• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Sinappivinegretti – Maailman paras salaatinkastike

Arkiruoka· Kasvisruoka· Vegaaninen

13 marras

Sinappivinegretti - Maailman paras salaatinkastike

Tämä on se hetki, jonka jälkeen haluat pelkkää vihreää salaattia jokaiselle aterialle: sinappivinegretti – maailman paras salaatinkastike.

Minun elämäni ruokahetket muuttuivat, kun bongasin kesällä Glorian ruoka&viini -lehdestä maailman parhaan salaatinkastikkeen ohjeen. Kova väite, simppeli kuva, mutta se mikä sai mielenkiintoni heräämään oli tarina tuon kastikkeen takana. Oi New York!

Toimittaja oli tilannut kyseisen salaatin New Yorkissa, ravintolassa nimeltä Via Carota, jossa he olivat miehensä kanssa ihmetelleet kyseisen annoksen hintaa. Pelkkiä salaatinlehtiä 20 dollarilla? Salaatti oli tilattava ja se jäi mieleen. Vuotta myöhemmin ohje löytyi New York Timesista, jonne se oli päätynyt samojen ylistyksien kera! Ja sitten se päätyi Glorian ruoka&viini numeroon 6/2019 ja sieltä minä bongasin sen! Oi kiitos maailman parhaan salaatinkastikkeen ohjeesta!

Olen kertonut tästä kastikkeesta monelle. Kokannut jumalaista vihersalaattia jumalaisella kastikkeella ystävilleni ja nyt jaan sen teille. Olkaa hyvät, tässä hieman muunneltu (omaan makuuni) ohje! Nautinnollisia salaattihetkiä!

Sinappivinegretti - Maailman paras salaatinkastike


Sinappivinegretti – Maailman paras salaatinkastike

Ohje

  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl valkoviinietikkaa (myös omena- ja punaviinietikalla tuli herkkua)
  • 1 rkl lämmintä vettä
  • 2 dl laadukasta oliiviöljyä
  • 1,5 tl dijonsinappia
  • 1,5 tl täysjyväsinappia (myös ihan tavallinen käy ja toimii)
  • 1,5 tl juoksevaa hunajaa
  • 2 timjaminoksaa
  • 0,5 tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • ripaus ruokosokeria

Tee näin

  1. Kuori ja hienonna salottisipuli sekä valkosipuli kulhoon.
  2. Lisää päälle etikka ja vesi. Sekoita.
  3. Lisää seuraavaksi oliiviöljy, hunaja ja sinapit vispaamalla.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää halutessasi vielä ripaus ruokosokeria ja timjamit.
  5. Lisää halutessasi etikkaa tai suolaa, jos maku sitä vaatii.
  6. Sekoittele tasaiseksi ja kääntele pestyjen salaatinlehtien sekaan. Lusikoi kastiketta vielä kasan päälle. N A M !

VEGAANINEN: Korvaa hunaja agavesiirapilla.

Sinappivinegretti - Maailman paras salaatinkastike Sinappivinegretti - Maailman paras salaatinkastike

Ihanaa viikon jatkoa!

♥ Anni


Katso lisää suolaisia hemmotteluruokia täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

16 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Rapea Siemennäkkäripiirakka (G)
Seuraava artikkeli: Joulun Paras Suklaa-Taatelikakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sarkku sanoo

    13.11.2019 11:37

    Tätä täytyykin kokeilla! Kauankohan tällainen kastike säilyy jääkaapissa, jos tekisi pullollisen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.11.2019 11:41

      Pitäisi säilyä useita viikkoja jääkaapissa, joten tee vaan kerralla enemmän 🙂

      Vastaa
      • Kyösti sanoo

        23.7.2020 01:45

        Menee öljyn seurauksena tahmeaksi jääkaapissa (toki sitten notkistuu). Miten säilyy huoneenlämmössä?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          23.7.2020 09:15

          Totta, oliiviöljy pakkautuu kylmässä, mutta melko nopeasti muuttuu juoksevaksi huoneenlämmössä. En ole kokeillut säilytystä huoneenlämmössä härskiintymisen takia, mutta uskoisin, että kyllä muutaman päivän säilyy.

          Vastaa
  2. Annika sanoo

    16.11.2019 19:26

    Kiitos reseptistä, testasin eilen ja oli hyvää! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.11.2019 07:40

      Kiva kuulla, että sinäkin pidit 🙂

      Vastaa
  3. Sipuli ei sovi sanoo

    11.12.2019 21:11

    Miten pientä silppua tuosta sipulista pitää tehdä? Tai voiko sen korvata jollain? Olen tavis sipulille allerginen, jos syön sitä(valkosipulia pystyn käyttämään) joten mietin tuota, että jos voi laittaa lohkoiksi, niin ei tulisi omalle lautaselle.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.12.2019 08:29

      Sipuli hienonnetaan todella pieneksi ja on olennainen osa salaattia, koska antaa makua. Voit toki kokeilla ilman salottisipuliakin vain valkosipulilla tätä kastiketta 🙂

      Vastaa
  4. Outi sanoo

    14.12.2019 17:31

    Aivan ihana resepti: todellakaan salaatti ei ole enää entisensä! Tästä tuli mun uusi MUST. Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.12.2019 10:18

      Ihana kuulla, että teilläkin <3 Kiitos kommentistasi!

      Vastaa
  5. Seija sanoo

    29.12.2019 12:19

    Minäkin kokeilin tätä salaatinkastikeohjetta ja mitä ihmettä teinkään väärin kun lopoutulos oli maultaan hyvin karvainen ja vetinen kastike?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.12.2019 09:51

      Tämä ohje on niin simppeli, että mitään muuta ei oikein voi tehdä väärin kuin mitata aineet. Oliiviöljyä tulee tähän kastikkeeseen paljon, joten sen tulee olla laadukasta, jotta maku on paras mahdollinen. Jos pidät oliiviöljyn makua karvaana tulee varmasti karvaus siitä. Vetistä tästä saa ainoastaan laittamalla liikaa vettä kastikkeeseen.

      Vastaa
  6. Outi sanoo

    20.12.2020 21:22

    Hei Anni!

    Mistä löydät vegaanista hunajaa? Ohje on merkitty vegaaniseksi.

    Kyselee Outi

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.12.2020 07:49

      Hei Outi,

      Ei taida löytyä vegaanista hunajaa 😉 Hunajan voi korvata agavesiirapilla, jos se ei sovellu ruokavalioon – lisäsin sen ohjeeseen. Oli jäänyt nimittäin uupumaan sieltä.

      Vastaa
  7. Timo sanoo

    21.8.2021 06:04

    Hei!
    Hyvä resepti jota on helppo muunnella omien mieltymysten mukaiseksi.Itse teen tupla-annoksen jolloin se riittää omassa käytössäni noin kuukaudeksi.Säilyy hyvin jääkaapissa ainakin tämän ajan.Mielestäni sipuli ja valkosipuli kannataa raastaa hienoksi soseeksi ja timjamia laittaa kokonainen ruukullinen hyvin pilkottuna.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.8.2021 13:08

      Hyvät vinkit, kiitos niistä 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin bl Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin blogin puolelle 10 herkullisinta ohjettani! 💕 

Heti kun ollaan taas kotona, leivon omista raparpereistani uuden piirakan, joka on poltellut mielessä! #raparperinaika
Hääpäivä 🤍 Tämä oli meidän hääpotrett Hääpäivä 🤍

Tämä oli meidän hääpotrettien viimeinen otos tasan neljä vuotta sitten tänään 🌿Ollaan jo vähän väsyneitä kuvattavia, mutta pidän tästä kuvasta erityisesti. Siitä ettei hymyillä, mutta näytetään silti tosi onnellisilta, raukeilta. Kaikki meni hyvin. Me ollaan tässä ja nyt. Meidän päivä, ihana olla juuri nyt Italiassa  muistelemassa yhdessä, koko meidän kolmihenkisen perheen kesken #keramiikkahäät 🌸 @camillabloom
La Dolce Vita ❤️ La Dolce Vita ❤️
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios