Rapea Mansikkapaistos
Mansikkaa kaikkialla. Pakastin jo yhden viiden kilon laatikon, keitin hilloa, leivoin kakun ja sitten leivoin maalla tämän mansikkapaistoksen. Murupiirakat, crumblet ja paistokset yhdistyvät tässä kesän helpoimmassa ja super ihanassa ohjeessa! Paahdoin voin ja lisäsin muruseokseen salaisen rapean ainesosan. Nämä kikat veivät ohjeen uudelle tasolle. Makutestissä tämä paistos sai täyden kympin. Mikä parasta, paistos oli valmista reilussa puolessa tunnissa!
Rapea mansikkapaistos tehdään kotimaisista makeista mansikoista. Itse suosin Polkaa, jossa voi aistia metsämansikan aromeja. Mansikat perataan ja halkaistaan suoraan piirakkavuokaan tai uunivuokaan. Sokeria ei tarvita, koska kesä ja mansikoiden makeus. Päälle tehdään helppo muruseos tai crumble. Kaikki ainekset vaan sekoitetaan keskenään ja kaadetaan mansikoiden päälle. Muruseokseen tulee jauhoja, sokeria, vaniljaa ja voita. Niin ja se salainen ainesosa. Paistos uuniin ja sieltä lautaselle vaniljajäätelön kanssa. Ahhh täydellisyyttä.
Tämä jos mikä on täydellinen mökkiohje, olkaa hyvät!
Rapea Mansikkapaistos
noin 6-8 hlö
Ohje
- reilu 1 l mansikoita
- 100 g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl riisimuroja
- 1 dl sokeria
- 1 vaniljatangon siemenet (tai vanilja-aromia)
- Perkaa ja kuori mansikat. Halkaise suoraan uunivuokaan tai piirakkavuokaan.
- Paahda voi kattilassa kullanruskeaksi. Jätä sivuun.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja kaada paahdettu voisula sekaan.
- Sekoita hyvin ja jaa tasaisesti mansikoiden päälle.
- Paista paistosta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 18-20 minuuttia.
- Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki! Voit tehdä tämän paistoksen myös muilla marjoilla tai lisätä mansikoiden sekaan raparperia, mustikkaa tms.
Ihania mansikkahetkiä!
/Anni
Lisää mansikka-ohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Hotellisuositus New York
Mango-Mustaherukkajuustokakku (gluteeniton)
Makarskan Riviera – Kroatia
Ihana Vadelmakreemi (myös vegaanisena)