Mehevä Banaanikakku

 

Tällä reseptillä käytät mustuneet banaanit pöydiltä vanhenemasta parhaalla mahdollisella tavalla. Banaanikakku reseptini takaa ihanan mehevän ja kostean kakun. Lupaan ettei tästä kakusta voi tulla kuivaa. Tiesittekö muuten, että amerikkalaiset viettävät banaanikakun kansallispäivää 23 helmikuuta? Kyllä, tämä päivä on nimeltään National Banana Bread Day ja kerrotaan myös, että banaanikakkureseptit ovat aikoinaan syntyneet suuren laman aikana, kun kotirouvat eivät raaskineet heittää vanhentuneita banaanejaan pois. Raaka-aineiden hyötykäyttö siis kannattaa aina!

Ohje:
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl ruokosokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 0,5 tl jauhettua kardemummaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl ylikypsää banaania soseena
  • 100 g voita
  • 1 dl ranskan kermaa
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
Koristeluun:
  • Tomusokeria
  • Banaania
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Korppujauhota vuoka (noin 1,5 litraa)
  3. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi monitoimikoneessa.
  4. Sekoita kaikki kuivat aineet (jauhot ja mausteet) keskenään.
  5. Survo banaanit puuhaarukalla kulhoon.
  6. Sulata voi.
  7. Sekoita keskenään banaanisurvos, sula voi ja jogurtti sekä ranskan kerma.
  8. Lisää munavaahdon sekaan jauhoseosta ja banaaniseosta vähitellen nuolimella käännellen, kunnes kaikki ainekset ovat sekaisin.
  9. Kaada takina leipävuokaan ja paista uunissa alatasolla noin 60 minuuttia. Voit peittää kakun pinnan leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa ettei se tummu liikaa.
  10. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa se sitten ritilälle.
  11. Koristele ennen tarjoamista tomusokerilla ja banaanilla.


Vinkkejä! Tee kakku perinteisesti ympyrän muotoiseen vuokaan. Lisää taikinaan pähkinärouhetta. Valmista kakulle kuorrute tuorejuustosta ja maapähkinävoista.  

 

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Minou sanoo:

    Erittäin onnistunut banaanikakku. Ehkä vielä parempi tulisi jos olisi ollut hapanmaitotuotteita kotona. Laitoin kuohukermaa ja teelusikallisen omenasiideriviinietikkaa ja osan kohotteesta ruokasoodana (mikä varmaan oli tarpeetonta). Kakku kohosi tosi upeasti ja oli hyvin mehukas. Yleensä laitan banaanikakkuihin mantelijauhoa. Kokeilen ensi kerralla tai lisään mantelirouhetta ja myös veganisoitu versio menee testiin.

    1. Oi löysit vanhan ohjeen jota en ole leiponut vuosiin. Pitää kokeilla itsekin pitkästä aikaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *