• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Salted Caramel Kreemi

Kakut· Täytteet ja kuorrutukset

22 loka
Salted Caramel Kreemi

Salted caramel kakkupohja sai seurakseen ihanimman kreemin ikinä! Salted caramel kreemi sopii kakun väliin, kuppikakkujen kuorrutteeksi, kääretortun sisään ja vaikka levykakun päälle. Tämä herkullinen kreemi on pehmeän paahteista, maukasta ja niin ihanaa, että muutkin kinuskin ystävät ihastuvat siihen välittömästi!

Rakastan kinuskia ja minusta se ei tarvitse seurakseen aina jotain kirpeää tai raikasta. Kinuski, toffee, salted caramel jne. ovat kaikki sellaisenaan jumalaisia ja siksi salted caramel kakkuun en sekoittanut mitään muita makuja. Pelkäsin kakun olevan liian makeaa, mutta se ei ollut. Balanssi oli täydellinen.

muutama vinkki

Voit tehdä tähän kreemiin itse keitettyyn kinuskiin. Valmiiksi karamellisoitu kondensoitu maito (dulche de leche) kuitenkin antaa tähän kreemiin ihanan pehmeän maun ja tekstuurin. Ja onhan se nyt helppoa, kun se on valmiina käytettäväksi suoraan purkista. Muista ennen valmistuksen aloittamista, että kaikkien aineiden tulisi olla samanlämpöisiä, jotta kreemi ei leikkaa tai kokkaroidu. Ota siis kaikki aineet hyvissä ajoin esille huoneenlämpöön. Mascarpone tekee kreemistä pehmeän, jos haluat kovempaa voikreemiä, jota on helpompi pursottaa ja muotoilla vähennä mascarponen määrää. Laita valmiiksi vatkattu kreemi hetkeksi jääkaappiin, jossa se jähmettyy hiukan. Näin kreemin levitys kakun päälle helpottuu.

Salted Caramel Kreemi

SalteD Caramel Kreemi

Ohje

  • 200 g voita
  • 1-2 tippaa vanilja-aromia
  • 200 g mascarponea
  • 4 dl tomusokeria
  • 4 rkl Dulche de leche valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • ripaus sormisuolaa
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja vanilja-aromi vaaleaksi ja kuohkeaksi.
  2. Lisää tomusokeri 1 dl kerrallaan voimakkaasti vatkaten (tässä kohtaa kreemiä on vaahdotettu noin 6 minuuttia).
  3. Lisää seuraavaksi mascarpone kahdessa erässä koko ajan vatkaten.
  4. Lisää myös karamellisoitu kondensoitu maito ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää myös suola.
  5. Lopeta vatkaaminen kun kreemi on kuohkeaa ja tasaista.

Vinkki! Käytä mahdollisimman saman lämpöisiä tuotteita, jotta kreemi ei juoksetu tai leikkaa. Lue lisää vinkkiosuudesta ylempää.

Salted Caramel Kreemi

Herkullisia hetkiä!

/Anni


Lisää kreemi-ohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

15 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Salted Caramel Kakkupohja
Seuraava artikkeli: Halloween herkut taaperolle (1-vuotta +) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Minna sanoo

    22.10.2021 14:08

    Hei! Riittääkö tämä ohjeen määrä salted caramel kakkupohjan väleihin ja kuorrutukseen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.10.2021 13:55

      Kyllä riittää ja kakun kokoamisvinkit ovat tulossa myös erikseen vielä ensi viikolla 🙂

      Vastaa
  2. Hanna sanoo

    28.10.2021 11:59

    Moikka! Kondensoitu maito ei taida olla laktoositonta, jos oikein muistelen. Pystyykö jollain keinolla kondensoidun maidon korvaamaan? Mikäköhän voisi toimia…? Nykyään niin monella on laktoosivaivoja, joten siksi pohdin tätä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.10.2021 12:41

      Moikka, samaa pohdittiin kakkupohjan osalta ja kuten tuolla tekstin vinkki-osuudessa mainitsen voi kinuskin keittää itse, jolloin siitä saa laktoositonta.

      Vastaa
  3. Marja sanoo

    28.10.2021 21:38

    Siis keitetäänkö kondensoitu maito ensin kinuskiksi vai käytetäänkö suoraan purkista?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.10.2021 06:30

      Tässä käytetään valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa, jota saa suoraan kaupasta:

      https://www.tokmanni.fi/kondensoitu-maito-397-g-karamellisoitu-4032549003378?gclid=Cj0KCQjwlOmLBhCHARIsAGiJg7l3sgeq08BNxABONdLoKsf6vUed3sA0_Y3sExDcxvnKirPPgy0Q0q8aAmXAEALw_wcB

      Vastaa
  4. Niina sanoo

    1.11.2021 16:52

    Hei,
    Jos Kinuskin tekee itse, kannattaako se tehdä kinuskikastikkeen vai kuorrutteen ohjeella? Kuorutteessa keittämisaika on pidempi.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.11.2021 08:23

      Heippa, enpä nyt ajatellut asiaa näin pitkälle. Toimii varmasti molemmilla tavoilla, ehkä hiukan löysempi sekoittuu paremmin kreemiin. Tärkeää on jäähdyttää kinuski kunnolla.

      Vastaa
  5. Susanna sanoo

    17.12.2021 21:46

    Nyt kävi näin: olin tekemässä taatelisuklaakakkuasi, mutta ganashe epäonnistui (tuli rakeista). Uuteen satsiin ei ole aineksia, mutta sattumalta tähän salted caramel kreemiin löytyisi. Ongelmana on, etten ole maistanut kumpaakaan, kakkua tai tätä kreemiä. Mutta sinä olet 🙂 joten mitä luulet, sopiiko ne yhteen? En tiedä, ehditkö vastata ennen seuraavaa katasrofia keittiössäni mutta aina kannattaa yrittää..

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.12.2021 14:14

      Kyllä ne varmasti sopivat hyvin yhteen! Tee rauhallisesti ja lue ohje kunnolla! Varmasti onnistut sitten 🙂 Ainekset on hyvä olla saman lämpöisiä ettei juoksetu ja tule rakeista.

      Vastaa
  6. Jessica sanoo

    11.1.2022 22:49

    Moikka!
    Sopisiko tämä kreemi levitettäväksi perinteisemmän täytekakun päälle? Pysyykö pienet koristelut kiinni? Riittäisikö puolikas satsi kreemiä jos kyseessä on vain päälle levitettävä määrä 18cm (hieman korkeampaan) kakkuun?

    Kiitos avusta jo etukäteen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.1.2022 07:11

      Moikka, eiköhän se sovi 🙂 Ja luulisin, että riittää puolikas annos.

      Vastaa
      • Jessica sanoo

        12.1.2022 07:52

        Kiitos nopeasta vastauksesta!

        Vastaa
  7. Anniina sanoo

    19.3.2022 13:48

    Olen tekemässä Snickers-kakkua. Aloin miettimään kävisikö tämä juustokakun moussena, jos laittaisi liivatetta.. mitä luulet? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.3.2022 06:35

      En laittaisi voipohjaiseen kreemiin liivatetta – se juoksettuu ja on muutenkin liian tuhtia. inkitän alle kinuskimoussen ohjeen:

      https://www.anninuunissa.fi/silkinpehmea-kinuskimoussekakku-velvet-kuorrutus/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Keväinen Juustokranssi 🧀 joka sai koristeeksi Keväinen Juustokranssi 🧀 joka sai koristeeksi oman pihan kirsikankukkia 🌸 

Te toivoitte suolaista naposteltavaa. Kesäversiota suositusta juustokranssista juhliin. Tämä oli ihana toteuttaa. Saatiin herkutella aikuisten kesken Onnin mentyä nukkumaan. Ihmeteltiin miksi ei useammin koota tällaista tarjotinta vain meille kahdelle 🤩 pieniä juhlallisuuksia voi tuoda myös arkeen 💕

Linkki ohjeeseen löytyy profiilista 👆🏻 #anninuunissa #juhlavinkit
Annoskokoiset voileipäkakut 🌸 niin ihania ja n Annoskokoiset voileipäkakut 🌸 niin ihania ja näyttäviä kesän juhliin! Ja tosi helppo koota helposti sekoitettavasta lohitahnasta sekä leipäpaloista👌🏻Hävikkiviipaleista voi paistaa krutongit salaatin päälle. 

Lisää kuvia ja tarkemmat ohjeet näihin kakkusiin löytyy Rosee postauksesta, joka on tehty yhteistyössä @viinimaa kanssa. Linkki profiilissa 🥂
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi 🎂 Kevään ja kesän juhlareseptiikka saa jatkoa tällä upealla täysin vegaanisella sitruuna-kinuskitäytekakulla, joka on leivottu Dansukkerin luomusokereilla 🍋

Sitruuna ja kinuski ne yhteen sopii! No te tiedätte, se on mun suosikki makuyhdistelmä. Nyt voin todeta, että tämä combo toimii myös vegaanisessa kakussa 👏🏻

Vegaanista kreemiä ei erottaisi perinteisestä 🥣 Ja vegaaninen kinuski syntyy yhtä helposti kuin perinteinen, (luomu)fariinisokeriin keitettynä tietenkin. Se on hiukan läpikuultavampaa, mutta sopii myös kakkuvalumiksi loistavasti. Vegaanista kinuskia täytyy vaan jaksaa keittää tarpeeksi kauan. Muistathan myös odottaa, että kinuski jäähtyy kunnolla ennen sen valuttamista 💛 Ylistän myös munatonta sitruunan kuorella maustettua kakkupohjaa, joka on herkullisen mehevä!

Kurkkaa upean kakun ohje blogista, linkki löytyy tutusta paikasta 👆🏻 #anninuunissa #keväänjuhlat #vegaaninenleivonta #luomusokeria
Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hemp Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hempeässä Ruby-suklaakakussa maistuu kaakao, Ruby-suklaa, vadelma ja vanilja. 

Nyt käännetään katseet kohti kevään juhlia! 🌸 Juhlakakkujen leipominen on aina hiukan työläämpi projekti kotikeittiössä. Siksi suunnittelin teille ihanan ohjeen, jossa voitte oikaista kakkupohjan, täytteen ja kreemin kanssa 👏🏻

Kaakaolla ja vaniljalla maustettu kakkupohja syntyy ilman sähkövatkaimia yhdessä vuoassa. Kakun väliin tehdään myös helppo suklaatäyte ihanasta Dr. Oetkerin Ruby leivontasuklaasta ja pakkaskuivatusta vadelmasta, jonka ansiosta kakku ei voi vettyä liikaa! Tämä täyte on silkkisen pehmeää ja hyytyy ilman liivatetta 🥣

Dr. Oetkerin uusi Base for Buttercream jauheseos helpottaa taas usein haastavaksi koetun voikreemin tekoa. Nyt sinun ei tarvitse kuin pehmittää voi huoneenlämpöiseksi ja vatkata se kuohkeaksi kuorrutejauheseoksen kanssa muutamassa minuutissa. Voit värjätä voikreemiä ja maustaa sitä aromeilla. Voit tehdä myös raikkaampaa tuorejuustokreemiä tällä jauheseoksella. Ohjeet löydät paketin kyljestä 🎂

Kaikki tuotteet tämän ihanan kakun koristeluun ja maustamiseen löytyvät Dr.Oetkerin valikoimista. Katso stoorien puolelta video kakun kuorrutuksesta ja koko kakun ohje blogin puolelta. Linkin löydät profiilista! ☝🏻

#leivojakoristele #anninuunissa #keväänjuhlat
Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveit Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveita kevään juhlakauteen liittyen 🌸 Toivoitte: 

1. Vegaanisia ohjeita (tulossa ihana juhlakakku)
2. Ohjeita gluteenittomaan leivontaan (postauslinkki profiilissa)
3. Pieniä suolaisia herkkuja (tulossa loppuviikosta)
4. Voileipäkakkuja (tulossa ja vanhat linkitetty stooriin)
5. Ohjeita leivonnaisten pakastukseen (linkki stooreissa)
6. Sokerittomia ohjeita (löytyy, linkki stooreissa)

Melkein kaikkia näitä aiheita olen käsitellyt blogissani jo ennestään. Koska niitä kysellään joka kevät 💋 Linkitin stoorien puolelle sivut mistä voitte käydä lukaisemassa vinkkejä 👆🏻ja tallensin kaikki myös kohokohtiin. 

Lisäksi kyselitte kakkujen kerma- ja kreemipursotuksista. Tässä pikaohjeita:

Ehkä tärkeintä on käyttää tukevaa pursotinpussia ja laadukasta terästyllaa. Lopputuloksen kannalta tämä on merkittävä asia 🎂 Kermaksi valitsen itse vispin, koska sen koostumus on oikein vispattuna jämäkkä. Käytän myös välillä kerman jämäköittämiseen mascarponea, rahkaa tai vaniljakreemijauhetta. Kasvipohjaiset vispit ovat väriltään valkoisempia, vatkautuvat hyvin ja kestävät hellettäkin paremmin. Suosittelen testaamaan. Näillä vinkeillä pääset jo pitkälle huolitellun lopputuloksen kanssa 👌🏻

Kuvassa malleja eri tyllillä tehdyistä pursotuksista. Kuvan kerma on värjätty tipalla pinkkiä geeliväriä, joka sopii paremmin leivontaan kuin nestemäiset värit, jotka saattavat juoksettaa kreemit, kermat tai taikinan 💕

Hei tähän alle saa kysellä lisää 👇🏻 #anninuunissa
Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat p Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat palat tässä. Viimeinkin käytiin testaamassa @way_bakery Banaanikakku ja mantelicroissant 🤤 olivat niin ihania, että unohdin sen laskiais🥐 mitä ei enää saanut.
”Puolet elämän iloista on löydettävissä pik ”Puolet elämän iloista
on löydettävissä pikkuasioista,
ohimennen siepatuista”. - O.S. Marden

Tämä oli ihana muistutus arjen kauneudesta 🌸 Ensi viikolla on tulossa niin paljon kakku- viini- ja juhlavinkkejä että 🔥
Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplill Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplilla: Kolme suosikkia samalla pöydällä 🤍 Räksallad, toast skagen & princess tårta Tukholmassa 🍰 Ainiin ja 🥂Mistä sä haaveilet?
Mango & Passion 💛🧡 Voi miten tätä kakkua Mango & Passion 💛🧡

Voi miten tätä kakkua on kyselty ja miten alkoi harmittaa kun moni kirjoitti, että olisi halunnut sen leipoa äitienpäiväksi. 

Olin juhlimassa äitienpäivää ennakkoon oman äitini luona ja piilouduin aamulla makkariin käsittelemään kuvia ja viimeistelemään reseptiä. Näin muutaman päivän myöhässä, mutta tarpeeksi ajoissa kevään juhlia ajatellen julkaisen teille ihanan mango-passionkakun ohjeen.

Ohje löytyy blogista ☝🏻 hyödyllisten ohjeiden kera: miten täyttää korkea kakku, miten kreemittää kakku ja mitä ottaa huomioon kukkien käytössä kakun koristelussa 👌🏻 #anninuunissa
Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyn Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyneet oman äitini kanssa. Äitiyden ja äidin merkitys on kasvanut elämässäni, kun äitiyden voi jakaa oman äidin kanssa. Kiitos rakkaudesta, tuesta ja läsnäolosta, jota olet jakanut Onnille ja minulle. Upeinta äitienpäivää kaikille äideille, äitiydestä haaveileville, äidiksi itsensä tunteville ja ihan kaikille, joita tämä päivä koskettaa ❤️
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios