Kirsikkapiirakka

Kirsikkapiirakka

Hapankirsikat. Oletko maistanut? Onko teillä oma puu? Meillä on kirsikkapuu omalla pihalla ja olen saanut jo kahtena vuonna siitä monta litraa kauniin punaisia pieniä kirsikoita. Onni kerää happamat kirsikat suoraan suuhunsa. Minä keitän niistä hilloa juustoille, leivon ricottakakkua tai tätä ihanaa piirakkaa, joka tarjoillaan vaniljajäätelön kanssa. Tänä vuonna säilöin osan kirsikoista myös sokeriveteen ja rommiin. Rommikirsikat säästän joulukuulle. Ne maistuvat ihanalta löysäksi vatkatun kuohukerman kanssa.

On harmi ettei hapankirsikkaa löydä kaupoista eikä toreilta (jos tiedät missä myydään, jätäthän kommenttia postauksen alle). Rakastan happamia marjoja ja hedelmiä. Niiden kanssa on ihana leikkiä leivottaessa ja säätää happamuutta makeudella. Koska tiedän ettei kaikki saa näitä ihanuuksia käsiinsä niin vinkkaan: voit leipoa tämän piirakan myös makeilla kirsikoilla tai kokeile vaihtaa kirsikat punaherukoihin. Mukavia leivontahetkiä!


Kirsikkapiirakka

noin 8-10 hlö

Pohja

  • 125 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Täyte

  • 1 litra hapankirsikoita (tai punaherukoita)
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 1 tl sitruunankuorta

Muru

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 50 g sulaa voita
  1. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää muna ja jatka vatkaamista.
  2. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää pikkuhiljaa taikinaan sekoittaen.
  3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (minulla oli korkea 20 cm piirakkavuoka). Pistele haarukalla piirakkapohjaan reikiä. 
  4. Sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset ja kaada täyte pohjan päälle. 
  5. Sekoita murun ainekset keskenään ja ripottele marjojen päälle. 
  6. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes piirakan pinta on kauniin värinen ja se on kypsä keskeltä.
  7. Tarjoile vielä lämmin piirakka vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki! Tästä piirakasta tulee ihanaa myös punaherukoilla!

Kirsikkapiirakka

Ihania heinäkuun viimeisiä päiviä!

/Anni

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *