| | |

Key West – 4 x Key Lime Pie

Key West - 4 x Key Lime Pie

Voi näitä maisemia! Kävelinkö todella tällä upean valkoisella hiekalla ja näissä maisemissa vain muutama viikko sitten ja tuskailin kuumuutta? Kyllä sen täytyy olla näin, nimittäin kännykkäni on täynnä kuvatodisteita upeasta matkasta Key Westiin, Key Lime Pien synnyinseudulle.

Asetin itselleni kolmen päivän aikana haasteen. Maistan ainakin neljää paikallista limepiirasta ja teen niistä pienen vertailun. Osa teistä seurasi Instagramin puolella matkaani ja Key Lime Pie -haastetta. Voit käydä halutessasi kurkkaamassa fiilistelyt nyt jälkikäteen täältä.

LEIVONTALIVE Sunnuntaina 22.3.

Lupasin teille myös postauksen aiheesta ja mitä vielä!? Huomenna sunnuntaina 22.3. voit leipoa kanssani Instalivessä aidon Key Lime Pien tai tulla fiilistelemään ja nappaamaan parhaimmat vinkit tämän ihanan (pääsiäiseenkin sopivan) piirakan leivontaan. Luvassa vinkkejä myös gluteenittoman ja vegaanisen version leipomiseen. Lue lisää täältä.


Key West – 4 x Key Lime Pie

Esittelyssä siis neljä eri leipomoa Key Westissä, joissa kävin hakemassa palan limepiirakkaa reissumme aikana. Sain suosituksia paikalliselta oppaalta ja tässä siis ne parhaimmat olkaa hyvät.

Key Lime Pie Bakery

412 Greene Street 33040 Key West

Tämän leipomon nimen eteen lisätty ”The Original”, johdattaa hieman harhaan, nimittäin kyseessä ei ole se ensimmäinen ja alkuperäinen Key Lime Pie -leipomo. Leipomo on silti käynnin arvoinen, vaikka me saimme hieman ylimielistä palvelua kyllästyneen oloiselta herralta.

Paikan päällä leivottujen piirakoiden lisäksi leipomosta oli mahdollisuus ostaa mukaan limemehua, limekeksejä, jauhoseoksia, teetä ja vaikka mitä muuta herkkua sekä matkamuistoa. Nappasimme kuitenkin mukaan vain yhden piirakkapalan, joka pakattiin muovirasiaan, missä se toki oli kätevä kuljettaa hotellille. Leipomossa ei ollut kahvilaa tai istumapaikkoja.

Key West - 4 x Key Lime Pie
Key West - 4 x Key Lime Pie

Keitin hotellilla kahvit ja istuin terassille valmiina maistamaan reissun ensimmäistä limepiirakkaa. Ulkonäöltään tämä piirakka oli hyvin perinteinen, kaunis. Valitettavasti täytteen maku oli hieman karvas ja pohja olisi voinut olla paksumpi sekä rapeampi. Muuten ihan kelpo kappale.


Key Lime Pie Co.

511 Greene Street, Key West FL 33040

Samalla kadulla, ihan edellisen lähettyvillä sijaitsee toinen Key Lime Pie -leipomo, joka miellytti minua jo ulkopuolelta edellistä enemmän. Täällä järjestetään myös kursseja aina torstaisin ja perjantaisin klo 11.00. Harmillisesti emme olleet matkalla juuri noina päivinä, muuten olisin osallistunut ehdottomasti!

Key West - 4 x Key Lime Pie

Pääsin onneksi seuraamaan piirakoiden valmistusta paikan päällä, kun satuimme leipomolle aikaisin aamulla. Täällä oli mahdollisuus jäädä nauttimaan piirakka myös kahvilan puolelle. Leipomotoimintaa pystyy herkutellessa seuraamaan lasin läpi.

Key West - 4 x Key Lime Pie

Lisäksi myynnissä oli erilaisia Key Lime Pie -tuotteita, kuten pastilleja, suklaapatukoita ja muuta herkkua.

Key West - 4 x Key Lime Pie

Valitsin leipomon valikoimista pienen kokonaisen piirakan pelkän palan sijaan. Tämä oli niin söpö! Ja itseasiassa tämä piirakka oli täysin erilainen kuin edellinen piirakka, niin koostumukseltaan kuin maultaan. Täyte ei ollut kellertävää, kuten muissa piirakoissa, joita maistoin matkalla.

Harmittaa etten kysynyt miten täyte oli tehty. Se oli nimittäin samettinen, kermainen ja todella herkullinen. Tämä piirakka saa suuret hehkutukset ja suositteluni. En ihmettele, että Key Lime Pie Co. piirakat ovat voittaneet palkintoja.

Key West - 4 x Key Lime Pie

Blue Heaven

729 Thomas Street, Key West

Ylistettävän ihana aamiaisravintola, jonka Key Lime Pie sai erikoishehkutukset etukäteen. Tulimme tänne siis aamiaiselle ja kirjoitan aamiaiskokemuksestamme vielä erikseen. Tilasimme aamiaisen jälkeen mukaamme todella erikoisen näköisen palan limepiirakkaa, joka on valmistettu paikan päällä ravintolan omassa leipomossa.

Key West - 4 x Key Lime Pie

Niin söpö mesta. Suosittelen tekemään tänne varauksen. Tulisin ehdottomasti myös pelkästään kahville ja piirakalle. Paikka oli tupaten täynnä jo klo 9.00 aamulla (koska aamiainen & brunssi ovat molemmat hyvin suosittuja).

Key West - 4 x Key Lime Pie

Kiirehdimme hotellille, että sain piirakkapalan suojaan kuumuudelta. Iltapäivällä keitin taas kahvit ja istahdin terassille.

Tässä piirakassa on kerman sijaan marenkia! Mutta mitä on tehty marengin pinnalle? Sitä en keksinyt. Se oli tasaisesti ruskea, mutta ei rapea. Tiedätkö sinä?

Piirakan muoto ja ulkonäkö ihastutti. Näiden lisäksi myös marengin määrä. Harmitti kun maku ei täyttänyt odotuksia. Täytekerros oli mielestäni herkullinen, mutta sitä oli liian vähän marenkiin verrattuna. Ja marenki ei vetänyt vertoja silkin pehmeälle sveitsiläiselle marengille, jonka kanssa itse tarjoaisin tämän piirakan. Suosittelen silti kokeilemaan tätä sen erikoisen ulkonäön ja itse ravintolakokemuksen puolesta. Ja hei ehkä sä tykkäät tästä eniten?

Key West - 4 x Key Lime Pie

Kermit’s

200 Elizabeth Street Key West & Corner of Duval & Front Streets Key West

Tämä on nyt se alkuperäinen ja yksi ensimmäisistä! Näin meille hotellilla kerrottiin. Jätettiin Kermits viimeiseksi, koska se sijaitsi ihan hotellimme vieressä. Leipomon yhteydessä ei ole kahvilaa, mutta muutamia tuoleja löytyy, joten piirakkapalan voi jäädä nauttimaan paikan päälle.

Key West - 4 x Key Lime Pie

Täällä oli sitten jos vaikka mitä Key Lime Pie -oheistuotetta suolaisista kastikkeista karkkeihin ja kekseihin. Ostin kotiin pullollisen limemehua ja ajattelin jossain välissä testata millaisen piirakan siitä saa. Erikoisuutena täällä oli myös mansikan ja mustikan makuisia Key Lime Pie -piirakoita.

Key West - 4 x Key Lime Pie

Alkuperäisessä paikassa piirakan ulkonäkö on heti perinteinen ja tunnistettava. Sain piirakan taas muovirasiassa. Se ei vaikuttanut makuun, nimittäin tämä oli paras! Ei karvasta makua, rapsakka pohja, ihanan täyteläinen tuo täytekerros, sopivasti kermaa ja maut yksinkertaisesti olivat tasapainossa. Tänne siis, jos ehdit vain yhteen leipomoon maistelemaan!

Key West - 4 x Key Lime Pie

Mukavaa viikonlopun jatkoa! Toivottavasti nähdään huomenna Instalivessä!

/Anni


Lisää herkkumatkavinkkejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Oi ihanuutta 💚Tuo piirakka on lemppareitani. Ja mahtavaa ertä pääsit kokeilemaan noin monta, ja vielä katselemaan leivontaprosessia. Viime vuosikymmenellä, kun asuimme eksäni kansss väliä Caracad-Miami, -New York(välillä siellä, välillä tuolla, muutaman vuoden ajan) kävimme Key Westissä pari kertaa, ja tietysti oli pakko myös maistaa piirakkaa. Kaunista tulevaa viikkoa Anni 💮

    1. Kiitos Jael. Tämä piirakka siis herättää sinussa paljon muistoja. Oikein ihanaa ja aurinkoista viikkoa myös sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *