• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Vanilja Macarons

Macarons· Ystävänpäivä

9 helmi

Vanilja Macarons

Vihdoin uskaltaudun jakamaan ensimmäisen macaron-ohjeeni! Niin helpoilta kuin macaronit näyttävätkin, niiden valmistaminen on hieman haastavaa.  Kun perusmenetelmät hallitsee, tulee macaronienkin leipomisesta mukavaa puuhastelua ja lopputulos puhuukin sitten puolestaan.

Vanilja Macarons

Macaronit  eli suupalan kokoiset ranskalaiset mantelimarenkileivokset, joiden välissä on täyteläistä täytettä voi maustaa ja värjätä hyvin monella tavalla. Minun helmikuiset macaronit on värjätty pinkillä elintarvikevärillä ja maustettu vaniljalla tulevaa ystävänpäivää fiilistellen. Alla ohjeet vaihe vaiheelta ja vinkkejä haasteisiin.


Vanilja Macarons

16 macaronia

  • 1, 75 dl mantelijauhetta
  • 2, 5 dl tomusokeria
  • 2 isoa munanvalkuaista
  • 0,5 dl hienosokeria
  • 0,5 tl vaniljauutetta
  • tippa punaista elintarvikeväriä

Täyte

  • 4 rkl pehmeää voita
  • 0,5 tl vaniljauutetta
  • 2 dl siivilöityä tomusokeria

1. Sekoita mantelijauhetta ja tomusokeria monitoimikoneessa 15 sekuntia. Siivilöi seos kulhoon. Laita leivinpaperia kahdelle uunipellille.

2. Laita munanvalkuaiset isoon kulhoon ja vaahdota kovaksi vaahdoksi. Vatkaa vähitellen sekaan sokeri (1 tl kerrallaan). Vaahdota kunnes saat kovaa kiiltävää marenkia. Vatkaa joukkoon vaniljauute ja elintarvikeväri.

Vinkki: Laita munanvalkuaiset kulhoon 30min ennen vatkausta, jolloin niistä haihtuu kosteutta. Valmis täydellinen valkuaisvaahto muistuttaa partavaahtoa. 

3. Kääntele varovasti manteliseosta kolmasosa kerrallaan nuolijalla marenkiin. Kun kuivat aineet ovat sekoittuneet hyvin, jatka seoksen leikkaamista ja kääntelyä kunnes saat kiiltävää, sakeaa ja nauhamaista taikinaa. HUOM. älä kuitenkaan sekoita liikaa ettei taikina juoksetu!

Vinkki: Aloita kääntely reunoista ja pohjalta ja leikkaa viimeiseksi keskeltä. Valmis täydellinen taikina valuu nauhana lastasta ja jääneet kuviot tasoittuvat 30 sekunnissa. 

4. Kaada taikina pursotinpussiin, jossa 1 cm:n pyöreä pää. Pursota leivinpapereille 32 pientä pyöreää nokaretta. Kopauta uunipeltejä napakasti pöytää vasten niin että ilmakuplat rikkoutuisivat. Anna seistä huoneenlämmössä 30 minuuttia, kunnes pinta kovettuu hieman. Lämmitä uuni tällä aikaa 150 asteeseen.

Vinkki: Pursota taikinanokareet riittävän kauas toisistaan. Saat 3 cm nokareista pieniä macaroneja ja 7 cm nokareista isoja macaroneja. Pellin kopauttaminen auttaa röpelöreunan muodostumista. 

5. Paista marenkeja uunissa 10-15 minuuttia uunista riippuen. Tarkista aina välillä ettei marengit paistu liikaa reunoilta tai tummu. Anna jäähtyä pellilä 10 minuuttia. Irrota marengit varovasti lastalla leivinpaperilta ja anna jäähtyä kunnolla.

Vinkki: Jos marengit ovat ruskistuneet liikaa vähennä uunin lämpötilaa. Marengit ovat valmiita, kun niissä on rapea kuori ja kun röpelöinen pohja ei hylly nostettaessa paistoksia varovasti leivinpaperilta. Jos pohjat ovat vielä pehmeitä ja tahmeita, nosta pelti takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi, mutta jätä luukku raolleen. 

6. Viimeisessä vaiheessa valmistetaan täyte: vatkaa voi ja vaniljauute kuhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa tomusokeri hiljalleen sekaan, kunnes seos on tasaista ja pehmeää. Levitä täytettä voiveitsellä yhdelle marengille ja paina päälle toinen.

Romanttista ja Herkullista Ystävänpäivää kaikille!

17 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kookoskeksit
Seuraava artikkeli: Suklaa-sitruunatäytekakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    22.5.2015 12:15

    Tää on jännä että näillä on näin lyhyt paistoaika ja jossain ohjeissa yli tunti xd mutta mitäs jos on manteliallerginen

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.5.2015 18:41

      Hei, kiitos kommentista. En ole ikinä kuullut, että macaroneja paistettaisiin yli tunti. Voisiko olla että sekoitat nämä johonkin toiseen leivonnaiseen? Valitettavasti mantelijauho on macaron – leivosten salaisuus, joten nämä eivät sovi manteliallergisille. Whoopie -leivokset voisivat olla hyvä vaihtoehto allergikoille. Täältä löydät yhden ohjeen:

      http://www.anninuunissa.fi/2014/04/woopies-sitruunaleivokset.html

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    23.5.2015 08:25

    Kiittos:)

    Vastaa
  3. Veera sanoo

    17.1.2017 18:57

    Hei,
    Mitä väriainetta kannattaisi käyttää ja kuinka paljon? Aina kun teen macaronseja, jäävät ne vaisua värisiksi vaikka massa ennen uuniin laittoa näyttää ihanan kirkkaalta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.1.2017 05:45

      Hei Veera,

      suosin itse nykyään ProGel geelivärejä, koska niissä on runsaampi pigmentti ja siitä syystä niillä saa vahvojakin värejä macarons leivoksiin – eivätkä värit vaalene uunissa. ProGeliä riittää pieni tippa – tietenkin värin määrä riippuu halutusta sävystä, mutta nämä ovat riittoisia. Alla linkki:

      http://www.anninuunissa.com/pastavrit-elintarvikekynt-c-8_14.html

      Vastaa
  4. Sofia sanoo

    25.10.2018 07:57

    Parhaita macaron-leivoksia tuli tällä ohjeella! Kiitos❤️

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.10.2018 08:47

      Ihana kuulla! Tällä ohjeella itsekin onnistuin ensimmäien kerran 🙂

      Vastaa
  5. Mimosa sanoo

    30.12.2018 15:41

    Kuinka kauan tämän ohjeen macaronssien teko kestää yhteensä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.12.2018 17:38

      Valitettavasti tähän minulla ei ole vastausta.

      Macaronssien kuorrettuminen kestää ilmankosteudesta riippuen 30-60 minuuttia ja joskus jopa pidempään.

      Vastaa
  6. Tiina sanoo

    9.5.2020 12:43

    Ihanan makuisia ja onnistui heti ekalla kerralla! Aika makeita vaan, onko vinkkejä mitä vähentää jos haluaisi hieman vähentää makeutta? 🙂

    Kiitos paljon reseptistä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.5.2020 07:33

      Täytteistä voit tehdä vähemmän makeita (kirpeä hillo esim), mutta macaron taikinan ohjetta ei oikein voi muuttaa tai käy huonosti.

      Vastaa
  7. Tuula sanoo

    30.6.2020 20:49

    Hei ja kiitos ohjeesta! 🙂 Kokeilin tätä reseptiä. Tein kaksi eri massaa. Molemmilla kerroilla tomusokeri-mantelijauheen lisäämisen jälkeen massasta tuli todella jäykkää, eikä se löystynyt sekoittelemalla. En siis päässyt edes pursottamiseen asti. Osaatko yhtään arvella, mikä meni pieleen? Ensimmäisellä kerralla ajattelin, että valkuaisia oli liian vähän. Ohjeessa kun sanotaan ”kaksi isoa valkuaista” ja minun munani taisivat olla aika pieniä. Toisella kerralla lisäsin valkuaisen määrää, mutta sama juttu.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.7.2020 09:15

      Hei, kuulostaapa todella oudolta, jos jo lisäsit valkuaista. Onkohan valkuainen päässyt kuivumaan? Mitä mantelijauhetta käytit? Tai sitten valkuaista on edelleen liian vähän. Käytän itse L-koon munia.

      Vastaa
      • Milja sanoo

        31.8.2020 18:20

        Eikö olisi parempi ilmoittaa munan määrä grammoina, kuten toisessa macaron-ohjeessasi? 🙂 En uskalla itse lähteä kokeilemaan tällä ohjeella ensimmäistä kertaa macaronsien tekoa, koska haluan tarkat määrät grammalleen. Ei tarvitse sitten arvuutella menikö siinä kohtaa pieleen, jos ei onnistu.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          31.8.2020 19:13

          Aloin noudattamaan gramma-ohjeita vasta myöhemmin. Tämä on ranskalainen macaron ohje, jolla itse aloitin ja onnistuin 🙂

          Vastaa
  8. Kirsi M. sanoo

    10.2.2021 14:35

    Kiitos ohjeestasi! Yritimme ystäväni kanssa tehdä useammalla reseptillä näitä aikaisemmin siinä onnistumatta, mutta nyt tällä ohjeella sain ne kerrankin onnistumaan! 🙂 Ainut vaan että uunin oikea lämpötila ja oikea aika hakee paikkaansa. vaikka minulla oli nuo 15 minuuttia uunissa, olivat ne lastalla nostattaessa vielä löysiä pohjasta, mutta 10 minuutin kuivumisen jälkeen onnistuivat. Sitten toinen huomio, ei kannata antaa ainakaan minulla taikinan olla uunipellillä yli tuntia, macaronsit nimittäin lössähtivät uunissa vaikka ensimmäinen satsi onnistui. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.2.2021 15:02

      Henkimaailman juttuja nämä macaron-asiat 😀 Onnittelut onnistumisesta ja tervetuloa harjoittelemaan!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios