maanantai 10. lokakuuta 2016

Halloween Lepakkokeksit & Pääkallokeksit


Halloween leivonta on vihdoin alkanut! Olen niin odottanut tätä! Tällä viikolla on luvassa paljon hurjia herkkuja! Tulossa niittäin Haamu-kuppikakkuja ja Frankenstain-popseja!

Nämä hauskat vaniljan makuiset lepakkokeksit ja pääkallokeksit ovat herkullisia ja helppoja tehdä! Keksitaikina-inspiraatiosta kiitos Herkkuhovi, jonka fantasiakeksitaikinaa muokkasin omannäköiseksi. Maustoin taikinan herkullisella Butter Vanilla -aromilla, mutta tähän taikinaan voit myös kokeilla mitä tahansa muutakin aromia kokeile esimerkiksi mantelia tai appelsiinia!

Tarvitset seuraavat tarvikkeet keksien tekoon:


Vaniljakeksit:
100 g voita
2 dl tomusokeria
1 iso kananmuna
2 tl Butter Vanilla aromia (tai muu aromi)
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi (1-2min). 
Mittaa tällä välin muut aineet valmiiksi (kaikki jauhot samaan kulhoon). 
Lisää tomusokeri dsi kerrallaan ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kuohkeaa ja vaaleaa. 
Lisää kananmuna ja Butter Vanilla aromi ja jatka vatkaamista vielä noin 1-2 minuuttia. 
Sihtaa vehnä-, peruna ja leivinjauheseos siivilän läpi kahdessa osassa taikinaan. 
Vatkaa pienellä teholla, kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin ja taikina on tasaista. 
Kääri taikina kelmuun ja laitan jääkaappiin ainakin 3 tunniksi tai yön yli. 
Kaulitse jääkaappikylmä taikina levyksi jauhoitetulla alustalla. 
Ota lepakko-muotilla ja pyöreällä muotilla keksejä taikinasta.
Nosta keksit leivinpaperilla vuoratulla uunipellille esim. palettiveitsellä, jotta keksit pysyvät ehjinä. 
Paista keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 7 minuuttia - niin että keksit ovat kypsiä, mutta eivät ole ottaneet väriä kuin hiukan reunoista. 
Jäähdytä keksit jäähdytysritilällä

Vinkkejä: Halutessasi taputtele taikina litteäksi paketiksi kelmun sisälle jo jääkaappiin, niin helpoitat sen kaulimista. Kylmä taikina on helpointa kaulita - taikina pehmenee ja lämpenee nopeasti. Käytä jauhoja, mikä helpottaa huomattavasti kaulitsemista. 

Koristelu:

Kaulitse sokerimassat ohueksi silikonisella alustalla. 
Ota keksimuoteilla ympyröitä ja lepakoita sokerimassalevyistä. 
Sivele keksien päälle ohuelti elintarvikeliimaa siveltimellä ja nosta sokerimassalepakot ja -ympyrät keksien päälle. Painele ja siloita sormella tarvittaessa. 
Anna massan kovettua pintaan.
Pyöreiden pääkallokeksien päälle piirrä elintarviketussilla suu, silmät ja sieraimet tai hämähäkinseitti. 
Herkulliset keksit ovat valmiita juhliin!

Vinkki! Sokerimassaa luultavasti jää yli, joten kääri se tiiviisti kelmuun ja  laita pakasterasiaan. Näin massa on käyttövalmista ja pehmeää seuraavaa projektiasi varten! 

Katso lisää upeita Halloween-tuotteita verkkokaupastani. 

Ihanaa uutta viikkoa ja terkkuja Berliinistä! 

2 kommenttia:

  1. Ihanat halloweenkeksit! Puotisi aromeihin on kyllä tutustuttava ehdottomasti, niillä saa ihan rajattomasti vaihtelua kekseihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle keksi-reseptistä :) ja suosittelen aromeja edelleen, ihania ja ihanaa vaihtelua leivontaan! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!