Aromikas Kirsikkahillo

Aromikas Kirsikkahillo

Keittelin viime viikolla ihanan tummista ja mehevistä kirsikoista hilloa. Rakastan itse kirsikoita yli kaiken ja syön ne yleensä ihan sellaisenaan. Tällä kertaa inspiroiduin herkuttelun lomassa keittelemään hilloa, kun muistin, että yksi teistä lukijoista toivoi jo aikaa sitten enemmän kirsikkareseptejä tänne blogin puolelle. Vastaan nyt vihdoin tähän toiveeseen tällä ohjeella ja lupaan, että lisää on tulossa.

Kirsikkahillo on hienostunutta, aromikasta ja moneen herkkuun sopivaa. Seuraava vinkki voi vähän naurattaa, juurihan juhlimme keskikesää. Mutta ihan tosi, voit keittää hillon jo joululahjaksi ystävälle. Briejuusto ja kirsikkahillo sopivat nimittäin täydellisesti yhteen kylminä ja pimeinä talvi-iltoina. Jätetään kuitenkin talven muistelu tähän. Ihanaa kirsikkahilloa voit laittaa myös macaron-leivosten väliin tai kakun, sokerikeksien tai kääretortun täytteeksi.

Ihan yksinkertaisuudessaan minä laitan kirsikkahilloa nyt kesällä myös lettujen päälle, ahh tai vaniljajäätelön vierelle. Mieheni ei pidä kirsikoista kovasti, eikä meinannut maistaa edes tätä hilloa. Meillähän muuten maistetaan aina kaikkea 😉 ja hillo yllättäen olikin herkullista – myös hänen makuunsa sopivaa. Jos jotain negatiivista tästä reseptistä löydän, oli se noiden kivien poistaminen! Instagramin puolella sain kuitenkin mahtavia vinkkejä: Paina pillillä kivi ulos näppärästi ♥ Testattu ja toimii.


Aromikas Kirsikkahillo

OHJE

  • 2 litraa kirsikoita
  • 4 dl hillosokeria
  • 2 rkl vettä
  • puolikkaan limen mehu
  • vaniljatangon siemenet
  • ripaus suolaa
  1. Pese ja poista kirsikoista kivet pillin avulla painamalla.
  2. Yhdistä kirsikat, hillosokeri ja vesi kattilassa.
  3. Keitä noin 15 minuuttia. Kuori vaalea vaahto pinnalta.
  4. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan.
  5. Purista limen mehu ja lisää ripaus suolaa hillon sekaan.
  6. Sekoita ja anna jäähtyä.
  7. Purkita hillo puhtaisiin purkkeihin- saat tästä reseptistä kaksi 250 g hillopurkkia.

Vinkki! Mausta hillo makusi mukaan myös kanelilla ja kardemummalla! 


Katso muita hilloreseptejäni Hillo-kategoriasta.

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Pekka Karhu sanoo:

    Onkohan veden määrä oikea?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *