• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Herkullinen Juhannusmenu

Arkiruoka· Hemmottelua· Juhannus· Juhlat

21 kesä
Herkullinen Juhannusmenu

Kokkasin livenä Instagramissa viime viikolla ja moni teistä jäi kaipaamaan näille juhannusherkuille kirjallisia ohjeita. Tästä menusta tuli niin niin herkullisen kesäinen ettei ole ihme! Meillä grillattiin tämä (juhannus)menu kolme kertaa viime viikolla. Silti suunnittelen, että ainakin ritarit voisi valmistaa vielä kerran juhannuksena. Itse asiassa bruschetat myös ja jättirapuvartaita on saatava!

Näillä helteillä maistuu kevyt, värikäs ja raikas grilliruoka. Tässä menussa riittää juuri sopivasti noita kaikkia elementtejä. Marjoja, hedelmiä, juustoa ja jättirapuja kevyesti yrttiöljyissä marinoituna.

Arvostan itse vaivattomuutta ja nopeutta niin arkena kuin juhlissakin. Ja siksi suunnittelin tämän juhannusmenun niin, että sinäkin valmistat kaiken alle tunnissa! Paljon voit myös valmistella etukäteen, jolloin itse kokkaus hoituu juhannuksena puolessa tunnissa. Ja miten ihanaa on myös se, että koko menun voi valmistaa ulkona. PARASTA!


Herkullinen Juhannusmenu

Aprikoosi-Burrata BruschetTa
Jättirapuvartaat & Kesäsalaatti
Grilliritarit ananaksella ja vaniljajäätelöllä

Herkullinen Juhannusmenu

Aprikoosi-Burrata Bruschetta

4 bruschettaa

  • tuoretta leipää (ciabatta tms.)
  • 4-5 kypsää aprikoosia
  • kourallinen basilikaa
  • suolaa
  • pippuria
  • valkosipuli-, tomaatti- ja basilikaöljyä
  • 1 burrata tai bufala mozzarella
  1. Viipaloi leipä ja paahda grillissä (miedossa lämmössä) rapeaksi.
  2. Pese, poista kivet ja viipaloi aprikoosit suuhun sopiviksi kuutioiksi.
  3. Sekoita aprikoosit, revitty basilika, mausteet ja öljy kulhossa.
  4. Nostele leipien päälle aprikoosisalsaa ja revittyä burrataa.
  5. Viimeistele leivät basilikalla ja mustapippurilla.
Herkullinen Juhannusmenu

Jättirapuvartaat

  • 500 g pakastettuja jättiravunpyrstöjä
  • kirsikkatomaatteja
  • grillitikkuja
  • chili-, tomaatti- ja basilikaöljyä
  • sormisuolaa
  1. Ota jättiravut sulamaan hyvissä ajoin. Kuivaa ne huolellisesti.
  2. Liota grillitikut vedessä ja pese tomaatit.
  3. Työnnä ravut ja tomaatit grillitikkuihin ja marinoi yrttiöljyssä.
  4. Ripottele päälle sormisuolaa ja grillaa grillissä kypsiksi. (HUOM! Älä kypsennä jättirapuja liikaa, ettei niistä tule kumisia. Kun liha vaihtaa väriä ovat ravut kypsiä)

Kesäsalaatti

  • puolikas hunajameloni
  • 250 g kotimaisia mansikoita
  • kourallinen rucolaa
  • pippuria
  • sipuli-, tomaatti- ja oreganoöljyä
  1. Kuori ja poista melonista siemenet. Nosta lohkot isoon kulhoon.
  2. Poista mansikoista kannat, viipaloi ja lisää kulhoon.
  3. Huuhtele rucola ja lisää kulhoon.
  4. Rouhi salaatin päälle mustapippuria ja kaada reilusti suolaa. Sekoita.

Valkosipulikastike

  • 1 valkosipuli
  • 1 purkki creme fraichea
  • yrttiöljyä (valitse suosikkisi)
  • suolaa
  • pippuria
  1. Kääri valkosipuli folioon, lorauta mukaan hieman öljyä ja nosta grilliin. Anna nyytin tekeytyä grillissä kokkauksen ajan (30-45 min).
  2. Sekoita creme fraichen kanssa öljyä ja mausteet.
  3. Nosta valkosipuli grillistä ja purista pehmenneet kynnet suoraan creme fraichen sekaan. Laita kynsiä oman maun mukaan.
  4. Sekoita dippi, koristele öljyllä ja pippurilla ja tarjoile salaatin sekä vartaiden kanssa.
Herkullinen Juhannusmenu

Grilliritarit ananaksella ja vaniljajäätelöllä

4 hlö

  • 8 palaa pullaa tai ranskanleipää
  • 1 kananmuna
  • reilu 1 dl kookosmaitoa tai -kermaa
  • sitruuna-basilikaöljyä
  • puolikas ananas
  • vaniljajäätelöä
  • syötäviä kukkia
  1. Vispaa muna kookosmaidon kanssa ja dippaa leivät kauttaaltaan seokseen.
  2. Kuori ananas ja leikkaa renkaiksi ja puolita.
  3. Kuumenna öljyä pannulla tai parilalla grillissä tai liedellä. Paista ritarit ja ananasviipaleet niin, että ne saavat herkullisen värin.
  4. Nostele jokaiselle lautaselle kaksi ritaria ja päälle ananasta.
  5. Viimeistele vaniljajäätelöllä ja syötävillä kukilla.
Herkullinen Juhannusmenu

Olisiko tästä teidän juhannusmenuksi?

*Postauksen kuvat ja menu on suunniteltu alun perin yhteistyössä Keiju-tuotteiden kanssa.

/Anni

Lisää juhannusherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Juhannusjuoma: Fresita Frozen Melon
Seuraava artikkeli: Helppo Juhannuskakku (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios