviilin korvata Lempi rahkalla?

  18. Heikki sanoo:

    Hei
    Kiitos mainiosta reseptistä. Jo monet kerrat on tullut tehtyä, mustikat, puolukat, vadelmat täytteenä. Puolukat ilman mitään viilejä on paras. Niin helppoa tehdä ja ei osaa mitään sanoa, niin hyvää on syödessä.

  19. Anna-Liisa sanoo:

    Ehdottomasti lemppari piirakkaohje. Nopea, helppo ja mikä parasta niin hyvää, niin hyvää. Maistuu niin vieraille kuin talonväellekin. Teen myös gluteenittomilla jauhoilla ja toimii. Kiitos!

  20. Juhis sanoo:

    Tämä oli lähinnä 4hengelle😃 toisella kierroksella oli jo pientä nujakkaa. Onneksi pärjää vielä lapsille😅

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *