Ravintolapäivän fiiliksiä ja Mustikka Cupcakes resepti

Tässä fiiliksiä eilisestä Ravintolapäivästä, joka oli suorastaan menestys! Houkuttelin mieheni avaamaan kanssani oman Annin Uunissa ”ravintolan” ensimmäistä kertaa. Vähän jännitti lähteä mukaan ilman suhteen ja varsinkin, kun valittiin myyntipaikka kodin läheltä vasta pari päivää sitten ja luovuttiin Helsingin keskustan vilinästä, jossa arvelimme myynnin käyvän paremmin.

Kauniaisten ostoskeskuksen kulma osoittautui kuitenkin loistavaksi myyntipaikaksi. Olimme myyneet kaikki kuppikakut tunnissa, vaikka olimme varautuneet kolmeen tuntiin! Harmillisesti tästä syystä kuppikakkuja ei riittänyt kaikille halukkaille. Kauniaisissa ei ollut muita popup kahviloita tai ravintoloita ja ehkä juuri siksi meillä riitti myyntiä. Ihmiset olivat iloisia ja suhtautuivat erittäin positiivisesti kuppikakkumyyjäisiimme. Päivästä jäi kaiken kaikkiaan erittäin hyvä fiilis. Tästä taitaa tulla perinne! Ensi kerralla leivon vaan enemmän kakkuja niin että kaikille riittää varmasti. Kiitokset vielä kaikille asiakkaille ja toivottavasti kuppikakut maistuivat 🙂

Mustikka Cupcakes: (n. 40 kpl minimuffineja)

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1,5 dl luonnonjogurttia
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 2 dl mustikoita
  1. Sulata voi mikrossa ja jätä jäähtymään.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
  3. Vatkaa muna kevyesti jogurttin ja voisulan sekaan.
  4. Yhdistä kuivat aineet ja munajogurttivoi-seos keskenään.
  5. Kääntele taikina nuolimella tasaiseksi, mutta älä vatkaa.
  6. Lisää jäiset tai tuoreet mustikat varovasti käännellen taikinaan, niin etteivät ne rikkoudu.
  7. Asettele muffinipellille paperiset vuoat ja jaa taikina vuokiin.
  8. Paista muffineja 175 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  9. Jätä muffinit jäähtymään ja valmista sillä aikaa kuorrute.

Kuorrute:

  • 50 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 100 g tuorejuustoa
  • punaista ja sinistä elintarvikeväriä
  • nonparelleja ja koristeita
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa tasaiseksi.
  2. Lisää kylmä tuorejuusto sekaan ja vatkaa kuorrute vaaleksi ja kuohkeaksi. Vatkaa noin minuutin ajan ja varo vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.
  3. Värjää kuorrute haluamallasi värillä ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada kuorrute pursotinpussiin, jossa on valitsemasi tylla.
  5. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele nonparelleillä yms. koristeilla.
Huom! Käytin 24 paikkaista minimuffinipeltiä, joten taikinasta tulee 2 settiä uunissa paistettavaksi. Muista kuorruttaa muffinit vasta kun ne ovat kunnolla jäähtyneet, jotta kuorrutteen koostumus ei kärsi tai sula. 

Myös näillä sopii

Herkutella

8 Kommenttia

  1. Ihanan näköisiä kakkusia ja inspiroiva postaus, joskos sitä itsekin uskaltautuisi 🙂

    1. Kiitos Peggy! Sinun leivonnaiset ovat niin herkullisen ja kauniin näköisiä, että varmasti uskallat! Minua jännitti kovasti osallistua ensimmäistä kertaa Ravintolapäivään. Mietitytti mm. sää, leivonnaisten määrä, ihmisten suhtautuminen, hinta yms. Kaikki jännitys osoittautui turhaksi. Myimme kakut loppuun ennen aikojaan ja ihmiset olivat niin iloisia ja kiitollisia, ettei siitä voinut jäädä kuin hyvä mieli. Ravintolapäivänä kaikilla on omannäköisensä ravintola ja se juuri onkin parasta, ei ole mitään mikä voisi mennä vikaan, kun tekee omalla tyylillään. Rohkaisen kaikkia lähtemään mukaan 🙂

  2. Anonyymi sanoo:

    Hei Anni. Kiitos reseptista.Eilen leivoin ja tosi hyvät niistä tuli: mehukkaat,pehmeat ja kuorrute…nam nam
    T:Tanja

  3. Anonyymi sanoo:

    Hei, miten kannattaa säilyttää jos tekee edellisenä päivänä jo valmiiksi? Entä voiko kuorrutteen tehdä vasta tarjoilupäivänä, vai mitä suosittelet? 🙂

    1. Moi, teen itse yleensä kuorrutteen tarjouilupäivänä 🙂 Mutta kuppikakut säilyvät jääkaapissa kuorrutettuina pari päivää ja maistuvat silti ihanilta. Sitten jos on jääkaapissa, niin hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua on hyvä.

  4. Jenni sanoo:

    Voiko kuorrutteen tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja pursottaa vasta seuraavana? Jos voi, miten suosittelisit tekemään (valmiiksi pursotinpussiin, hetki huoneenlämmössä vai jääkaappikylmänä…)? Kiitos, jos joudat piakoin vastaamaan 🙂

    1. Moikka Jenni,

      Tekisin kreemin jääkaappiin ja antaisin pehmentyä huoneenlämmössä kunnolla ennen pursotusta. Saattaisin vatkata pari sekuntia lämpenemisen jälkeen vielä kuohkeaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *