• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Sinappivinegretti – Maailman paras salaatinkastike

Arkiruoka· Kasvisruoka· Vegaaninen

13 marras

Sinappivinegretti - Maailman paras salaatinkastike

Tämä on se hetki, jonka jälkeen haluat pelkkää vihreää salaattia jokaiselle aterialle: sinappivinegretti – maailman paras salaatinkastike.

Minun elämäni ruokahetket muuttuivat, kun bongasin kesällä Glorian ruoka&viini -lehdestä maailman parhaan salaatinkastikkeen ohjeen. Kova väite, simppeli kuva, mutta se mikä sai mielenkiintoni heräämään oli tarina tuon kastikkeen takana. Oi New York!

Toimittaja oli tilannut kyseisen salaatin New Yorkissa, ravintolassa nimeltä Via Carota, jossa he olivat miehensä kanssa ihmetelleet kyseisen annoksen hintaa. Pelkkiä salaatinlehtiä 20 dollarilla? Salaatti oli tilattava ja se jäi mieleen. Vuotta myöhemmin ohje löytyi New York Timesista, jonne se oli päätynyt samojen ylistyksien kera! Ja sitten se päätyi Glorian ruoka&viini numeroon 6/2019 ja sieltä minä bongasin sen! Oi kiitos maailman parhaan salaatinkastikkeen ohjeesta!

Olen kertonut tästä kastikkeesta monelle. Kokannut jumalaista vihersalaattia jumalaisella kastikkeella ystävilleni ja nyt jaan sen teille. Olkaa hyvät, tässä hieman muunneltu (omaan makuuni) ohje! Nautinnollisia salaattihetkiä!

Sinappivinegretti - Maailman paras salaatinkastike


Sinappivinegretti – Maailman paras salaatinkastike

Ohje

  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl valkoviinietikkaa (myös omena- ja punaviinietikalla tuli herkkua)
  • 1 rkl lämmintä vettä
  • 2 dl laadukasta oliiviöljyä
  • 1,5 tl dijonsinappia
  • 1,5 tl täysjyväsinappia (myös ihan tavallinen käy ja toimii)
  • 1,5 tl juoksevaa hunajaa
  • 2 timjaminoksaa
  • 0,5 tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • ripaus ruokosokeria

Tee näin

  1. Kuori ja hienonna salottisipuli sekä valkosipuli kulhoon.
  2. Lisää päälle etikka ja vesi. Sekoita.
  3. Lisää seuraavaksi oliiviöljy, hunaja ja sinapit vispaamalla.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää halutessasi vielä ripaus ruokosokeria ja timjamit.
  5. Lisää halutessasi etikkaa tai suolaa, jos maku sitä vaatii.
  6. Sekoittele tasaiseksi ja kääntele pestyjen salaatinlehtien sekaan. Lusikoi kastiketta vielä kasan päälle. N A M !

VEGAANINEN: Korvaa hunaja agavesiirapilla.

Sinappivinegretti - Maailman paras salaatinkastike Sinappivinegretti - Maailman paras salaatinkastike

Ihanaa viikon jatkoa!

♥ Anni


Katso lisää suolaisia hemmotteluruokia täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

16 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Rapea Siemennäkkäripiirakka (G)
Seuraava artikkeli: Joulun Paras Suklaa-Taatelikakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sarkku sanoo

    13.11.2019 11:37

    Tätä täytyykin kokeilla! Kauankohan tällainen kastike säilyy jääkaapissa, jos tekisi pullollisen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.11.2019 11:41

      Pitäisi säilyä useita viikkoja jääkaapissa, joten tee vaan kerralla enemmän 🙂

      Vastaa
      • Kyösti sanoo

        23.7.2020 01:45

        Menee öljyn seurauksena tahmeaksi jääkaapissa (toki sitten notkistuu). Miten säilyy huoneenlämmössä?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          23.7.2020 09:15

          Totta, oliiviöljy pakkautuu kylmässä, mutta melko nopeasti muuttuu juoksevaksi huoneenlämmössä. En ole kokeillut säilytystä huoneenlämmössä härskiintymisen takia, mutta uskoisin, että kyllä muutaman päivän säilyy.

          Vastaa
  2. Annika sanoo

    16.11.2019 19:26

    Kiitos reseptistä, testasin eilen ja oli hyvää! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.11.2019 07:40

      Kiva kuulla, että sinäkin pidit 🙂

      Vastaa
  3. Sipuli ei sovi sanoo

    11.12.2019 21:11

    Miten pientä silppua tuosta sipulista pitää tehdä? Tai voiko sen korvata jollain? Olen tavis sipulille allerginen, jos syön sitä(valkosipulia pystyn käyttämään) joten mietin tuota, että jos voi laittaa lohkoiksi, niin ei tulisi omalle lautaselle.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.12.2019 08:29

      Sipuli hienonnetaan todella pieneksi ja on olennainen osa salaattia, koska antaa makua. Voit toki kokeilla ilman salottisipuliakin vain valkosipulilla tätä kastiketta 🙂

      Vastaa
  4. Outi sanoo

    14.12.2019 17:31

    Aivan ihana resepti: todellakaan salaatti ei ole enää entisensä! Tästä tuli mun uusi MUST. Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.12.2019 10:18

      Ihana kuulla, että teilläkin <3 Kiitos kommentistasi!

      Vastaa
  5. Seija sanoo

    29.12.2019 12:19

    Minäkin kokeilin tätä salaatinkastikeohjetta ja mitä ihmettä teinkään väärin kun lopoutulos oli maultaan hyvin karvainen ja vetinen kastike?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.12.2019 09:51

      Tämä ohje on niin simppeli, että mitään muuta ei oikein voi tehdä väärin kuin mitata aineet. Oliiviöljyä tulee tähän kastikkeeseen paljon, joten sen tulee olla laadukasta, jotta maku on paras mahdollinen. Jos pidät oliiviöljyn makua karvaana tulee varmasti karvaus siitä. Vetistä tästä saa ainoastaan laittamalla liikaa vettä kastikkeeseen.

      Vastaa
  6. Outi sanoo

    20.12.2020 21:22

    Hei Anni!

    Mistä löydät vegaanista hunajaa? Ohje on merkitty vegaaniseksi.

    Kyselee Outi

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.12.2020 07:49

      Hei Outi,

      Ei taida löytyä vegaanista hunajaa 😉 Hunajan voi korvata agavesiirapilla, jos se ei sovellu ruokavalioon – lisäsin sen ohjeeseen. Oli jäänyt nimittäin uupumaan sieltä.

      Vastaa
  7. Timo sanoo

    21.8.2021 06:04

    Hei!
    Hyvä resepti jota on helppo muunnella omien mieltymysten mukaiseksi.Itse teen tupla-annoksen jolloin se riittää omassa käytössäni noin kuukaudeksi.Säilyy hyvin jääkaapissa ainakin tämän ajan.Mielestäni sipuli ja valkosipuli kannataa raastaa hienoksi soseeksi ja timjamia laittaa kokonainen ruukullinen hyvin pilkottuna.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.8.2021 13:08

      Hyvät vinkit, kiitos niistä 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios