|

Ihana Mansikka-Suklaajuustokakku (liivatteeton)

Ihana Mansikka-Suklaajuustokakku (liivatteeton)



Tämä on ihana Mansikka-Suklaajuustokakku (liivatteeton). Onko kesän juhlakakku vielä hakusessa? Mitä jos yhdistät helppouden ja herkullisuuden? Kuulostaa hyvältä – tiedän! Tämä kakku valmistuu nopeasti – eniten aikaa vie koristelu ja siinäkin voit oikaista. Itselläni macaron-leivokset ja marengit ovat aina valmiiksi tehtyjä ja odottavat käyttöä leivosrasiassa (macaron-leivokset pakastimessa).

Liivatteeton mansikka-suklaajuustokakku hyytyy pakastimessa tai jos haluat jääkaapissa ja sisältää aitoa mansikkaa sekä täyteläistä suklaata. Tumma suklaa jähmettää moussen kasaan ilman liivatetta ja maistuu taivaalliselta yhdistettynä tuorejuustoon sekä vatkattuun kuohkeaan kermaan.  Lisäsin massaan ripauksen pakastekuivattua mansikkaa jauheen muodossa. Oi se toi ihanan vivahteen tähän kakkuun. Saman voit tehdä myös vadelmallajauheella tai miksi et mustaherukkajauheella? Jauheita löytyy isompien markettien kuivaosastoilta, pähkinöiden lähettyviltä.

Kakun pohja on tehty suklaisista suklaahippukekseistä, joten siinäkin maistuu ihanasti suklaa ja kakku on halkaisijaltaan 18cm. Tätä kakkua nautitaan tänään ystävien kanssa kesäisissä illanistujaisissa ja siihen se sopiikin aivan täydellisesti.


Ihana Mansikka-Suklaajuustokakku (liivatteeton)

noin 10 hlö

Pohja

  • 150 g chocolate chip keksejä
  • 50 g voita
  1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18-20 cm irtopohjavuokaan.
  2. Hienonna keksit ja sulata voi.
  3. Yhdistä seokset ja painele keksimuru vuoan pohjalle.
  4. Asettele reunakalvo pohjan päälle.

Vinkki! Voit tehdä myös kakun isompaan vuokaan, jolloin lisää keksejä ohjeeseen 50 g. Täytettä ei välttämättä tarvitse lisätä, mutta kakusta tulee hieman matalampi. 

Täyte

  • 5 dl kermaa (vispi tai kuohu)
  • 350 g tummaa suklaata
  • 400 g tuorejuustoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4-5 rkl mansikkajauhetta (voit jättää myös pois tai korvata muulla marjajauheella)
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita kylmään.
  2. Sulata suklaa ja jätä sivuun.
  3. Mittaa tuorejuusto ja sokerit isoon kulhoon. Notkista vatkaamalla.
  4. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen ja vatkaa sekaisin.
  5. Lisää kermavaahto vatkaamalla sekaan.
  6. Mausta mousse halutessa mansikkajauheella.
  7. Kaada massa reunakalvolla suojattuun vuokaan ja tasoita pinta.
  8. Nosta kakku pakastimeen yön yli tai muutamaksi tunniksi.
  9. Ota kakku pakastimesta jääkaappiin kun alat valmistaa ganachea.

Vinkki! Voit hyydyttää kakun myös jääkaapissa. Itse tykkään valuttaa ganachen pakastetun kakun päälle, jolloin onnistuminen on mielestäni varmempaa. Mansikkajauhe tuo ihanaa pirteyttä kakkuun. Voit myös käyttää esim vadelma- tai mustaherukkajauhetta.  Vain tumma suklaa hyydyttää kakun ilman liivatetta – käytä mahdollisimman tummaa suklaata ohjeessa. Jos haluat tehdä valko- tai maitosuklaasta lisää liivatetta. 

Suklaaganache ja koristelu

  • 100 g tummaa suklaata
  • 0.75 dl kermaa
  • nokare voita
  • mansikoita
  • nonparelleja
  • marenkeja
  • syötäviä kukkia
  1. Pilko suklaa kulhoon ja lämmitä kerma.
  2. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja jätä sivuun.
  3. Kun kerma on sulattanut suklaata hetken sekoittele sitä varovasti.
  4. Lisää lopuksi voi nokare ja anna sen sulaa ganachen joukkoon.
  5. Sekoita ja tarvittessa käytä muutaman sekunnin ajan mikrossa, jos kaikki suklaa ei meinaa sulaa.
  6. Kun ganache on jäähtynyt hieman laita se pursotinpussiin ja pursottele kakun reunoille valumat.
  7. Lopuksi pursota koko ganache hiljalleen kakun päälle ja tasoittele palettiveitsellä.
  8. Koristele kakku kun ganache on vielä pehmeää, jolloin koristeet tarttuvat pintaan.

Vinkkejä: Voit valuttaa reunat halutessa ensin, tai kaataa ganachen kakun päälle kokonaan, josta se valuu pitkin reunoja. Auta valumia kallistamalla kakkua ja ole ripeä, kylmän kakun päällä ganache jämähtää nopeasti. Voinokare tuo kiiltoa ganacheen. 

Ihana Mansikka-Suklaajuustokakku (liivatteeton)

Myös näillä sopii

Herkutella

48 Kommenttia

  1. Viivi sanoo:

    Heippa! Kuinka monelle hengelle tällä ohjeella tulee ja voiko kakun tehdä myös ilman pakastusta? 😊

  2. Tuolla ohjeessa lukeekin 🙂 Vinkki! Voit hyydyttää kakun myös jääkaapissa. Itse tykkään valuttaa ganachen pakastetun kakun päälle, jolloin onnistuminen on mielestäni varmempaa.

    Kakku on noin 8-10 hlö

  3. MarLa sanoo:

    Hei. Voiko tämän tehdä valmiiksi asti päivää ennen tarjoilua? Juhlat tulossa ja kaikki pitää tehdä viimeistään edellisenä päivänä. Varmaan jääkaapissa säilyy?

  4. Krista sanoo:

    Onnistuuko tämä vegaanisena?? En löytänyt mainintaa tästä.

  5. Maura sanoo:

    Hei! Kakku jäi minulla tosi löysäksi jostain syystä. Pysyi nippa nappa kasassa. Raaka-aineet punnitsin tarkasti mutta mietin että, mitä suklaata käytät ohjeessa, voisiko suklaalla olla vaikutusta rakenteeseen? Käytin Fazerin tummaa suklaata, jossa 47% kaakaota.

    1. Heippa, joo kyllä suklaalla on väliä. Mitä tummepi sitä paremmin hyytyy, mutta esim 70% on njo ehkä liian tujua. Tuolla 47% pitäisikö kyllä hyytyä ihan hyvin. Myös kerma pitää olla tarpeeksi napakkaa vaahtoa. Mitä tuotejuustoa käytit?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *