• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Salted Caramel Kreemi

Kakut· Täytteet ja kuorrutukset

22 loka
Salted Caramel Kreemi

Salted caramel kakkupohja sai seurakseen ihanimman kreemin ikinä! Salted caramel kreemi sopii kakun väliin, kuppikakkujen kuorrutteeksi, kääretortun sisään ja vaikka levykakun päälle. Tämä herkullinen kreemi on pehmeän paahteista, maukasta ja niin ihanaa, että muutkin kinuskin ystävät ihastuvat siihen välittömästi!

Rakastan kinuskia ja minusta se ei tarvitse seurakseen aina jotain kirpeää tai raikasta. Kinuski, toffee, salted caramel jne. ovat kaikki sellaisenaan jumalaisia ja siksi salted caramel kakkuun en sekoittanut mitään muita makuja. Pelkäsin kakun olevan liian makeaa, mutta se ei ollut. Balanssi oli täydellinen.

muutama vinkki

Voit tehdä tähän kreemiin itse keitettyyn kinuskiin. Valmiiksi karamellisoitu kondensoitu maito (dulche de leche) kuitenkin antaa tähän kreemiin ihanan pehmeän maun ja tekstuurin. Ja onhan se nyt helppoa, kun se on valmiina käytettäväksi suoraan purkista. Muista ennen valmistuksen aloittamista, että kaikkien aineiden tulisi olla samanlämpöisiä, jotta kreemi ei leikkaa tai kokkaroidu. Ota siis kaikki aineet hyvissä ajoin esille huoneenlämpöön. Mascarpone tekee kreemistä pehmeän, jos haluat kovempaa voikreemiä, jota on helpompi pursottaa ja muotoilla vähennä mascarponen määrää. Laita valmiiksi vatkattu kreemi hetkeksi jääkaappiin, jossa se jähmettyy hiukan. Näin kreemin levitys kakun päälle helpottuu.

Salted Caramel Kreemi

SalteD Caramel Kreemi

Ohje

  • 200 g voita
  • 1-2 tippaa vanilja-aromia
  • 200 g mascarponea
  • 4 dl tomusokeria
  • 4 rkl Dulche de leche valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • ripaus sormisuolaa
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja vanilja-aromi vaaleaksi ja kuohkeaksi.
  2. Lisää tomusokeri 1 dl kerrallaan voimakkaasti vatkaten (tässä kohtaa kreemiä on vaahdotettu noin 6 minuuttia).
  3. Lisää seuraavaksi mascarpone kahdessa erässä koko ajan vatkaten.
  4. Lisää myös karamellisoitu kondensoitu maito ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää myös suola.
  5. Lopeta vatkaaminen kun kreemi on kuohkeaa ja tasaista.

Vinkki! Käytä mahdollisimman saman lämpöisiä tuotteita, jotta kreemi ei juoksetu tai leikkaa. Lue lisää vinkkiosuudesta ylempää.

Salted Caramel Kreemi

Herkullisia hetkiä!

/Anni


Lisää kreemi-ohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

20 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Salted Caramel Kakkupohja
Seuraava artikkeli: Halloween herkut taaperolle (1-vuotta +) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Minna sanoo

    22.10.2021 14:08

    Hei! Riittääkö tämä ohjeen määrä salted caramel kakkupohjan väleihin ja kuorrutukseen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.10.2021 13:55

      Kyllä riittää ja kakun kokoamisvinkit ovat tulossa myös erikseen vielä ensi viikolla 🙂

      Vastaa
  2. Hanna sanoo

    28.10.2021 11:59

    Moikka! Kondensoitu maito ei taida olla laktoositonta, jos oikein muistelen. Pystyykö jollain keinolla kondensoidun maidon korvaamaan? Mikäköhän voisi toimia…? Nykyään niin monella on laktoosivaivoja, joten siksi pohdin tätä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.10.2021 12:41

      Moikka, samaa pohdittiin kakkupohjan osalta ja kuten tuolla tekstin vinkki-osuudessa mainitsen voi kinuskin keittää itse, jolloin siitä saa laktoositonta.

      Vastaa
  3. Marja sanoo

    28.10.2021 21:38

    Siis keitetäänkö kondensoitu maito ensin kinuskiksi vai käytetäänkö suoraan purkista?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.10.2021 06:30

      Tässä käytetään valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa, jota saa suoraan kaupasta:

      https://www.tokmanni.fi/kondensoitu-maito-397-g-karamellisoitu-4032549003378?gclid=Cj0KCQjwlOmLBhCHARIsAGiJg7l3sgeq08BNxABONdLoKsf6vUed3sA0_Y3sExDcxvnKirPPgy0Q0q8aAmXAEALw_wcB

      Vastaa
  4. Niina sanoo

    1.11.2021 16:52

    Hei,
    Jos Kinuskin tekee itse, kannattaako se tehdä kinuskikastikkeen vai kuorrutteen ohjeella? Kuorutteessa keittämisaika on pidempi.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.11.2021 08:23

      Heippa, enpä nyt ajatellut asiaa näin pitkälle. Toimii varmasti molemmilla tavoilla, ehkä hiukan löysempi sekoittuu paremmin kreemiin. Tärkeää on jäähdyttää kinuski kunnolla.

      Vastaa
  5. Susanna sanoo

    17.12.2021 21:46

    Nyt kävi näin: olin tekemässä taatelisuklaakakkuasi, mutta ganashe epäonnistui (tuli rakeista). Uuteen satsiin ei ole aineksia, mutta sattumalta tähän salted caramel kreemiin löytyisi. Ongelmana on, etten ole maistanut kumpaakaan, kakkua tai tätä kreemiä. Mutta sinä olet 🙂 joten mitä luulet, sopiiko ne yhteen? En tiedä, ehditkö vastata ennen seuraavaa katasrofia keittiössäni mutta aina kannattaa yrittää..

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.12.2021 14:14

      Kyllä ne varmasti sopivat hyvin yhteen! Tee rauhallisesti ja lue ohje kunnolla! Varmasti onnistut sitten 🙂 Ainekset on hyvä olla saman lämpöisiä ettei juoksetu ja tule rakeista.

      Vastaa
  6. Jessica sanoo

    11.1.2022 22:49

    Moikka!
    Sopisiko tämä kreemi levitettäväksi perinteisemmän täytekakun päälle? Pysyykö pienet koristelut kiinni? Riittäisikö puolikas satsi kreemiä jos kyseessä on vain päälle levitettävä määrä 18cm (hieman korkeampaan) kakkuun?

    Kiitos avusta jo etukäteen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.1.2022 07:11

      Moikka, eiköhän se sovi 🙂 Ja luulisin, että riittää puolikas annos.

      Vastaa
      • Jessica sanoo

        12.1.2022 07:52

        Kiitos nopeasta vastauksesta!

        Vastaa
  7. Anniina sanoo

    19.3.2022 13:48

    Olen tekemässä Snickers-kakkua. Aloin miettimään kävisikö tämä juustokakun moussena, jos laittaisi liivatetta.. mitä luulet? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.3.2022 06:35

      En laittaisi voipohjaiseen kreemiin liivatetta – se juoksettuu ja on muutenkin liian tuhtia. inkitän alle kinuskimoussen ohjeen:

      https://www.anninuunissa.fi/silkinpehmea-kinuskimoussekakku-velvet-kuorrutus/

      Vastaa
  8. Riitu (: sanoo

    20.10.2022 20:07

    Moi! Tarviiko ton kondensoidun maidon olla just Dulche de leche merkkiä? En löydä mistään tätä! 😅

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.10.2022 12:02

      Moikka, dulche de leche ei ole merkki, vaan kertoo siitä, että kondensoitu maito on valmiiksi karamellisoitua eli valmista kinuskia. Voit myös ostaa tavallista kondensoitua maitoa, mutta se tulee silloin keittää kinuskiksi ennen käyttöä.

      Vastaa
  9. Maarit sanoo

    27.10.2022 14:08

    Heissan, Ihana kreemi, nam. Voikohan tätä kreemiä käyttää tällaisenaan macaronsien täytteenä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.10.2022 14:10

      Heippa, kyllä voi! Ihanaa nimen omaan macaronleivoksien välissä 🙂 Kannattaa kokeilla myös pursottaa macaron puolikkaan keskelle hieman kinuskia ja sivuille kreemi. IHANAA!

      Vastaa
      • Maarit sanoo

        27.10.2022 15:59

        Kiitos vastauksesta ja ihanasta lisävinkistä 😋

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios