• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Angry Birds Syntymäpäiväkakku

Sokerimassakakut

8 touko
Minulle on tullut kakkutilauksia enemmän mitä olen voinut ottaa vastaan valitettavasti. Onneksi pystyin järjestämään aikaa tälle projektille, koska harjoittelen mielelläni sokerikuorrutekakkujen tekoa. Pieni mies Arttu täytti 4 vuotta ja hän oli toivonut juhliin kakkua, joka maistuisi mansikoilta ja olisi koristeltu Angry Birds hahmoilla. Tässä suunnittelun ja toteutuksen tulos. Lisäksi haluaisin kertoa rehellisesti, että tällä kertaa minulle kävi kakun kanssa pieni moka. Blogihaasteen yhteydessä minulta kysyttiin minua kohdanneesta leivontakatastrofista. En osannut vastata, koska en muistanut yhtään. Nyt osaan. Tästä kakusta tuli suunniteltua isompi ja siksi täyte ei kerennyt hyytyä kunnolla jääkappissa, joka vaikutti kakun koostumukseen. Olin tästä todella pahoillani, varsinkin kun kakku ei tullut omiin juhliini. Onneksi maku oli kohdallaan ja synttärisankari oli enemmän kuin tyytyväinen kakun ulkonäköön ja kuten kakun tilaaja sanoikin se oli tärkeintä! Lisäksi opin taas jotain uutta ja tiedän seuraavalla kerralla paremmin! Alla korjailtu ohje:

Kakkupohja: 
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl perunajauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • ripaus ruususuolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tippa vanilja-aromia
  • 150 g voita
  • 3,5 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl maitoa
  1. Voitele ja korppujauhoja vuoka (24 cm).
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
  4. Vatkaa miedolla teholla joukkoon suurin osa jauhoseoksesta sihtaamalla. Sekoita lopuksi vuorotellen maito ja loput jauhoseoksesta taikinaan.
  5. Kaada taikina vuokaan.
  6. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.
  7. Anna kakun jäähtyä ensin vuoassa ja sitten ritilällä.
Kostutus:
  • 2 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa
Mansikkamousse:
  • 400 g tuorejuustoa
  • 6 dl kuohukermaa
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 dl mansikkamurskaa
  • 5 liivatelehteä
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Kiehauta osa mansikkamurskan nesteestä ja sulata puristetut liivatteet siihen.
  3. Vatkaa tomusokeri, vaniljasokeri ja tuorejuusto keskenään.
  4. Vatkaa kerma kuohkeaksi toisessa kulhossa.
  5. Sekoita jäähtynyt liivateliemi tuorejuustomassan sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  6. Kääntele houkkoon ensin mansikkamurska ja kermavaahto.
  7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Asettele irtopohjavuoan pohjalle ristikkäin kaksi isoa palaa kelmua. Laita pohjalle tasaisin kakkupala. kostuta vaniljamaidolla. Levitä puolet mansikkamoussesta ja aseta seuraava kakkulevy päälle. Kostuta ja lisää loput moussesta ja nosta päälimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta myös se. Vedä kelmut sivuilta kakun päälle suojaksi. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 6 tuntia. Kumoa hyytynyt kakku tarjoilualustalle ja irrota kelmu.
Sokerikreemi:
  • 200 g voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 1,5 rkl maitoa
  1. Vatkaa kaikki aineet keskenään kuohkeaksi vaaleaksi kreemiksi.
  2. Levitä kreemiä kauttaalta kakun ulkopinnalle veitseä apuna käyttäen.
  3. Siirrä kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kreemi jähmettyy.
Kuorrutteet:
  • 750 g vihreää sokerimassaa
  • 100 g valkoista sokerimassaa
  1. Kauli vihreä sokerimassa ohueksi levyksi silikonialustalla tomusokeria apuna käyttäen. Nosta sokerimassalevy kaulinta apuna käyttäen kakun päälle. Tasoita ja leikkaa ylimääräinen massa pois reunoilta.
  2. Kauli myös valkoinen sokerimassa ohueksi levyksi ja painele haluamiasi koristeita levystä. Liimaa koristeet voikreemillä tai vedellä kakun pintaan. Isot kuningaspossu hahmot muotoilin vihreästä ja valkoisesta sokerimassasta kuvaa mallina käyttäen. Mustat yksityiskohdat ovat valkoista massaa mustalla pastavärillä värjättynä. Loput hahmot ovat kynttilöitä.

 

 

Vinkkejä: Muista käyttää leivonnassa vaan huoneenlämpöisiä tuotteita (munat ja maito). Ole tarkkana kakun hyytymisen kanssa!

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Sunnuntaiaamun Banaaniletut – Banana Pancakes
Seuraava artikkeli: Parsa-pekonipiirakka »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Salla sanoo

    2.7.2021 12:01

    Moi! Voiko sokerimassalla päällystää kakun edellisenä iltana? Vai pitäisikö se tehdä juhlapäivänä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.7.2021 15:16

      Jos kreemi on alla niin pitäisi kyllä kestää laadukkaan ja paksun massakerroksen.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios